NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Evo novog NBA tiketa, u pitanju su utakmice u noći između ponedeljka i utorka. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Oklahoma Tander – Sakramento Kingsi – Hendikep 2 (granica 3.5 poena) @ 1.78 u Meridianbet

Kingsi (22-40) nisu imali meč u plej-ofu od 2006. godine i u želji da uđu u doigravanje, pre svega na plej-in turnir, su napravili veliki trejd. U najbitnijim delovima tog trejda su doveli Donatasa Sabonisa, a odrekli su se talentovanog Tajris Halibartona. Za sada od tog trejda najviše na dobitku je Dearon Foks, ovaj igrač na 7 poslednjih  utakmica ima 26.7 poena po meču, ali Sakramento Kingsi imaju samo 2 pobede uz 5 poraza i čini se da je bilo kakva vrsta doigravanja sve dalje i dalje. Naime, Kingsi su na 13. mestu u Zapadnoj konferenciji, a na 10. mestu, poslednjem koje vodi na plej-in turnir, su Nju Orleans Pelikansi (25-36) sa 3 pobede više od Sakramenta. Jeste da Kingsi nisu imali dobar raspored u poslednje vreme, igrali su sa Čikago Bulsima, i dva puta sa Denver Nagetsima, ali šta tek reći za raspored u nastavku sezone za Sakramento. Posle Oklahome idu na gostovanja protiv direktnih konkurenata za doigravanje Nju Orleans Pelikansa i San Antonio Sparsa, da bi turneju na strani od 5 mečeva u nizu, završili u Dalasu kod Luke Dončića. Čak i posle ove gostujuće serije, oluja teških utakmica u najavi ne prestaje za Sakramento. U jednom periodu Kingsi će imati 4 vezana okršaja na svom terenu, protiv Čikago Bulsa, Milvoki Baksa, Boston Seltiksa i Finiks Sansa. Sve u svemu, noćašnji meč bi mogao biti pokazatelj za Kingse gde se trenutno nalaze, nejaka Oklahoma Tander (19-41) je protivnik po meri da tim iz Sakramenta pojača samopouzdanje pred odlučujuče dvoboje, u suprotnom još jedna loša takmičarska godina za ekipu iz Kalifornije je pred vratima .

Naš predlog je hendikep 2 (granica 3.5 poena) na Sakramento Kingse u meču protiv Oklahome Tandera, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.78.

Bam Adebajo (Majami Hit) + skokovi (granica 9.5) @ 1.65 u Meridianbet

Derbi dana u NBA ligi je meč između prvoplasirane ekipe na Istoku, Majami Hita (40-21), i drugoplasiranog tima u istoj konferenciji Čikago Bulsa (39-22). Tim sa Floride ima dve pobede u dosadašnjem delu sezone nad noćašnjim rivalom. Ovo je samo početak nedelje iz pakla za Majami, u sredu i četvrtak na strani, u dva dana zaredom (back-to-back), ekipu sa Floride očekuju vreli dvoboji sa Milvoki Baksima i Bruklin Netsima. Gledajući raspored, možda baš Džimiju Batleru i družini pripadne čast koju baš i ne priželjkuju, da dočekaju povratak Kevina Durenta. Hit će napornu sedmicu u subotu okončati na domaćem parketu protiv redizajnirane Filadelfije Seventisiksersa. Majami Hit je dobro savladao ne baš težak raspored u poslednje vreme, uradili su šta je do njih, imaju 8 pobeda na poslednjih 9 mečeva i drže lidersku poziciju u Istočnoj konferenciji. Meč sa Bulsima je višestruko bitan za tim iz Majamija, to je okršaj sa direktnim rivalom za vrh, a i trijumfom u ovom meču bi Hit pred poslednjih 20 utakmica u regularnom delu sezone ušao sa dobrim šansama da u plej-of budu na nekoj od pozicija koja bi im garantovala prednost ne samo u prvoj rundi doigravanja, već i u nekoj od narednih serija, a to su svakako prva dva mesta na lestvici na Istoku.

Bam Adebajo je prvi skakač Majami Hita sa 10.3 skoka po meču, ovaj centar bi mogao imati veliki izazov u čuvanju startnog centra Čikago Bulsa, Nikole Vučevića. Ipak, Adebajo je već pokazao da kada je fizički spreman, da je sposoban da izađe na kraj sa dobrim, i da se koliko-toliko ravnopravno nosi sa najboljim centrima u takmičenju, i da košarkaš Majami Hita spada u centarsku elitu NBA lige.

Naš predlog su + poeni na Bama Adebaja, granica je postavljena na 9.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.65.

Demar Derozan (Čikago Bulsi) – poeni (granica 29.5) @ 1.85 u Meridianbet

Po nekim predviđanjima Monti Vilijams, trener Finiks Sansa, trebalo bi da bude dobitnik nagrade za nabjoljeg trenera u NBA ligi (NBA Coach of the Year Award). Čini se da bi ovo delom mogla biti neka vrsta kompenzacije za prošlu sezonu kada je ova nagrada otišla u ruke treneru Njujork Niksa Tomu Tibodou. Ne toliko da Monti Vilijams ne zaslužuje, ovaj stručnjak to itekako zaslužuje, priznanje za najboljeg trenera u NBA ligi, već koliko i da poduhvati drugih trenera zaslužuju veliku pohvalu. U prvom redu vredi istaći plodonosne podvige Tejlora Dženkinsa, trenera Memfis Grizlisa, Džej Bi Bikerstafa, stratega Klivlend Kavalirsa, Erika Spolstre koji je na klupi Majami Hita i Bili Donovana iz Čikago Bulsa. Čini se da zasluge za  procvat Demara Derozana idu velikim delom i na račun trenera Bulsa Bilija Donovana, i na to kako je postavio pre svega igru u napadu. Vedeta Bulsa Derozan u svojoj trinaestoj sezoni u ligi igra na neverovatno visokom nivou, može se istaći da mu je ovo najbolja sezona u karijeri što se tiče poena. Naime, Derozan je na 4. mestu na listi najboljih strelaca sa 28.3 poena po meču, ovaj igrač je pre ove imao najbolji učinak u poenima u sezoni 2016-2017 i to 27.3 poena u proseku, a u preostalih 11 sezona je bio efikasan, ali ni blizu ovako, pa je tako imao 23.5 poena u proseku u sezoni 2015-2016, i jedne sezone je imao 23 poena po meču (2017-2018). Za igrača spoljne linije Derozan je izuzetno precizan, uzima dosta šuteva, uglavnom sa poludistance i biran je na bekovskim pozicijama kao starter na Ol-star meču. Derozan šutira iznad 50 % (51.7 %), i na listi najboljih po procentima u šutu iz igre nema mnogo igrača za koje bi se moglo reći da pokrivaju bekovske pozicije, to su uglavnom centri, krilni centri i poneko krilo, ili su pak jedinstveni i pravi košarkaški ”unikorni”, kao što su Lebron Džejms i Janis Adetokumbo. U derbiju Istočne konferencije Derozan bi delom za direktnog rivala i prepreku u postizanju poena mogao da ima Džimija Batlera, krilo Majami Hita je poznat kao izvanredan defanzivac i trebalo bi da oteža glavni zadatak u ofanzivi košarkašu tima iz Čikaga.

Naš predlog su – poeni na Demara Derozana, granica je postavljena na 29.5 poena u kladionici Meridianbet sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Džaret Alen (Klivlend Kavalirsi) + skokovi (granica 10.5) @ 1.75 u Meridianbet

Klivlend Kavalirsi (36-24) u još jedan meč, po najavama, ulaze bez Darijusa Garlanda. Startni bek ima problema sa leđima, pa tim iz Ohaja očekuje izazovna utakmica sa Minesotom Timbervulfsima (32-29). Tim Kavalirsa je dobra, odbrambena skakačka ekipa, nalaze se na 3. mestu u takmičenju po broju defanzivnih skokova. Kavalirsi imaju 3 predstavnika na listi 50 najboljih skakača u NBA ligi ove sezone, i to Džareta Alena na 10. mestu sa 11 skokova po meču, Evana Moblija na 29. mestu sa 8.1 skokom u proseku i iskusnog Kevina Lava na 43. mestu sa 7.3 skoka po meču. Ponajbolji košarkaš Minesote Timbervulfsa je Karl Entoni Tauns i centarska linija Klivlenda bi mogla imati pune ruke posla u noćašnjem meču.

Naš predlog su + skokovi na Džareta Alena, granica je postavljena na 10.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 9.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.