NBA tiket (sreda-četvrtak)

Pred nama je još osam utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Kvote i granice koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Nju Orleans Pelikans – Sakramento Kings – Ukupno poena + (granica 231,5) @ 1.63 u Meridianbet

U malom derbiju za plasman u doigravanje sastaju se Nju Orleans Pelikansi (25-36) i Sakramento Kingsi (23-40), a to je okršaj dva tima koji su napravili bitne promene u protekloj sezoni trejdova sa željom da ove sezone uđu barem na plej-in turnir.

Pelikansi imaju 7 pobeda na poslednjih 11 mečeva, imaju 5 trijumfa u nizu na gostujućem terenu, ali bi morali da poprave izdanja na svom parketu. Naime, tim iz Nju Orleansa ima samo 2 pobede na poslednjih 7 mečeva na domaćem terenu, a upravo su dva poslednja meča, i dve pobede u gostima, protiv Finiks Sansa i Los Anđeles Lejkersa, recept koji Pelikansi žele da vide u nastavku sezone. Do izražaja je došlo partnerstvo Brendona Ingrama i novajlije Si Džej Mekoluma. Ingram se polako uhodavao dolaskom Mekoluma, bilo je potrebno nekoliko mečeva da nađu pravu dinamiku u igri, pošto obojica vole loptu u rukama i dobri su individualci. Ovaj tim Pelikansa sa Zajonom Vilijamsonom bi mogao u teoriji mnogo toga, ali to je već priča za neku drugu priliku. Tim iz Nju Orleansa nema neki veliki prostor za manevar, dvadesetak mečeva pre kraja regularnog dela sezone se nalaze na 10. mestu na Zapadu, Los Anđeles Lejkersi (27-34) su manje-više jedina dostižna meta, Klipersi (33-31) na 8. mestu već imaju veliku zalihu pobeda. A to deseto ili deveto mesto u Zapadnoj konferenciji vodi prvo u 1+1 nokaut meč, pobednik u utakmici devetoplasiranog i desetoplasiranog ide na poraženog u utakmici osmoplasiranog i devetoplasiranog, onda pobednik tog drugog meča ide na prvu ekipu Zapada na tabeli, a to će po svemu sudeći i bez Krisa Pola biti Finiks Sansi (49-12). Ipak, tu potencijalnu izazovnu plej-of seriju bi oberučke, blanko i sa osmehom na licu, već sada verovatno prihvatili i Nju Orleans Pelikansi i Sakramenot Kingsi.

Jedina prednost Kingsa je što imaju dve pobede u dva meča nad Pelikansima ove sezone, sve ostalo je vožnja uzbrdo za tim iz Kalifornije. Tim Sakramenta ima 2 pobede manje, ali i 4 poraza više od Pelikansa, uz dodatak da se čini da Kingsi imaju teži raspored i garantovano manji broj utakmica do kraja regularnog dela sezone, tako da nema mnogo prostora za popravni ispit. Eventualnim porazom u noćašnjem duelu Kingsi bi 18 utakmica pre kraja imali čak 5 poraza više od direktnog takmaca u borbi za doigravanje, ovo je pravi mini plej-of meč za Sakramento.

Naš predlog su ukupno poeni + (granica 231,5) u meču Nju Orleans Pelikansa i Sakramento Kingsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.63.

Si Džej Mekolum (Nju Orleans Pelikans) + poeni (granica 24,5) @ 1.85 u Meridianbet

Mekolum u 7 utakmica u dresu novog tima Pelikansa ima 27.71 poena u proseku, na 4 od 7 tih dvoboja ovaj bek ima 30 ili više poena po meču, i pokazao se kao pravo pojačanje. Drugačije je sada u Nju Orleansu kada imate dve pretnje na perimetru, Mekoluma i Ingrama, jedan može da zakaže, ali kad su obojica naoštreni, to je već tim koji može da izađe na crtu većini ekipa u NBA ligi, posebno na napadačkom planu.

Naš predlog su + poeni na Si Džej Mekoluma, granica je postavljena na 24,5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Jonas Valančijunas (Toronto Reptorsi) + skokovi (granica 11,5) @ 1.75 u Meridianbet

Okršaj Nju Orleans Pelikansa i Sakramento Kingsa će pored posebne važnosti za doigravanje biti zanimljiv i sa još jednog aspekta, to će biti direktan centarski duel dvojice litvanskih teškaša, Jonasa Valančijunasa i Domantasa Sabonisa. Obojica se nalaze u prvih deset najboljih skakača u NBA ligi ove sezone i imaju mnogo toga da dokažu u ovom meču. Bitna je pobeda u ovom meču, možda na kraju ključno bude ko će odneti prevagu na unutrašnjim pozicijama.

Valančijunas je na 6. mestu na listi najboljih skakača u takmičenju sa 11,6 skokova po meču, u mečevima kao što je noćašnji jasno je šta bi trebalo da bude primarni zadatak centra Pelikansa, to je zaštita reketa, kontrola skoka i ako se ugrabi neki ofanzivni skok, to može biti samo plus. Voljni momenat protiv zemljaka, u utakmici koja može mnogo toga da odluči, ne bi trebalo da bude problem kod Valančijunasa.

Naš predlog su + skokovi na Jonasa Valančijunasa, granica je postavljena na 11.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Domantas Sabonis (Sakramento Kingsi) + skokovi (granica 11.5) @ 1.80 u Meridianbet

Sakramento Kingsi ulaze u nastavak sezone sa jakim motivom da svima dokažu da im je mesto u doigravanju, šanse im ipak nisu velike, mnogo toga je propušteno u prethodnih šezdesetak utakmica i sva je prilika da bi post u plej-of, koji traje od 2006. godine, mogao da se produži na još jednu sezonu. Naime, čak i da nekim čudom Kingsi dođu do desete pozicije na Zapadu, to još uvek nije plej-of, to je plej-in turnir, po sadašnjem stanju stvari Sakramento bi morao da igra jednu nokaut utakmicu sa devetoplasiranim, na tom mestu su sada Los Anđeles Lejkersi, a onda i još jedan nokaut meč, sa poraženim u okršaju sedmoplasiranog i osmoplasiranog, sve u svemu trnovit put, bez ikakvih garancija. Sa druge strane možda Kingsima iskustvo iz ove sezone dobro dođe u narednoj, Dearon Foks (1997) i Domantas Sabonis (1996) su relativno maldi igrači i imaju još vremena pred sobom da pokažu da su kvalitetan igrački par za velika dela. Sabonis je u svih 7 utakmica u dresu Kingsa bio najbolji skakač u svom timu, Litvanac je na 3. mestu najboljih skakača u ligi sa 12,2 skoka po meču, dok u 7 mečeva u novoj ekipi ima 13,17 skokova u proseku.

Naš predlog su + skokovi na Domantasa Sabonisa, granica je postavljena na 11,5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.80.

Finiks Sansi – Portland Trejlblejzersi – Hendikep 1 (granica 7,5 poena) @ 1.38 u Meridianbet

Udarac za Sanse, pravo u pleksus, bila je povreda prvog asistenta lige Krisa Pola. On je verovatno igrač koji je pomerio klatno u pobedničkom smeru za tim Finiksa. Zbog povrede palca 20. februara je objavljeno da Kris Pol neće biti na raspolaganju u Finiksu od 6 do 8 nedelja, plej-of počinje 16. aprila, pa je ovo loš trenutak za izostanak jednog od glavnih igrača u timu. Srećom, dobar broj pobeda je ostvaren, pa su na vrhu Zapada, a na 2. mestu Golden Stejt Voriorsi (43-19) imaju 7 poraza više. Mladi momci Sansa će morati da pokažu na parketu da mogu bez Krisa Pola da se održe na liderskom mestu i dokažu da su dovoljno naučili u prisustvu jednog od najboljih klasičnih plejmejkera koje je NBA liga dala u poslednjih nekoliko decenija, ako ne i više. Finiks Sansi (49-12) se nalazi na 1. mestu u Zapadnoj konferenciji, ali imaju dva vezana poraza na svom terenu, protiv Nju Orleans Pelikansa i Jute Džeza, i čini se da dolazi pravi protivnik da se ubeleži sigurna pobeda, tim Portland Trejlblejzersi (25-36). Tim iz Oregona dolazi na ovaj meč bez cele prve petorke sa starta sezone, Demijen Lilard i Jusuf Nurkić su povređeni, a Si Džej Mekolum, Norman Pauel i Robert Kovington više nisu u u Trejlblejzersima. Sansi posle ovog meča sa Portlandom idu na gostujuću turneju od 3 utakmice, tu su i okršaji sa timovima koji se nalaze među vodećima na Istoku Milvoki Baksima i Majami Hitom, tako da kiks protiv Portlanda ne bi trebalo da bude opcija za Finiks.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 7,5 poena) na Finiks Sanse u meču sa Portland Trejlblejzersima, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.38.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici Meridianbet iznosi 13.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.