NBA tiket (petak-subota)

Posle pauze zbog Ol-star vikenda vraćamo se NBA ligi. Kvote i granice koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

L. A. Lejkersi – L. A. Klipersi – Hendikep 1 (granica – 4.5 poena) @ 1.48 u Meridianbet

Gradski derbi Los Anđelesa je borba timova koji se trenutno nalaze na plej-in pozicijama, Lejkersi (27-31) su na 9. mestu u Zapadnoj konferenciji, dok se Klipersi (30-31) nalaze na 8. mestu. Primarni cilj Lejkersa do kraja regularnog dela sezone je izboriti mesto u doigravanju, ali nije bez važnosti na kojoj poziciji se nalazite na kraju. Naime, trenutno deveto mesto vodi na plej-in turnir, ali na jednu utakmicu između devetog i desetog na lestvici, u kojoj poraženi ispada, kada ste već na plej-in turniru mnogo je bolje biti na sedmoj ili osmoj poziciji, u tom slučaju imate pravo i na popravni ispit. Poraženi iz meča osmog i devetog na tabeli ide na finalnu utakmicu sa pobednikom okršaja između devetog i desetog. Klipersi imaju 3 pobede više od Lejkersa, nalaze se jednu poziciju iznad  na Zapadu, ali imaju obe pobede protiv znatno popularnijeg tima iz Los Anđelesa u dosadašnjem delu sezone. U dve neizvesne završnice, i dva uzbudljiva duela ove sezone, Klipersi su slavili prvo rezultatom 119:115, a onda i nedavno 111:110, košem Redžija Džeksona 4 sekunde pre kraja meča. Lejkersi nemaju mnogo izbora, teško je očekivati neku veliku seriju kojom bi se vratili u borbu za prvih 6 na Zapadu i direktan prolaz u plej-of. Denver Nagetsi (34-25) na 6. mestu i Dalas Maveriksi (35-24) na 5. mestu su već daleko odmakli, potrebno je da Lebron Džejms i družina u preostalim utakmicama (24) odigraju na znatnom višem nivou, ali i da ovi timovi iznad počnu da gube veliki broj utakmica. Ono što je realnije, Lejkersi moraju sebi da postave cilj da budu sedmi ili osmi na tabeli, igranje jedne nokaut utakmice na početku plej-in turnira sa devete ili desete pozicije sa Nju Orleans Pelikansima, Sakramento Kingsima, ili ko već izađe na kraj u borbi za to poslednje mesto u doigravanju, bi moglo biti izuzetno izazovno za tim iz Los Anđelesa. Urakmica sa Klipersima je od višestrukog značaja za Lejkerse, igraju protiv direktnog rivala, smanjuju zaostatak, a mogao bi biti bitan i međusobni skor na kraju, tu su već igrači Frenka Vogela u ozbiljnom  minusu 0:2. Noćas za Lejkerse neće igrati Entoni Dejvis, ali ni Klipersi duže vreme ne mogu da računaju na Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Mišljenja smo da Los Anđeles Lejkersi, ako izgube, neće izgubiti više od 4 poena razlike u meču sa Los Anđeles Klipersima. Naš predlog je hendikep (granica  – 4.5 poena), za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.48.

Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 29.5) @ 1.85 u Meridianbet

Džejmsa možete voleti ili ne, ali pravila su poprilično jasna, nema mnogo sakrivanja kod ”kralja”. Lebron Džejms dolazi u svaki grad sa jednim ciljem, da osvoji titulu. To mu je uspelo u Majamiju dva puta, u povratku u Klivlend jednom, i u Los Anđelesu još jednom, sve zajedno 4 puta u karijeri. Po medijskim izveštajima došlo je do netrpeljivosti između Lebrona Džejmsa i menadžmenta Lejkersa, čini se da generalni menadžer Rob Pelinka nije bio voljan da u trejd sezoni stavi na raspolaganje pik iz 2027. godine i time pojača sastav za nastavak sezone. To je protumačeno u taboru Lebrona Džejmsa kao atak iznutra, svesni su da je  ovom timu potrebna pomoć, mnogo je slabih tačaka u ekipi, i želeli su da sve resurse koje Lejkersi imaju na raspolaganju u budućnosti stave za ostvarenje ciljeva u sadašnjosti. Upravo je broj titula (4) najveći argument koji bi navijači Lebrona Džejmsa voleli da imaju na svojoj strani u debati ko je najbolji košarkaš svih vremena, Majkl Džordan ima 6 trofeja, svih 6 u dresu Čikago Bulsa. Nedavno je Ajzea Tomas, velikan Detroit Pistonsa, koji je izgleda još uvek ogorčen zbog dešavanja sa prvim Timom snova (Dream Team), izjavio da ako Lebron Džejms pređe na večnoj listi najboljih poentera Karima Abdula-Džabara, da je upravo on the GOAT (Greatest of All Time) – Najveći svih vremena. Na toj listi najbolji strelaca Karim Abdul-Džabar drži prvo mesto sa 38,387 poena, Karl Meloun je na 2. mestu sa 36,928 poena, a na 3. mestu je Lebron Džejms sa 36,559 poena se i nalazi se u zaostatku od 369 poena  za legendarnim ”poštarom” iz Juta Džeza. Lebron Džejms je na 3. mestu na listi najboljih strelaca ove sezone u NBA ligi sa 29.1 poenom po meču.

Naš predlog su + poeni na Lebrona Džejmsa, granica je postavljena na 29.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Bam Adebajo (Majami Hit) + skokovi (granica 9.5) @ 1.70 u Meridianbet

Njujork Niksi (25-34) se nalaze na 12. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 13 poraza na poslednjih 17 mečeva, iako rezultati to ne potvrđuju igraju malo bolje u poslednje vreme. Er Džej Beret bi trebalo da se vrati na teren, Džulijus Rendl podseća na igrača iz prošle sezone, ne bi trebalo da u okršaju sa Majami Hitom stvari budu rešene do poluvremena. Sa druge strane Majami Hit (38-21) polako kompletira svoje redove, nalaze se na 2. mestu na Istoku i sa pravom dolaze u Njujork sa statusom favorita u dvoboj sa Niksima. Bam Adebajo je najbolji skakač Majami Hita ove sezone  sa 10.2 skoka u proseku, kvalitativna prednost centra tima sa Floride u odnosu na startnog centra Njujork Niksa, Mičela Robinsona, je očigledna.

Naš predlog su + skokovi na Bam Adebaja, granica je postavljena na 9.5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.70.

Orlando Medžik – Hjuston Rokitsi – Ukupno poena + (granica 233.5) @ 2.05 u Meridianbet

U duelu dva tima koja se nalaze na nezavidnim mestima na tabeli bi mogao se mogao očekivati festival dinamične igre u jednoj relaksiranoj atmosferi, lišenoj visokih, takmičarskih ciljeva.

Orlando Medžik (13-47) se nalazi na poslednjem 15. mestu u Istočnoj konferenciji, tim sa Floride ima najslabiji odnos pobeda i poraza ove sezone u NBA ligi. Medžik ima mladu startnu petorku, vođa tima je Kol Entoni, tu su i peti pik sa prošlogodišnjeg drafta Džejlen Sags, na krilu u Orlandu je Franc Vagner, Nemac je bio 8. pik na NBA draftu 2021. godine, a na unutrašnjim pozicijama se nalaze Vendel Karter Džunior i Mo Bamba.

Hjuston Rokitsi (15-43) se nalaze na poslednjem 15. mestu u Zapadnoj konferenciji, tim iz Teksasa ima samo jednu pobedu na poslednjih 12 mečeva. Čini se da su Rokitsi daleko odmakli u skupljanju kuglica za ovogodišnji NBA draft i da mogu sa vremena na vreme priušte sebi jedan meč za dušu. Ovaj tim ima poene u rukama, posebno dolaskom Denisa Šredera iz Boston Seltiksa. Tim Hjustona ima dosta napadačkog oružja u sastavu, samo je pitanje ko će od igrača biti na raspolaganju. Pored Šredera koji bi mogao da donese poene i energiju sa klupe, u startnih pet bi se mogli istaći Kristijan Vud, Kevin Porter Džunior i Džejlen Grin, dok bi i Erik Gordon trebalo da se vrati u konkurenciju za meč posle meča pauze.

U delu košarkaške javnosti se možda i očekivalo da ova dva tima budu aktivniji do kraja roka za razmenu igrača ili u slučaju Šredera nakon roka. Smatralo se da bi Erik Gordon i Terens Ros pre svega mogli biti dragoceni nekoj od ekipa koji se bore za doigravanje, ali ova dvojica nisu promenili sredine, to nisu uradili ni Geri Heris, a ni novajlija Denis Šreder. Za Nemca se smatralo da bi mogao biti otkupljen (buyout) i da se desi kao u  sličnom scenariju u slučaju Gorana Dragića da Šreder pojača  neki od jačih timova.

Naš predlog su + poeni na meč Orlando Medžika i Hjuston Rokitsa, granica je postavljena na 233.5 poena (uključujući produžetke) u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 9.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.