Derbi dana: Napoli – Barselona: Maradonin duh nad Vezuvom, za koga bi navijao legendarni Argentinac u okršaju svoja dva bivša kluba?

U četvrtak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, obzirom da nas očekuju revanš mečevi šesnaestine finala Liga Evrope, ali i Lige Konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će Napoli dočekati Barselonu.
Prvi susret između ova dva tima je završen bez pobednika, pošto je na “Nou Kampu” bilo 1:1, a revanš meč je zakazan za 21h.

Napoli: Mogu li Napolitanci da eliminišu Barsu?

Sećamo se sigurno svi prošle sezone, u kojoj su Napolitanci igrali zaista dobar fudbal, ali kada je trebalo da materijalizuju sve ono dobro što su radili tokom čitavog šampionata, izabranici tadašnjeg trenera Đenara Gatuza su u poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala samo remizirali na svom terenu sa Veronom, i na taj način ostali bez plasmana u Ligu šampiona.
Odmah nakon tog meča smenjen je Gatuzo, a utisak je da je velika doza nepoverenja bila prisutna kada je klub preuzeo Lučano Spaleti, međutim, kako vreme polako ali sigurno prolazi deluje da je to bio fenomenalan potez Napolitanaca.
Naime, tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” igra fenomenalno ove sezone u prilog čemu nam govori i trenutno treće mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milan. Nažalost, izabranici Lučana Spaletija su u prošlom kolu propustili lepu priliku da dođu do pozicije broj jedan, pošto su nakon kikseva Milana i Intera i oni samo remizirali na gostovanju kod Kaljarija, pošto je taj duel na Sardiniji završen rezultatom 1:1, a utisak je da Napolitanci mogu da budu i zadovoljni sa tim bodom, obzirom da su do njega došli golom sjajnog Osimena tri minuta pre isteka regularnog toka susreta.
Bilo kako bilo, tim iz Napulja za sada predstavlja možda i najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serije A, a ono što je jako važno je što je ovaj klub i dalje u igri za Skudeto.
U grupnoj fazi Liga Evrope su izabranici Lučana Spaletija imali dosta problema, ali su i pored toga došli do plasmana u nokaut fazu i to pošto su u direktnom susretu na svom terenu slavili protiv Lestera u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
U prvom meču šesnaestine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Napolitanci su remizirali na gostovanju kod Barselone i utisak je da italijanska ekipa može da bude zadovoljna sa tim rezultatom, obzirom da je Barsa u finišu susreta propustila nekoliko zaista dobrih prilika za postizanje gola.
Za kraj, deluje da će posle duže vremena Lučano Spaleti konačno moći da računa na sve raspoložive fudbalere, iako su Insinje i Lozano pod znakom pitanja, ali po poslednjim informacijama koje stižu sa Apenina ova dva sjajna fudbalera će biti spremna za spektakl na stadionu “Diego Armando Maradona”.

Barselona: Stvari idu na bolje!

Svakako da se i očekivalo da Barselona ima dosta problema u igri nakon odlaska Lionela Mesija koji je tokom leta prešao u PSŽ.
Iza tima sa “Nou Kampa” je jedan poprilično loš prvi deo sezone, međutim, nakon fenomenalnog prelaznog roka, deluje da stvari polako ali sigurno idu na bolje.
Naime, Katalonci su pre svega doveli Danija Alveša koji i u ovim godinama pokazuje da važi za jednog od najboljih desnih spoljnih fudbalera na svetu, a nakon toga opremu Barselone je zadužio Feran Tores u transferu vrednom 55 miliona evra.
Nakon toga je redove nekadašnjeg šampiona Evrope pojačao i Adama Traore iz Vulverhemptona, a svakako da je šlag na tortu predstavljalo dovođenje Obamejana iz Arsenala u “minut do 12”.
Deluje da fantastičan zimski prelazni rok polako ali sigurno dolazi na naplatu, a nekako je utisak da se to najbolje videlo u prošlom kolu kada je Barselona odigrala jedan od najboljih mečeva ove sezone i slavila na gostovanju kod nimalo naivne Valensije na “Mestalji”, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Od starta su gosti krenuli silovito na stadionu Valensije i već u prvom poluvremenu triput matirali Giorgija Mamardašvilija. Goleadu je svojim prvencem u dresu katalonskog kluba započeo Pjer Emerik Obamejan u 23. minutu, Frenki De Jong je pogodio u 32, potom ponovo Obamejan u 38.
Nedugo po povratku sa odmora Karlos Soler je doneo kakvu-takvu nadu domaćinima da bi mogli da izbegnu poraz, ali ju je u 63. definitivno ugasio Pedri sjajnim udarcem sa dvadesetak metara.
Nakon ovog trijumfa Barselona se nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Atletiko Madrid, i kako sada stvari stoje utisak je da će ova dva tima do kraja šampionata voditi veliku borbu za plasman na to četvrto mesto, za koje je poznato da donosi plasman u Ligu šampiona, što je kako sezona odmiče primarni cilj katalonske ekipe.
Nažalost, Barsa se nije proslavila u Ligi šampiona, obzirom da su eliminisani još u grupnoj fazi, i to pošto su u konkurenciji Bajerna, Benfike i Dinama iz Kijeva zauzeli tek treće mesto na tabeli, a u direktnom okršaju sa Bajernom, izabranici Ćavija su primili čak šest golova a nisu postigli nijedan, pa se više od pomenute treće pozicije nije ni očekivalo.
U prvom meču šesnaestine finala, tim sa “Nou Kampa” je odigrao sjajan meč sa Napolijem, ali samo remizirao pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, ali veliko je pitanje da li bi to bio konačni rezultat da su Katalonci iskoristili makar jednu od nekoliko sjajnih prilika za postizanje gola u poslednjih desetak minuta utakmice.
Što se tiče sastava tima za ovaj revanš meč na stadionu “Diego Armando Maradona”, Ćavi još uvek neće moći da računa na Depaja, Dani Alveša (koji nije ni licenciran za Ligu Evrope), a od bitnijih fudbalera nažalost neće biti ni Fatija, kao ni Umtitija.

Naš predlog

Iako je na prvom susretu bilo baš dosta prilika za postizanje golova, na kraju smo videli samo dva pogotka, a obzirom da je ulog još veći u revanš susretu, savetujemo vam da opet probate sa igrom na mali broj golova i da odigrate 0-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 1.96.
Oba tima igraju dosta dobro u poslednje vreme i zaista je nezahvalno prognozirati konačan ishod, ali vrlo lako se može desiti da ponovo ne bude pobednika i da putnika u osminu finala Liga Evrope odluče produžeci, a možda čak i penali, pa vam zato savetujemo da odigrate X za koji je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 3.50.
Za kraj, Napoli zaista retko gubi na stadionu “Diego Armando Maradona” pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.