NBA tiket (subota-nedelja)

Još jedna uzbudljiva noća na NBA parketima je pred nama. Ovako smo mi sastavili tiket. Podsećamo da su kvote i granice podložne promenama.

Dža Morant (Memfis Grizlisi) + poeni (granica 28.5) @ 1.85 u Maxbet

Grizlisi delom podsećaju na mladi tim Oklahome Tander sa Kevinom Durentom, Raselom Vestbrukom, Džejms Hardenom i Serž Ibakom, ili pak na mlade Golden Stejt Voriorse sa Stefom Karijem, Klej Tompsonom i Drejmondom Grinom. U timu iz Tenesija bi verovatno više voleli da ih porede sa drugom nabrojanom ekipom, ipak su ”ratnici” osvajali titule, a Tander nije. Poređenja su na mestu zato što osovinu Grizlisa čine mladi igrači kojima je Memfis prvi i jedini tim u dosadašnjem delu karijere. Dža Morant je biran kao 2. pik na NBA draftu 2019. godine, Džaren Džekson je bio 4. pik na draftu 2018 godine, Dilon Bruks je već petu sezonu u Memfisu, dok je Dezmond Bejn prava ”krađa” Grizlisa. Ovaj igrač je došao u trejdu 2020. godine iz Bostona, bez odigrane utakmice za Seltikse je razmenjen za pikove druge runde i da tim iz Masačusetsa ne bi plaćao porez na luksuz (luxury tax). Kakva istorijska greška bi se moglo ispostaviti za Boston Seltikse ispuštanje ovako talentovanog igrača kao što je Dezmond Bejn sa vrlo malo kompenzacije, ako i uopšte koju su dobili zauzvrat.

Dža Morant je prvi kandidat za nagradu za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi (NBA Most Improved Player Award), pitanje baš da li je ova nagrada odgovarajuća za ovog igrača. Naime, Morant je mlad igrač, nema ni pune 23 godine (1999), ovo mu je tek treća sezona u ligi, uvek je pokazivao raskošan talenat, to su sve stepenice u njegovom razvoju, nagrada za igrača koji je najviše napredovao bi možda pre trebalo da ide u ruke nekome ko nije bio baš na nivou, pa je sad marljivim radom postao dobar ili bolji košarkaš. Gledajući 3 poslednja laurata ove nagrade a to su Paskal Siakam, Brendon Ingram i Džulijus Rendl, Morant ipak nije deo tog igračkog  društva, on je neki nivo iznad, ali istorijski ovu nagradu su uzimali i Janis Adetokumbo, Pol Džordž i Džimi Batler između ostalih, tako da možda i nije sporno da Dža ponese titulu onog ko je najviše napredovao. Morant je već sada kandidat i za druga priznanja, bio je starter na Ol-star meču, verovatno će biti u nekoj od prve tri najbolje petorke u ligi (All-NBA Team), zašto ne i u prvoj petorci (All-NBA First Team), ali to će bti pakleno teško, jedan od protivkandidata na spoljnim pozicijama za najboljih pet u ligi je i večerašnji protivnik Demar Derozan, ovaj igrač Bulsa igra u neverovatnoj formi, očekuje se naravno i jak finiš od strane Luke Dončića, a i Stef Kari miljenik navijača i dela stručne javnosti se ponekad podrazumeva kao favorit za uži izbor.

Naš predlog su + poeni na Dža Moranta, granica je postavljena na 28.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Čikago Bulsi – Memfis Grizlisi – Hendikep 2 (granica 4.5 poena) @ 1.58 u MaxBet

Bulsi (39-21) se nalaze na 2. mestu u Istočnoj konferenciji, igraju iznad svih očekivanja, pošto tim iz Ilinoisa ima 6 pobeda u nizu. Vođa tima je Demar Derozan koji ima 8 mečeva sa 35 ili  više poena po meču. Malo ko je ovo mogao da predvidi, Derozan je svojim fenomenalnim partijama postao predmet diskusija i za najkorisnijeg igrača lige (MVP), kao da to nije bilo dovoljno ovaj igrač je nedavno istakao da bi možda sada bio košarkaš Los Anđeles Lejkersa, da je ovaj tim hteo da mu da i treću godinu unosnog ugovora, kao što nije, dobili su Rasela Vestbruka, malo li je.

Memfis Grizlisi (41-20) se nalaze na 3. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju dva vezana poraza, žele trijumfom u Čikagu da se vrate na pravi kolosek, prva meta je drugo mesto na tabeli Zapada, stići Golden Stejt Voriorse (43-17). U nekom projektovanom polufinalu Zapada upravo bi prednost domaćeg terena u eventulanoj majstorici mogla biti od presudne važnosti u meču Golden Stejt Voriorsa i Memfis Grizlisa.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 4.5 poena) na Memfis Grizlise u meču sa Čikago Bulsima, za ovu igru kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.58.

Milvoki Baksi – Bruklin Netsi – Milvoki Baksi prvo poluvreme daju više od 63.5 poena @ 1.85 u MaxBet

Baksi (36-24) se nalaze na 4. mestu u Istočnoj konferenciji, svakako bi voleli da se zadrže na prva 4 mesta, jer lakše je kada imate prednost  domaćeg terena, bar u nekoj plej-of seriji, posebno imajući u vidu snagu Istoka ove sezone. Janis Adetokumbo i družina imaju 3 poraza na 4 poslednja meča, raspored je izazovan za ekipu iz Viskonsina u narednom periodu, igraju sa Čikago Bulsima, Finiks Sansima i Majami Hitom u 3 od naredna 4 okršaja. Netsi se još uvek prilagođavaju novonastalim okolnostima i dobro uigrani Baksi bi mogli biti pretežak zalogaj za njih u noćašnjem dvoboju.

Bruklin Netsi (31-29) su u ovom trenutku više skup sjajnih individualaca nego što su homogen i skladan tim, još 22 utakmice do kraja regularnog dela sezone a tim iz Njujorka još nema jedan, jedini meč u punom igračkom sastavu. Ono što imaju su 7 igrača sa učešćem na Ol-star meču, i to Kevin Durent 12 puta, Kajri Irving i Lamarkus Oldridž po 7 puta, sada uvenuli Blejk Grifin 6, Ben Simons 3, Andre Dramond u 2 navrata i Goran Dragić je jednom bio učesnik utakmice svih zvezda. Na sve to treba da se doda i na papiru veliki šuterski kvalitet igrača kao što su Peti Mils, Set Kari i Džo Heris. Ipak, Netsi su sada samo ono što bi njihovi navijači voleli ili priželjkuju da budu, to je jedno, a sasvim drugo je videti kako će to funkcionisati na terenu.

Naš predlog je da će Milvoki Baksi dati više od 63.5 poena u prvom poluvremenu u meču sa Bruklin Netsima, za ovu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.85.

Evan Mobli (Klivlend Kavalirsi) + poeni (granica 17.5) @ 1.85 u MaxBet

Kavalirsi (35-24) se nalaze na 5. mestu na Istoku, imaju 3 poraza u nizu, i nije nezamislivo da ovaj tim do kraja regularnog dela sezone ispadne na neku od plej-in pozicija, a to su mesta od sedmog do desetog na lestvici. Za vratom im dišu Boston Seltiksi (35-26) na 6. mestu, Toronto Reptorsi (32-26) na sedmom i uspavana aždaja zvana Bruklin Netsi (31-29) na 8. mestu. Tim Klivlenda cele sezone ima problema sa povredama, herojski se drže i nalaze nova rešenja u hodu, zbog povreda su otpali Kolin Sekston i Riki Rubio, a Španac je u međuvremenu i napustio klub. Na utakmici sa Vašington Vizardsima se nastavljaju teškoće u spoljnoj liniji Kavalirsa, pa tako ne bi trebalo da nastupe Darijus Garland zbog pvrede leđa, Karis Levert zbog povrede stopala i Radžon Rondo zbog povrede palca. Prvi na listi favorita za najboljeg debitanta ove sezone u NBA ligi je i dalje Evan Mobli, ovaj centar je pobrao simpatije kvalitetnim predstavama na terenu.

Naš predlog su + poeni na Evana Moblija, granica je postavljena na 17.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici MaxBet iznosi tačno 10.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.