Tip dana: PSŽ – Sent Etjen: Parižani bi da se iskupe navijačima za blamažu u Nantu, ali su “Zeleni” u fantastičnoj formi!

U subotu nas očekuje poprilično dobra ponuda za klađenje, a ovoga puta smo za vas analizirali meč 26. kola francuske Lige 1, u kom će PSŽ na “Parku Prinčeva” ugostiti Sent Etjen.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Ogromna prednost u odnosu na drugoplasirani Marsej!

Nije tajna, kao što to nije bio slučaj ni u prethodnih nekoliko sezona, da je primarni cilj prebogatih Parižana trofej u Ligi šampiona.
Ako stvari posmatramo na taj način onda je utisak da svi navijači ovog tima imaju dosta razloga za zadovoljstvo, obzirom da je PSŽ u prvom meču nokaut faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja slavio na svom terenu protiv Reala, a taj duel je završen rezultatom 1:0, nakon gola koji je postigak Kilijan Mbape u poslednjim trenucima susreta.
Treba podsetiti da je u prethodnih nekoliko godina tim sa “Parka Prinčeva” pokušavao da dođe do “ušatog” trofeja, a utisak je da je ekipa iz prestonice Francuske bila najbliža tome 2020. godine kada su u velikom finalu poraženi od Bajerna, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
U nastojanju da konačno prebogati Parižani dođu do trofeja koji im nedostaje, uprava kluba je odradila neverovatan prelazni rok i tokom leta dovela Mesija, Ramosa, Hakimija, Donarumu, Vajnalduma, pa ne treba nikoga da iznenadi što u ovom trenutku PSŽ ima čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej.
Ruku na srce, deluje da zbog ove ogromne razlike Parižani i igraju nešto slabije u poslednje vreme u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, a to se najbolje videlo u meču prošlog kola kada je lider na tabeli doživeo pravu blamažu kod Nanta, pošto je taj duel završen rezultatom 3:1.
Mora se priznati da ni pre toga izabranici Maurisija Poketina nisu oduševili, pošto su na svom terenu savladali Ren, i to golom u poslednjim trenucima susreta kada je ponovo pogodio Mbape, koji igra sjajno u poslednje vreme.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su Parižani odigrali dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvarili čak jedanaest trijumfa, uz samo jedan remi i to protiv Nice kada mimo svih očekivanja nije bilo pobednika, ali ni golova.

Sent Etjen: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Ako se vratimo nekih mesec dana unazad, i prisetimo se da je Sent Etjen u tom trenutku bio na začelju tabele, deluje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, obzirom da se njihova omiljena ekipa posle duže vremena nalazi van zone ispadanja, tačnije na šesnaestoj poziciji uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe.
Pre svega, verovatno mali broj ljudi zna da je Sent Etjen jedan od najuspešnijih klubova u istoriji francuskog fudbala sa osvojenih deset titula u nacionalnom prvenstvu, kao i šest trofeja nacionalnog Kupa, 5 Superkupa i 1 Liga kupa.
Međutim, kada se prisetimo svih tih sjajnih rezultata u istoriji ovog kluba, treba dodati da su poslednji trofej popularni “Zeleni” osvojili još 2013. godine kada su došli do Liga Kupa.
Sent Etjen je prošlu sezonu završio na jedanaestom mestu na tabeli, što je naravno okarakterisano kao veliki neuspeh, međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi da će ova ekipa sa dugom tradicijom imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju Lige 1, i svakako da je utisak da svi mogu da budu prezadovoljni ako ovu ekipu i naredne sezone gledamo u društvu najboljih, a kako sada stvari stoje utisak je da će tim sa stadiona “Žofroa-Gišar” u tome i uspeti.
Naime, na četiri poslednja susreta izabranici trenera Paskala Dupra su bez poraza a u tom periodu je šesnaestoplasirana ekipa na tabeli ostvarila čak tri trijumfa, uz jedan remi, i to u prošlom kolu na svom terenu protiv Strazbura kada je bilo 2:2, a zanimljivo je da smo sva četiri gola videli u prvom poluvremenu.
Pre toga je jedan od najtrofejnijih francuskih klubova vezao tri trijumfa, i to protiv Anžea, Monpeljea i Klermona pa je evidentno da stvari idu na bolje.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima do sada je Sent Etjen odigrao dvanaest mečeva na strani i ostvario samo tri trijumfa, uz dva remija i čak sedam poraza, međutim, treba napomenuti da su “Zeleni” poslednja dva meča van svog terena dobili, pa je sigurno da u lepom raspoloženju dolaze na gostovanje kod lidera na tabeli.

Naš predlog

Parižani sasvim sigurno žele da se iskupe svojim navijačima za onaj katastrofalan poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Nanta, kada je bilo čak 3:1, međutim, mora se priznati da Sent Etjen, koji je u jednom trenutku bio u zaista teškoj situaciji igra fenomenalno u poslednje vreme, i sigurno je da će “Zeleni” imati šta da poruče na “Parku Prinčeva”.
Smatramo da će oba tima postići makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.00.
Generalno, mišljenja smo da nas očekuje prava goleada u prestonici Francuske, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.
Kao što je poznato, PSŽ ima ogromnu prednost u odnosu na drugoplasirani Marsej, dok Sent Etjen igra zaista sjajno u poslednje vreme, pa za one najhrabrije, predlažemo da probaju sa duplom šansom X2 koju Meridianbet plaća sa neverovatno dobrom kvotom 4.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.