Derbi dana: Atletiko Madrid – Mančester Junajted: Titula na domaćem tlu daleko, ali se i jedni i drugi nadaju evropskoj!

U sredu nas očekuju poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Vanda Metropolitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Mančester Junajted.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Blede partije “jorgandžija”!

Malo ko se nadao da će Atletiko Madrid prošle sezone prekinuti veliku dominaciju Real Madrida i Barselone i doći do titule šampiona Španije, međutim, mora se priznati da su Madriđani to u potpunosti i zaslužili.
Na kraju se sve rešilo u poslednjem kolu, kada je Atletiko slavio na gostovanju kod Valjadolida i to posle preokreta, obzirom da su “jorgandžije” gubile sa 1:0 na poluvremenu, ali onda su na scenu stupili Korea i Luis Suarez i doneli ogromno slavlje svim navijačima Atletika.
I kada su svi očekivali da Madriđani i ove sezone vode glavnu reč o šampionskoj tituli desio se neshvatljiv pad u igri izabranika Čola Simeonea koji se trenutno nalaze tek na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Barselona, pa je utisak da će ova dva tima do možda i poslednjeg kola voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona, što će ovog puta biti primarni cilj za ove sezone blede “jorgandžije”.
Ruku na srce, u prošlom kolu je ekipa sa “Vanda Metropolitana” slavilia na jednom nimalo lakom gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen sa ubedljivih 0:3.
Ipak, pre toga je Atletiko Madrid doživeo neverovatan poraz na svom terenu od poslednjeplasiranog Levantea, kome je to zanimljivo bila tek druga pobeda u prvenstvu.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Čola Simeonea su nekako uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i to pošto su zauzeli drugo mesto u grupi iza maksimalnog Liverpula.
Odluka je pala u poslednjem kolu kada su Madriđani slavili na gostovanju kod Porta, u direktnom duelu za prolazak u narednu fazu, pa je sasvim sigurno to i jedina svetla tačka aktuelnog šampiona Španije kada je ova sezona u pitanju.
Inače, kada je u pitanju sastav tima za ovaj meč, argentinski stručnjak nema previše problema, pošto su gotovo svi nosiosi spremni za susret sa Mančesterom, a kako sada stvari stoje meč će propustiti Kunja i Koke, a vrlo verovatno neće biti ni novog pojačanja Atletika i reprezentativca Danske Danijela Vasa.

Mančester Junajted: Ronaldo je uvek posebno inspiran protiv Atletika!

Junajted je prošle sezone ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, i deluje da će to i ovog puta biti dostignuće koje će sasvim sigurno sve u klubu zadovoljiti, pogotovu nakon katastrofalnog starta šampionata.
Cenu loših rezultata je platio Ole Gunar Solskjer, a na njegovo mesto je doveden Ralf Ragnik i kako sada stvari stoje deluje da je to bio dosta dobar posao, iako je i nemački stručnjak imao nekoliko “žutih minuta” na klupi jednog od najtrofejnijih timova na svetu.
Trenutno se tim sa “Old Traforda” nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isto toliko bodova viška u odnosu na petoplasirani Vest Hem što je zaista fina zaliha pred nastavak šampionata.
U prošlom kolu su izabranici Ralfa Ragnika odigrali jedan dosta dobar meč i slavili na gostovanju kod Lidsa, na duelu na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 2:4.
U prvom poluvremenu su “crveni đavoli” držali sve u svojim rukama i imali sigurnu prednost, međutim, u nastavku je domaćin za samo dva minuta postigao dva gola i napravio veliki pritisak na gostujuću ekipu, koja je imala odgovor na to i golovima Freda i Elange došla do ipak zasluženog trijumfa, koji je na kraju vrlo lako mogao da bude i ubedljiviji.
Što se tiče Lige šampiona, Mančester Junajted je na kraju zauzeo prvo mesto u svojoj nimalo naivnoj grupi i to ispred Viljareala i Atalante koji su u poslednjem kolu u međusobnom okršaju odlučivali koji će od ova dva tima praviti društvo Junajtedu u osmini finala i na kraju je to ipak bio Viljareal koji je slavio u sred Bergama.
Kada je u pitanju sastav tima za ovo gostovanje na stadionu “Vanda Metropolitano” Ralf Ragnik poput svog kolege nema previše problema, a svakako najzvučnije odsustvo predstavlja neigranje Edinsona Kavanija, kao i Mejsona Grinvuda koji će duži vremenski period biti van prvog tima zbog prblema sa zakonom.
Do sada je Junajted odigrao tri meča na gostovanjima u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i ostvario po jedan trijumf, poraz i remi, a sigurno je da bi sve osim pobede u ovom prvom meču osmine finala Lige šampiona zadovoljilo čelnike kluba.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa ove sezone ima ogromnih problema u zadnjoj liniji tima, što ako je i bilo u prethodnih nekoliko godina karakteristično za Junajted, nikako se nije dovodilo u vezu sa Atletiko Madridom.
Najviše zbog toga smo mišljenja da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom duelu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.92.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+, za koju je Meridianbet pripremio još bolju kvotu koja iznosi 2.22.
Za kraj, treba istaći da Mančester ne igra toliko loše od kako je Ralf Ragnik preuzeo ovu ekipu, dok je Atletiko Madrid odigrao nekoliko poprilično loših mečeva ove sezone na “Vanda Metropolitanu” i mišljenja smo da tim koji sa klupe predvodi Čolo Simeone neće slaviti na ovom meču, pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.