NBA tiket (petak-subota)

Nastavljamo sa analizama događaja u NBA ligi. Pred nama je još jedna uzbudljiva noć u Americi. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Oklahoma Tander – Minesota Timbervulfsi – Hendikep 2 (granica 7.5 poena) @ 1.64 u Meridianbet

Oklahoma Tander (20-42) je veći deo sezone jedan od timova koji je negde u sredini, nisu baš na samom začelju u grupi u kojoj su Detroit (16-47), Hjuston (15-47) i Orlando (15-48). Ipak, jasno je da je Tander tim u građenju (rebuilding), zahvaljujući jednom od boljih generalnih menadžera u NBA ligi, Semu Prestiju,  Oklahoma ima zdravo situaciju u klubu. Naime, Tander u narednih 7 NBA draftova, do 2028. godine, ima neverovatnih 38 pikova, i to 19 prve runde, i 19 druge runde. Situacija je čista i u seleri kepu (salary cap), pa tako Oklahoma ima samo veliki, višegodišnji ugovor prve zvezde tima Šeja Gildžesa-Aleksandera, uz ogradu da će Tander u svojim knjigama imati Kembu Vokera još jednu sezonu(2022-2023) na preko 27 miliona, pošto je sadašnji igrač Njujork Niksa bio otkupljen (waived) . Najveći hendikep Tandera je to što je tim sa ”malog tržišta” (small market), nije mnogo slobodnih agenata zainteresovano da dođe u Oklahomu. Tako da NBA draft ostaje prioritet za Tander, mada veliki broj pikova koji ne mogu svi biti aktivirani u timu Oklahome otvaraju mogućnost za širi manevar u trejd sezonama.

Timbervulfsi (34-29) se nalazi na 7. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju dve uzastopna trijumfa, ali i čini se lak raspored u narednom periodu, tim iz Mineapolisa bi mogao pozitivnom serijom da ozbiljno uđe u konurenciju za prvih 6 na tabeli, ulog nije mali, direktno učešće u plej-ofu je u pitanju. Naime, na narednih 5 mečeva Timbervulfsi dva puta igraju sa Oklahomom Tander, dva puta sa Portland Trejlblejzersima i jednom sa Orlando Medžikom, tri puta u svojoj dvorani, sa tih potencijalnih 5 pobeda zaostatak za šestoplasiranim Denver Nagetsima (36-26) bi mogao biti manji.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 7.5 poena) na Minesotu Timebrvulfse u meču protiv Oklahome Tander, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.64.

Karl Entoni Tauns (Minesota Timbervulfsi) + poeni (granica 25.5) @ 1.75 u Meridianbet

Entoni Edvards, drugi najbolji strelac Minesote sa 21.3 poena po meču, bi trebalo da propusti zbog kolena i drugi vezani meč. Krilo Minesote je jedan od dva košarkaša koji imaju najviše nastupa za Timbervulfse ove sezone, on i Karl Entoni Tauns su nastupili na po 56 utakmica od 63 svog tima. Pored izostanka na poslednjem meču protiv Golden Stejt Voriorsa Edvards nije nastupio na 6 mečeva u nizu krajem 2021. godine zbog COVID-19.

Karl Entoni Tauns je prvi strelac svog tima ove sezone sa 24.5 poena po meču, a centar Minesote je pobedio na takmičenju u šutiranju trojki na Ol-star meču. Na taj način Tauns je postao prvi centar u istoriji koji je trijumfovao na tom takmičenju. Vedeta Timbervulfsa šutira za tri poena iznad 40 % (40.8 %), imajući u vidu da uzima više od 5 (5.2) šuteva za tri u proseku ovo je izvanredan postotak.

Naš predlog su + poeni na Karl Entoni Taunsa, granica je postavljena na 25.5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.75.

Deanđelo Rasel (Minesota Timbervulfsi) + asistencije (granica 7.5) @ 1.90 u Meridianbet

U odsustvu Edvardsa veći teret u igri Timbervulfsa pada na Taunsa, ali i na Rasela. Startni bek Minesote bi trebalo da ima više kontakta sa loptom nego inače, da učestvuje još aktivnije u kreiranju igre svog tima. Rasel je prvi asistent Timbervulfsa sa 6.9 asistencija po meču u proseku. Sa druge strane Oklahoma je tek na 23. mestu po broju dozvoljenih asistencija u takmičenju, na bekovskim pozicijama Džoš Gidi je povređen i u ekipi Tandera nemaju nameru da po svaku cenu guraju njegov povratak, a nema ni potrebe, dok je prvi poenter Šej Gildžes-Aleksander okupiran delovanjem u napadu.

Naš predlog su + asistencije na Deanđelo Rasela, granica je postavljena na 7.5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.95.

Vašington Vizardsi – Atlanta Hoksi – 2 (uključujući produžetke) @ 1.56 u Meridianbet

Kristaps Porzingis se polako pretvara u priču šta bi bilo kad bi bilo, letonski igrač je ponovo povređen, to je još jedna povreda u nizu kome kao da nema kraja. Porzingis je na izmaku svoje šeste sezone, a sedme godine u NBA ligi. Jednu sezonu nije igrao zbog pokidanih ligamenata (2018-2019), dva puta je u svojoj karijeri došao do plej-ofa, nema dobijenu seriju u doigravanju. Čini se da bi Vašington Vizardsi (28-33) mogli biti prava sredina za Porzingisa kada se napokon vrati na teren, a to po vestima nije noćašnji meč sa Hoksima, Letonac u prestonici SAD-a će imati prilike da ima svoj šou, pošto je Luka Dončić bio glavni igrač u Dalasu Maveriksima.

Atlanta Hoksi (30-32) se nalaze na 9. mestu u Istočnoj konferenciji, teško je objasniti da je posle jedne sjajne sezone i konferencijskog finala došlo do zasićenja ili spavanja na lovorikama, ali ovaj tim teško da može do prvih 6 na tabeli i direktnog učešća u plej-ofu. Bogdan Bogdanović, posle povratka iz povrede, počinje sa klupe, moglo bi se reći da je to bila prava odluka trenera Atlante Hoksa Nejta Mekmilana, na kraju krajeva bitnije je ko završava, a ne ko počinje, mada nije bez važnosti ni ko je starter. Srpski reprezentativac na 16 poslednjih mečeva, u kojima mu je dodeljena uloga šestog igrača, ima 17.5 poena po meču, na 10 od 16 utakmica je davao 18 ili više poena. Za Bogdanovića su to svakako bolje brojke nego kada je bio u startnih 5, i sada ima 14 poena po meču u proseku u dosadašnjem delu sezone. Timski na 16 poslednjih mečeva u kojima je Bogdanović na početku meča bio na klupi Hoksi imaju 9 pobeda i 7 poraza.

Naš predlog je 2 (uključujući produžetke) na Atlantu Hokse u meču protiv Vašington Vizardsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficjent 1.56.

Ukupna kvota na tiketu za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 8.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.