NBA tiket (utorak-sreda)

U noći između utorka i srede očekuje nas šest utakmica na NBA perketima. Ovo je naš predlog tiketa. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Los Anđeles Lejkersi – Dalas Maveriksi – 2 (uključujući produžetke) @ 1.44 u Meridianbet

U Los Anđelesu se situacija ne smiruje, Lejkersi izgledaju loše, navijači su na poslednjem meču i debaklu (95:123) protiv Nju Olreans Pelikansa negodovali čak i protiv Lebrona Džejmsa. Teško je reći šta je izlaz iz ove situacije za Lejkerse, jednostavno će Lebron Džejms morati da stavi ovaj tim na svoja leđa, pa kuda ih put odvede. Lejkersi na poslednjih 20 utakmica imaju 6 pobeda, u martu ih očekuje 10 gostovanja, možda je i bolje igrati veći broj utakmica van Los Anđelesa i ne igrati pred svojim navijačima koji su izgubli strpljenje. Da se nalaze na Istoku Los Anđeles Lejkersi (27-33) ne bi trenutno sa ovim skorom pobeda i poraza bili u prvih deset i zoni doigravanja, a pitanje da li je i ovo 9. mesto na Zapadu ugroženo imajući u vidu da im za vratom dišu Nju Orleans Pelikansi (25-36), dok su za Lebrona Džejmsa i družinu Los Anđeles Klipersi (32-31) na 8. i Mineseta Timbervulfsi (33-29) na 7. mestu predaleko odmakli. U ovom trenutku ne izgleda realno da su Lejkersi sposobni da uđu u neku veliku seriju pobeda, Entoni Dejvis je povređen i proces oporavka mu je produžen na još nekoliko nedelja. Moraće Lebron Džejms, Rasel Vestbruk i Karmelo Entoni kao veterani da povuku Lejkerse. Pomenimo da je Malik Mank pao u formi, ovaj igrač na poslednjih 5 mečeva ima ispod 8 poena po meču.

Maveriksi (36-25) se nalaze na 5. mestu u Zapadnoj konferenciji, igraju bolje u poslednje vreme, i imaju 7 trijumfa na poslednjih 9 mečeva. Luka Dončić posebno igra bolje, Slovenac ima na poslednjih 9 utakmica 34.11 poena u proseku i na tim mečevima 4 puta je davao 40 ili više poena, i to 40, 45, 49 i 51. Upravo je utakmica protiv Los Anđeles Klipersa ta u kojoj je Luka Dončić postavio svoj lični rekord u karijeri po broju datih poena (51), vedeta Maveriksa je čini se dobio jaku motivaciju zato što nije bio izabran kao starter na Ol-star meču. Nije jasno ko će u Lejkersima imati nezahvalan zadatak u čuvanju Luke Dončića, kao da je to poduhvat osuđen na neuspeh, slovenački reprezentativac može na više načina, kroz poene ali i asistencije, napraviti veliku štetu timu iz Los Anđelesa.

Naš predlog je pobeda Dalas Maveriksa u meču protiv Los Anđeles Lejkerse, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.44.

Luka Dončić (Dalas Maveriksi) + asistencije (granica 9.5) @ 2.05 u Meridianbet

Pitanje je za koju strategiju će se Los Anđeles Lejkersi odlučiti, duplirati Luku Dončića, ili će ostaviti Slovenca da ubaci svoje poene, ali da ograniče produkciju ostatka tima iz Dalasa, to je enigma za trenera Frenka Vogela. Lejkersi su na poslednje dve utakmice startovali na bekovskim pozicijama sa Raselom Vestbrukom i Ostinom Rivsom, ta dva igrača ni posebno ni zajedno ne mogu da odgovore defanzivno na Luku Dončića. Vremešni Trevor Ariza je izgubio dosta toga u odbrambenim sposobnostima  sa godinama, a Lebron Džejms ako počne da gubi energiju u defanzivi na Dončića pitanje da li će moći da da pun neophodni doprinos u napadu. Ne bi bilo iznenađenje da kolektivno veći broj igrača ranjenih Lejkersa uzme neuspešno učešće u čuvanju Dončića i da ovo bude jedan festival atraktivnih dodavanja slovenačkog igrača na najvećoj sceni u Los Anđelesu.

Naš predlog su + asistencije na Luku Dončića, granica je postavljena na 9.5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.05.

Boston Seltiksi – Atlanta Hoksi – Hendikep 1 (granica 3.5 poena) @ 1.56 u Meridianbet

Tim iz Masačusetsa je početkom 2022. godine okrenuo novi list i sada igraju potpuno drugu košarku u  odnosu na izdanja iz prošle godine. Naime, Seltiksi imaju 17 pobeda na poslednje 23 utakmice, uspeli su da izađu iz plej-in pozicija i sada su na 6. mestu u Istočnoj konferenciji, a to je mesto koje garantuje direktno učešće u plej-ofu. Boston Seltiksi (36-27) su jedan od timova koji je odigrao najveći broj utakmica (63) u dosadašnjem delu sezone, imaju još 19 mečeva u regularnom delu da poprave svoje šanse u doigravanju. Neposredno ispred njih na tabeli Istoka, na 5. mestu su Klivlend Kavalirsi (36:25), a iza Toronto Reptorsi (33:27) na 7. mestu. Odbrana i samo odbrana, to je ono što je donelo pozitivnu promenu u Bostonu, Seltiksi su trenutno po nekim pokazateljima najbolji defanzivni tim u NBA ligi. Uključujući da su se okliznuli na poslednjem meču protiv Indijane Pejsersa i primili u porazu čak 128 poena (128:107) Seltiksi primaju 101.5 poena na 100 poseda protivničkog tima. Poređenja radi od ranog januara od kada su se Džejson Tejtum i drugovi digli u formu Majami Hit druga defanzivna ekipa u tom periodu prima 107.1 poena na 100 poseda. Razlika od 5,6 poena između prvoplasiranih Seltiksa i drugoplasiranog Majami u defanzivnom rankingu je jednaka onoj između Hita i Jute Džeza koja se u merenom periodu nalazi na 18. mestu po ovom parametru. Tim Bostona je pun dobrih defanzivaca koji su uglavnom uključili u isto vreme odbrambeno jači nivo. Markus Smart je dva puta bio član prve odbrambene petorke lige (NBA All-Defensive First Team) i to 2019 i 2020, smeši mu se isto priznanje i 2022. godine. Iskusni centar Al Horford dobro čita protivničke napade i ima brze noge i dalje. Povratnik Danijel Tajs svojom energijom može pomoći na više načina, dok se novajlija Derik Vajt dokazao kao solidan defanzivac u svom bišem klubu San Antonio Sparsima. Džejson Tejtum i Džejlon Braun su za svoje pozicije visoki i sa dugim rukama, svakako nisu minus igrači u odbrambenim zadacima. Ipak, ključ dobre odbrane Boston Seltiksa i transformacije sezone nabolje bi mogao biti centar Robert Vilijams.

Naš predlog je hendikep 1 uključujuću produžetke (granica 3.5 poena) na Boston Seltikse u meču protiv Altante Hoksa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.56.

Robert Vilijams (Boston Seltiksi) + skokovi (granica 10.5) @ 1.95 u Meridianbet

Po Per-u (Player Efficiency Rating), odnosno statističkom parametru koji želi jednom brojkom da obuhvati sve doprinose jednog igrača u timu, i dalje je najkorisniji košarkaš Boston Seltiksa Robert Vilijams sa vrednošću od 21.94 indeksna poena. Vilijams svoje direktne suparnike drži na procentu šuta iz igre od 37.8 %, to je najniži  procenat od svih u ligi koji su branili najmanje 500 šuteva i drugi najniži procenat u poslednjih 5 sezona. Centar Bostona igra manje od 30 minuta (29.8) u proseku po meču ali ga to ne sprečava da bude na 3. mestu najboljih blokera u ligi sa 2.2 blokade po meču i na 15. mestu najboljih skakača sa 9.7 skokova u proseku. Gledajući samo startere, Smarta, Brauna, Tejtuma, Horforda i Vilijamsa Seltiksi daju 26.6 poena više na 100 poseda od svojih suparnika, to je nestvaran podatak, kad bi se samo napredna statistika uzimala u obzir tim iz Bostona bi mogao biti jedan od favorita na Istoku u doigravanju, zato što se u plej-of skraćuju rotacije, starteri igraju više minuta nego u regularnom delu i prednost tima iz Masačusetsa bi trebalo još više da dođe do izražaja. Ipak, ne bi trebalo se baš previše zanositi, kad dođe vreme plej-of čista napadačka klasa dođe do izražaja, treba na terenu dokazati i naći rešenje za takve košarkaše kao što su Kevin Durent, Janis Adetokumbo, Džoel Embid ili Džejms Harden između ostalih.

Naš predlog su + skokovi na Roberta Vilijamsa, granica je postavljena na 10.5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficjentom koji iznosi 1.95.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 8.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.