Tip dana: Herta – Lajpcig: Desetkovani domaćin dočekuje razjarene “Bikove”!

U nedelju je na programu baš dosta veoma interesantnih mečeva a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Berlinu gde će fudbaleri Herte dočekati Lajpcig.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Herta: Bolnica u Berlinu!

Mora se priznati da smo od Herte daleko više očekivali kada je ovogodišnje izdanje Bundeslige u pitanju.
Naime, ekipa iz Berlina se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na šesnaestoplasirani Augsburg, a poznato je da ta pozicija na kraju najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala donosi baraž sa trećeplasiranim timom iz Cvajte.
Malo ko je očekivao da će “Stara dama” u ovom delu sezone stojati ovako loše na tabeli, ali sve to nije nikakvo čudo obzirom da su Stevan Jovetić i drugari na poslednjih pet mečeva bez trijuma, a u tom periodu je ekipa iz Berlina doživela tri poraza i dva remija.
U prošlom kolu je petnaestoplasirani tim na tabeli doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Grojter Firta kada je bilo 2:1, što je dobrano razočaralo sve navijače Herte s obzirom da se tim od koga su izgubili nalazi na poslednjem mestu sa samo trinaest osvojenih bodova i ne gine mu selidba u niži rang.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, izabranici Tajfuna Korkuta su do sada odigrali jedanaest mečeva kao domaćin i ostvarili četiri trijumfa, tri remija i četiri poraza, uz podatak da tim iz Berlina na poslednja tri meča na svom terenu ne zna za trijumf, pošto je vezao dva poraza od Kelna i Bajerna na kojima je primio čak sedam golova ukupno, a u poslednjem susretu pred svojim navijačima “Stara dama” je odigrala nerešeno sa Bohumom, kada je bilo 1:1.
Inače, Tajfun Korkut ima ogromne probleme kada je u pitanju sastav tima za ovaj meč pošto turski stručnjak neće moći da računa na čak osmoricu fudbalera, što će i te kako njihovom rivalu na ovom meču povećati šanse za pobedom.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Herte i Lajpciga je odigran krajem septembra kada su “Bikovi” bili i te kako raspoloženi obzirom da su na svom terenu ostvarili trijumf nad ekipom iz Berlina sa više nego ubedljivih 6:0.

Lajpcig: Bikovi pružaju sve bolje partije!

Očekivalo se da će nakon odlaska Nagelsmana, Lajpcigu biti potrebno dosta vremena kako bi ponovo zaličio na onu staru ekipu.
Kao što je velika većina poznavaoca fudbalskih prilika u Bundelisigi i očekivala, Red Bul je imao dosta problema u uvodnom delu šampiponata, međutim kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Naime, popularni “Bikovi” se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli a eventualnim trijumfom na ovom duelu bi se izjednačili sa četvrtoplasiranim Hofenhajmom, što bi svakako oduševilo sve navijače Lajpciga, obzirom da je to pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako i ovog puta priamrni cilj.
U prošlom kolu su izabranici Domenika Tedeska odigrali još jedan odličan meč na svom terenu protiv Kelna, a taj susret je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče partija na strani, do sada je Red Bul odigrao deset mečeva na gostovanjima i baš se i nije proslavio obzirom da je u tom periodu sedmoplasirani tim na tabeli ostvario samo jedan trijumf, uz četiri remija i čak pet poraza.
Treba napomenuti da Lajpcig nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali se mora priznati da je ova nemačka ekipa imala izuzetno tešku grupu u kojoj su pored njih bili još i PSŽ i Mančester Siti, koji su potpuno zasluženo došli do prva dva mesta u grupi.
Na kraju je polufinalista iz 2020. godine završio na trećem mestu u grupi i obezbedio nastavak takmičenja u Ligi Evrope, gde je Red Bul u četvrtak odmerio snage sa Sosijedadom, a sve to u okviru prvog meča šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropkog klupskog takmičenja, a taj susret je završen rezultatom 2:2, a kako od ove sezone više ne postoji pravilo gola u gostima, utisak je da nemački tim ima lepe šanse da dođe do osmine finala Liga Evrope.

Naš predlog

Kao što smo već u analizi meča i pomenuli, Herta će na ovom susretu nastupiti bez ozbiljnog broja standardnih fudbalera, zbog čega između ostalog i dajemo veliku prednost gostima na ovom meču i predlažemo vam da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.
Takođe, mišljenja smo da će Bikovi postići makar dva gola na ovom gostovanju, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.53.
Za kraj, sva je prilika da će ovo biti jedan i te kako efikasan meč zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.