Tip dana: Monca – Parma: Klub u vlasništvu Berluskonija protiv najvećeg razočarenja Serije B! Ko će do trijumfa?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan meč iz italijanske Serije B, i to derbi između Monce i Parme, što će biti i duel dva tima koja su pre početka šampionata smatrana za najveće favorite za ulazak u Seriju A, međutim, kako sada stvari stoje, ne bi bilo čudo da oba tima i naredne sezone gledamo u Seriji B.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Monca: Primarni cilj je plasman u plej-of!

Od kako je Silvio Berluskoni preuzeo Moncu, jasno je da je primarni cilj ovog tima plasman u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, i kako sada stvari stoje samo je pitanje trenutka kada će se to zaista i desiti.
Najbliži ulasku u Seriju A, fudbaleri ovog tima su bili prošle sezone kada su došli do plasmana u plej-of, ali dalje od toga nisu mogli.
U ovom trenutku se klub koji je u vlasništvu popularnog “Don Silvija” nalazi na šestom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Brešu, ali i uz meč manje u odnosu na trenutnog lidera na tabeli koji je sinoć slavio na svom terenu protiv Peruđe, kada je bilo 2:1.
Kao što je opšte poznato, dva prvoplasirana tima na kraju Serije B idu direktno u Seriju A, dok će timovi koji šampionat budu završili od trećeg do osmog mesta igrati plej-of, uz podatak da će trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa na tabeli izboriti direktan plasman u polufinale doigravanja, dok će timovi koji na kraju budu od petog do osmog meča plej-of početi od četvrtfinala, i pobednici tih duela će se sastati sa trećeplasiranom i četvrtoplasiranom ekipom na tabeli.
Nije tajna da Monca želi do direktnog plasmana u Seriju A, međutim, deluje da će to ponovo biti izuzetno težak zadatak, pošto se klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija, kao što smo već napomenuli u ovom trenutku nalazi na šestom mestu na tabeli i baš i ne blista u poslednje vreme.
Naime, na pet poslednjih mečeva Monca je ostvarila tri trijumfa, ali i dva poraza od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je ova ekipa poražena na svom terenu od trećeplasiranog Lećea, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Inače, pre toga je možda i najbogatiji klub u Seriji B slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Pordenonea, i to bez većih problema, pošto je taj duel završen rezultatom 1:4.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Monca odigrala trinaest mečeva na svom stadionu i trenutno važi za najboljeg domaćina u ligi, obzirom da su u tom periodu ostvarili čak devet trijumfa, uz dva remija i samo dva poraza.

Parma: Očekivali smo dosta više!

Prošle sezone je Parma imala baš dosta problema, kako finansijskih, tako i igračkih, ali je pre početka Serije A malo ko mogao i da pretpostavi da će ova ekipa na kraju napustiti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, i to sve nakon što je ovaj slavni klub u relativno kratkom vremenskom intervalu iz četvrte lige došao do plasmana u društvo najboljih.
Bilo kako bilo, čelni ljudi kluba sa “Enio Tardinija” su odradili odličan letnji prelazni rok, i Parma je pre početka šampionata barem na papiru bila verovatno i prvi favorit za ekspresni povratak u Seriju A, ali kako sada stvari stoje, utisak je nažalost da od svega toga po svemu sudeći neće biti ništa.
Naime, trenutno se “krstaši” nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni plej-ofa, pa deluje da je pred izabranike Đuzepea Jakinija postavljena skoro pa nemoguća misija.
Ruku na srce, u prošlom kolu je Parma konačno odigrala jedan dosta dobar meč na svom “Enio Tardiniju” i slavila u duelu protiv SPAL-a, a taj susret je završen rezultatom 4:0, što je bila prva pobeda četrnaestoplasiranog tima na tabeli posle tri vezana susreta.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je tim koji sa klupe predvodi iskusni Jakini odigrao trinaest mečeva i ostvario samo četiri trijumfa, uz pet remija i četiri poraza, dok u gostima Parma ima tek nešto lošiji učinak, pošto je na trinaest odigranih susreta na strani, nekadašnji osvajač Kupa UEFA, ostvario tri trijumfa, čak šest remija i četiri poraza.
Zanimljivo je da su Monca i Parma do sada odigrale samo jedan međusobni meč i to u prvom delu sezone kada je na “Tardiniju” bilo miroljubivih 0:0, što bi vrlo verovatno zadovoljilo goste i ovog puta.
Đuzepe Jakini ima dosta problema sa povređenim i odsutnim fudbalerima, pa je tako za prošli meč sa SPAL-om, Parma nastupila bez čak deset fudbalera, dok je sada situacija nešto bolja i sigurno je da će “krstaši” i na ovom gostovanju ići na trijumf, iako sve to neće biti nimalo lak zadatak, obzirom da je Monca kao što smo već napomenuli najbolja domaća ekipa u ligi.

Naš predlog

Na papiru, deluje da je ovo vrlo verovatno i sudar između dve najkvalitetnije ekipe u Seriji B, iako nam to tabela nažalost ne pokazuje.
Monca igra po sistemu toplo-hladno, dok je utisak da se Parma polako ali sigurno budi, što i ne treba da čudi obzirom da su bivše “mlekadžije” igrale toliko loše u prvom delu šampionata, da teško da se mogu i zamisliti gore partije od toga, obzirom na roster koji Parma poseduje.
Zbog svega toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.64.
Vrlo verovatno nas u Monci očekuje i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.
Za kraj, domaćin je vezao dva poraza na svom terenu, što bi mogla da iskoristi Parma koja svakako na svakom meču do kraja šampionata mora da ide na trijumf kako bi nekako došla do pozicija broj osam koja na kraju donosi plasman u plej-of, pa vam zbog svega toga savetujemo da probate sa čistom dvojkom za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.