Tip dana: Milan – Inter: Finale Kupa kao akontacija pred Skudeto!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje u odnosu na jučerašnji dan, a pogotovu u odnosu na vikend, ali nam ovaj dan donosi “Derbi dela Madonina”, u kom će Milan na “San Siru” dočekati Inter u okviru prvog meča polufinala italijanskog Kupa.
Duel između dva gradska rivala je zakazan za 21 čas.

Milan: Rosoneri su uprskali sve u poslednja dva kola!

Od kako je Stefano Pioli seo na klupu Milana, evidentno je da ovaj tim pruža poprilično dobre partije, a kruna toga se desila prošle sezone kada su “rosoneri” uspeli posle baš dosta vremena da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Nažalost, tu se fudbaleri Milana baš i nisu proslavili pošto su u poprilično teškoj grupi zauzeli poslednje mesto na tabeli i nisu uspeli da nastave takmičenje ni u Ligi Evrope, što možda i nije toliko loše obzirom da će ekipa sa “San Sira” sada u potpunosti moći da se fokusira na Seriju A.
Nedavno je ekipa koju sa klupe predvodi Pioli slavila nad gradskim rivalom Interom i nakon toga preuzela prvo mesto na tabeli, međutim, kada je bila prilika da se Zlatan Ibrahimović i drugari odlepe na tabeli usledila su dva teško objašnjiva remija.
Naime, prvo je milanski tim samo remizirao na gostovanju kod “fenjeraša” Salernitane, a taj duel u Salentu završen je rezultatom 2:2, i mora se priznati da su Rosoneri jedva uspeli da dođu i do tog jednog boda, s obzirom da nisu stvorili previše prilika na tom gostovanju.
Nakon toga je usledio meč prošlog kola na “San Siru” protiv Udinezea, i kada su svi mislili da će lider na tabeli ostvariti siguran trijumf i održati prednost u odnosu na Inter i Napoli, usledio je novi kiks, pošto je taj susret završen rezultatom 1:1.
Sredinom prvog poluvremena domaćin je došao u vođstvo golom Leaa koji pruža sve bolje partije kako sezona odmiče, ali i pored toga mora se priznati da Rosoneri nisu igrali nimalo dobro, što je Udineze u drugom poluvremenu umeo da kazni i debitantskim golom devetnaestogodišnjeg Udogija dođe do veoma bitnog boda u borbi za opstanak.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Milan do plasmana u polufinale italijanskog Kupa došao nakon velikog trijumfa na domaćem terenu protiv Lacija, kada je bilo čak 4:0, što je svakako jedna od najboljih partija Rosonera ove sezone.
Kada je u pitanju ovaj “Derbi dela Madonina”, Stefano Pioli neće moći da računa na duže povređenog Kjera, ali ovog puta ni na Tonalija koji ima parne kartone i moći će da pomogne svojim saigračima tek u revanšu.
Poslednji međusobni susret između Milana i Intera je odigran pre samo nešto manje od mesec dana, kada su Rosoneri nakon preokreta slavili sa 1:2, nakon čega nisu uspeli da upišu niti jedan trijumf u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.

Inter: Šta se dešava sa Neroazurima?

Ako se prisetimo prošle sezone, deluje da će ona dosta dugo ostati u sećanju svim najvernijim navijačima Intera, međutim, uoči početka ove sezone je sasvim sigurno sve u klubu iznenadila odluka Antonija Kontea da napusti ekipu sa kojom je došao do Skudeta što je bio prva titula “neroazura” posle punih deset godina.
Međutim, zbog poprilično loše finansijske situacije u klubu, uprava je prelako odlučila da se odrekne Lukakua i Hakimija, a utisak je da je upravo ovaj duo važio za dva najbolja fudbalera Intera u protekloj sezoni, što je iznerviralo temperamentnog italijanskog stručnjaka koji je otišao sa “Đuzepe Meace”.
Na mesto trenera je postavljen Simone Inzagi, i kako sezona polako ali sigurno odmiče postavlja se veliko pitanje da li je bivši trener Lacija bio pravi izbor.
Naime, u ovom trenutku se Inter nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeći duo – Milan i Napoli, ali ono što treba i te kako napomenuti je podatak da Neroazuri imaju i meč manje, pa bi eventualnim trijumfom na tom duelu kod Bolonje ponovo došli na prvu poziciju na tabeli.
Nažalost u poslednje vreme Neroazurima ne cvetaju ruže pa je tako ekipa sa stadiona “Đuzepe Meaca” na četiri poslednja susreta bez trijumfa, a u prošlom kolu je Inter samo remizirao na gostovanju kod Đenove koja pruža katastrofalne partije ove sezone, što nam najbolje pokazuje i podatak da se popularni Grifoni trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli.
Ni pre toga se četa Simonea Inzagija nije proslavila obzirom da je doživela poraz na svom terenu od Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Titula iz prošle sezone je između ostalog Interu donela i plasman u Ligu šampiona, i konačno je tim iz Milana uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to posle tri vezana neuspela pokušaja, pošto su u svojoj grupi zauzeli drugo mesto na tabeli iza prvoplasiranog Reala.
Međutim, u prvom meču nokaut faze Inter je nažalost poražen na svom terenu od Liverpula, a taj duel je završen rezultatom 0:2, iako su Neroazuri većim delom tog susreta bili bolja ekipa na terenu, ali za razliku od njih, Redsi su iskoristili sve svoje šanse i imaju veliku prednost uoči revanša koji je na programu za nedelju dana.
Što se tiče sastava tima za ovaj prvi polufinalni meč sa gradskim rivalom, Simone Inzagi ni ovog puta neće moći da računa na duže odsutne Koreu i Gosensa, pa se očekuje da italijanski stručnjak na teren izvede svoj najjači sastav, za razliku od Stefana Piolija koji će možda malo i kalkulisati, obzirom da Milan za vikend očekuje veliki derbi sa Napolijem.

Naš predlog

Ono što je nekako postala tradicija kada su u pitanju međusobni mečevi između Milana i Intera je svakako veliki broj golova, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.
Neće ovde biti previše kalkulisanja ni sa jedne strane, pogotovu što je u pitanju prvi meč polufinala, pa smatramo da će i Milan i Inter postići makar po jedan gol na “San Siru”, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.
Za kraj, mišljenja smo da je dupla šansa 1X i više nego pristojna, s obzirom da je kladionica Meridianbet za ovu igru pripremila kvotu 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.