Tip dana: Crvena zvezda – Partizan: Zvezdino proleće ili Partizanova godina?

U nedelju je na programu nekoliko spektakularnih mečeva, a ovaj dan nam donosi i “večiti derbi” u kom će Crvena zvezda na stadionu “Rajko Mitić” dočekati Partizan.
Trenutno, crno-beli imaju pet bodova viška u odnosu na aktuelnog šampiona, a po poslednjim informacijama koje dolaze iz prestonice, deluje da će stadion crveno-belih biti ispunjen do poslednjeg mesta, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Početak meča je zakazan za 18 časova.

Crvena zvezda: Trijumf jedina opcija za crveno-bele!

Crveno-beli su i ove sezone pružali fenomenalne partije u Ligi Evrope, gde su potpuno zasluženo na kraju došli do prvog mesta u grupi, što od ove godine automatski znači i direktan plasman u osminu finala.
U petak je najtrofejniji srpski klub saznao i da će im Rendžers biti protivnik u borbi za četvrtfinale, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da je aktuelni šampion Srbije dosta dobro prošao na žrebu, pogotovu ako uzmemo u obzir da su na žrebu bili i Barselona, Sevilja, Lajpcig i ostali velikani evropskog fudbala.
Ipak, utisak je da ove godine tim koji sa klupe predvodi Dejan Stanković ima daleko više problema u srpskom šampionatu, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sezona, kada su crveno-beli prvenstva završavali sa ozbiljnom bodovnom prednošću.
Naime, u ovom trenutku se tim sa stadiona “Rajko Mitić” nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu, pa će to biti lepa prilika da se četa Dejana Stankovića približi najljućem rivalu na samo dva boda zaostatka, što će naravno biti izuzetno težak zadatak obzirom da crno-beli igraju fantastično u poslednje vreme, o čemu možda najbolje i svedoči plasman u osminu finala Lige konferencija, nakon dvostruke pobede nad Spartom iz Praga.
Utisak je da se Zvezda u zimskom prelaznom roku pojačala upravo tamo gde je najviše škripelo, a to je svakako mesto napadača i desnog beka, pa su tako u redove aktuelnog šampiona Srbije stigli Ohi i Pićini, a u smiraj prelaznog roka crveno-belu opremu je zadužio i Nemanja Motika koji je došao iz omladinske škole Bajerna iz Minhena, i sigurno je da će predstavljati ogromno pojačanje za trenutno drugoplasirani tim na tabeli.
U prošlom kolu je Crvena zvezda uz dosta muke slavila na gostovanju kod Proletera, a taj duel u Novom Sadu je završen rezultatom 1:2, i to pošto je kao i mnogo puta do sada heroj bio Milan Pavkov koji je pogodio glavom u finišu susreta.
Pre toga su crveno-beli nakon velike drame eliminisali Radnički iz Niša u Kupu Srbije i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a tada je briljirao Milan Borjan, koji je u penal seriji odbranio čak četiri udarca sa bele tačke.
Kada je u pitanju ovaj duel sa Partizanom, Dejan Stanković će moći da računa na sve raspoložive fudbalere osim Veljka Nikolića, koji ruku na srce nije ni bio u prvom planu u prvom delu sezone.
Ako se osvrnemo na partije Crvene zvezde na domaćem terenu, do sada su crveno-beli odigrali jedanaest mečeva na strani i ostvarili devet trijumfa uz dva remija, i to u prvom kolu protiv Vojvodine kada nije bilo golova, ali i u poslednjem meču koji je srpski šampion pred svojim navijačima odigrao u prvom delu sezone, kada su sa Radnikom odigrali samo 1:1, koji je između ostalog naneo jedini poraz četi Dejana Stankovića u dosadašnjem toku šampiona, i to u Surdulici kada je bilo 2:1.

Partizan: Lideru na tabeli odgovara i remi!

Nakon nekoliko poprilično loših sezona, čini se da su konačno stvari došle na svoje mesto, obzirom da fudbaleri Partizana igraju fantastično u ovom šampionatu.
Naime, izabranici Aleksandra Stanojevića koji je preporodio crno-bele, trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli Ling Long Superlige, uz čak pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, što nije nimalo naivna razlika ako uzmemo u obzirom da oba večita rivala retko gube bodove u domaćem šampionatu.
U prošlom kolu je Partizan slavio na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca koji od pre nekoliko nedelja sa klupe predvodi Nenad Lalatović, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je ujedno i bila sedma vezana pobeda lidera na tabeli u Ling Long Superligi.
Golove za lidera na tabeli postigli su Rikardo i Jojić a utisak je da je trijumf crno-belih mogao da bude i ubedljiviji.
Bilo kako bilo, utisak je da je Partizan nikad bliži tituli šampiona Srbije, koju navijači ovog kluba čekaju čak četiri godine, koliko traje dominacija tima sa stadiona “Rajko Mitić”.
Poput najljućeg rivala i crno-beli igraju fenomenalno u evropskim takmičenjima ove sezone, a to se verovatno i najbolje videlo u dvomeču sa Spartom iz Praga koju su izabranici Aleksandra Stanojevića eliminisali i došli do plasmana u osminu finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, što je svakako veliki uspeh.
U Pragu je bilo 0:1 za srpskog vicešampiona a jedini gol na tom susretu delo je Meniga koji se odlično snašao nakon fenomenalnog ubacivanja Zdjelara.
U revanšu na stadionu Partizana, crno-beli su veoma brzo došli do dvostruke prednosti i to golovima Rikarda koji pruža zaista odlične partije u poslednje vreme, a u finišu meča je tim iz Praga došao do počasnog gola.
Nažalost, visoki napadač neće moći da pomogne svojim drugarima protiv Fejnorda, u prvom meču osmine finala Lige konferencija, obzirom da je u Beogradu u četvrtak dobio crveni karton, a sigurno je da će to biti veliki hendikep za trenutnog lidera na tabeli u sprskom šampionatu.
Inače, uoči ovog večitog derbija treba svakako izdvojiti i podatak da su crno-beli u dosadašnjem toku Ling Long Superlige na gostovanjima odigrali jedanaest mečeva i ostvarili isto toliko trijumfa uz brutalnu gol razliku 31:3, što je sigurno jedna od stvari zbog koje izabranici Aleksandra Stanojevića u veoma lepom raspoloženju dolaze na gostovanje kod Crvene zvezde.
Kada u pitanju izostanci, u Partizanu sigurno neće biti Danila Pantića koji je nedavno operisan, dok su svi ostali fudbaleri spremni za “večiti derbi”.
Za kraj, na poslednja četiri međusobna susreta u Ling Long Superligi, Partizan ne zna za trijumf nad crveno-belima, a u tom periodu je čak tri puta bilo nerešeno, dok su jednom slavili crveno-beli, i to na poslednjem meču u prvenstvu između ove dve ekipe koji je odigran na najvećem srpskom stadionu.

Naš predlog

Kao i u prethdonih nekoliko derbija, ne treba na stadionu “Rajko Mitić” očekivati previše golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.
Utisak je da crveno-beli ne blistaju ni na otvaranju prolećnog dela sezone, dok Partizan na najveći srpski stadion dolazi u lepom raspoloženju nakon plasmana u osminu finala Lige konferencija.
Ipak, pominjali smo već da Zvezdi samo pobeda donosi nastavak borbe za šampionski pehar, obzirom da je poznato da i jedna i druga ekipa zaista retko kiksa u nacionalnom šampionatu, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.30.
Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom 1&0-3 koju Meridianbet plaća sa takođe fantastičnom kvotom 2.90.
Podsećamo vas da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.