Tip dana: Benfika – Ajaks: Mogu li “Kopljanici” do celog plena u prestonici Portugala?

U sredu nas očekuju poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Da Lužu” gde će fudbaleri Benfike dočekati Ajaks.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Benfika: I sam plasman u osminu finala je veliki uspeh!

Nažalost, u poslednjih nekoliko godina timu iz Lisabona i najtrofejnijem portugalskom klubu ne cvetaju ruže, a sva je prilika da ni ova sezona neće biti ništa bolja od prethodnih.
Naime, popularni Orlovi se trenutno nalaze tek na trećem mestu na tabeli portugalske Primeire, uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto, pa je i više nego očigledno da ni ovog puta neće biti ništa od titule šampiona, iako je to bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu su izabranici Nelsona Verisima ponovo šokirali sve svoje navijače obzirom da su na gostovanju kod Boaviste odigrali samo 2:2, iako su sve do 74. minuta imali dva gola prednost, ali je onda domaćin u kratkom vremenskom intervalu postigao dva pogotka i došao do veoma važnih bodova u borbi za opstanak.
Ono što je još jedna stvar koja bi mogla da zabrine sve navijače Benfike je da trenutno njihova ekipa ima sedam bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bragu, koja igra sjajno u poslednje vreme, pa bi ukoliko “Orlovi” nastave sa slabim partijama mogli da ugroze i tu treću poziciju koja je ujedno i poslednja koja donosi prohodnost ka Ligi šampiona.
Ne treba zaboraviti ni da je tim iz Lisabona ne tako davno poražen u finalu Liga Kupa od gradskog rivala Sportinga, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je jedina svetla stvar plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i pored toga što je Benfika bila u nimalo lakoj grupi sa Bajernom, Barselonom i Dinamom iz Kijeva, u kojoj su popularni “Orlovi” na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli.
Svakako da će svi navijači tima iz Lisabona dugo pamtiti onu fenomenalnu utakmicu na domaćem terenu sa Barselonom kada je bilo čak 3:0, a trenutno trećeplasirani tim na tabeli portugalske Primeire je sa istim rivalom odigrao i meč bez golova na “Nou Kampu”, što možda i najbolje pokazuje koliko dobro je Benfika igrala u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Kada je u pitanju prvi meč osmine finala Lige šampiona, trener domaćina, Nelson Verisimo neće moći da računa na Seferovića što će svakako biti ogroman hendikep za tim iz Lisabona, a pored njega neće biti ni Pinja ali ni Lukasa Verisima, ali je veoma diskutabilno da li bi ovaj duo sve i da je spreman bio u prvoj postavi.

Ajaks: “Kopljanici” potajno slove za jednog od favorita za najviši plasman!

Za razliku od Benfike koja u poslednjih nekoliko godina ne uspeva da dođe do šampionske titule, to pitanje se u poslednjih nekoliko godina retko dovodilo u pitanje u Holandiji, gde je Ajaks uspostavio višegodišnju dominaciju.
Prošlu sezone su popularni “Kopljanici” na tri kola pre kraja prvenstva došli do naslova prvaka i to nakon ubedljive pobede nad Emenom na svom terenu kada je bilo 4:0, što je ovom timu donelo novi plasman u Ligu šampiona.
Utisak je da Dušan Tadić i drugari odavno nisu ovako dobro igrali u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja obzirom da je ova ekipa na kraju završila na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest golova i uz fenomenalnu gol razliku 20:5, što znači da je tim iz Amsterdama u proseku postizao nešto više od tri gola po susretu.
Svakako da je navijače “Kopljanika” najviše oduševila pobeda njihovog tima na domaćem terenu protiv Borusije iz Dortmunda, a taj meč je završen sa više nego ubedljvih 4:0, što nam možda i najbolje pokazuje koliko dobro je Ajaks igrao u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Što se tiče nacionalnog šampionata, deluje da je ekipa koju sa klupe predvodi Erik ten Hag na pravom putu da dođe do odbrana naslova prvaka, obzirom da se u ovom trenutku Ajaks nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani PSV, što nije nimalo naivna razlika za prvenstvo poput holandskog.
U prošlom kolu su Dušan Tadić i drugari ostvarili veoma važnu pobedu na nimalo prijatnom gostovanju kod Viljema, a taj duel je završen rezultatom 0:1, a jedini gol delo je defanzivca Timbera.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj prvi meč osmine finala, trener gostiju nema većih problema, osim što su pod znakom pitanja Taljafiko i Timber, ali, sva je prilika da će i jedan i drugi fudbaler biti spremni za ovaj susret u Lisabonu.
Inače, ako računamo mečeve na gostovanjima u Ligi šampiona i nacionalnom šampionatu, “Kopljanici” još uvek ne znaju za poraz, pošto su na ukupno četrnaest mečeva u oba takmičenja koja su odigrali van svog terena, izabranici Erika ten Haga ostvarili čak dvanaest trijumfa uz samo dva remija, što je svakako podatak zbog kog Ajaks u veoma lepom raspoloženju putuje u prestonicu Portugala.

Naš predlog

Benfika baš i ne blista ove sezone, iako je tim iz Lisabona ruku na srce pružao poprilično dobre partije u Ligi šampiona. Ipak, Ajaks igra fenomenalno u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i mišljenja smo da će Dušan Tadić i drugari slaviti i na ovom meču pa vam hrabro predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.
Iako je ulog ogroman, deluje zaista da bi ovo mogao da bude jedan meč sa dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.68.
Za kraj, mišljenja smo da je nekako i najrealnija prognoza za ovaj meč u prestonici Portugala ta da će gosti iz Amsterdama postići makar dva gola, pa vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.