Tip dana: Roma – Atalanta: “Boginja” punih osam godina nije poražena od Rome na “Olimpiku”!

U subotu je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome ugostiti Atalantu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Roma: Može li Roma do plasmana u Ligu Evrope?

Malo ko je očekivao da će legendarni Žoze Murinjo prošlog leta doći u Romu, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da smo dosta više očekivali od tima iz prestonice Italije.
Naime, u ovom trenutku se popularna “Vučica” nalazi na šestom mestu mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencija, gde se uostalom rimska ekipa i ove sezone sa dosta uspeha takmičila.
Naime, izabranici Žozea Murinja su grupnu fazu završili na prvom mestu na tabeli, i to je Rimljanima donelo direktan plasman u osminu finala novoformiranog takmičenja, gde je ova ekipa za protivnika dobila holandski Vitese i sigurno je da je tim sa “Olimpika” apsolutni favorit na ovom dvomeču, a po svemu sudeći i jedan od najozbiljnijih kandiadata za osvajanje ovog novoformiranog takmičenja.
U poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala Roma je uz dosta muke uspela da slavi na gostovanju kod Specije, a taj duel u Liguriji je završen rezultatom 0:1, i to pošto je Abraham postigao gol sa bele tačke i to u devetom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje navijača Rome, koji su u dobrom broju napunili tribine stadiona u Liguriji.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su izabranici Žozea Murinja odigrali četrnaest mečeva na svom “Olimpiku” i ostvarili sedam trijumfa, četiri remija i tri poraza.
Što se gostovanja tiče, “Vučica” je do sada van svog terena odigrala trinaest mečeva i ostvarila šest trijumfa, isto toliko poraza uz jedan remi, i to nedavno na gostovanju kod Sasuola u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Za kraj, treba podsetiti da su Roma i Atalanta odigrale jedan sjajan meč u prvom delu sezone na kom smo videli čak pet golova, a tada su izabranici Žozea Murinja možda i iznenađujuće slavili sa 1:4, što je po svemu sudeći bila možda i najbolja partija Rome u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Portgalski stručnjak za ovaj derbi meč sa Atalantom neće moći da računa na duže povređenog Spinacolu, koji je povredu zadobio još na Evropskom prvenstvu, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj veoma važan duel.

Atalanta: “Boginja” se polako ali sigurno budi!

Sjajne partije Atalante više ne predstavljaju nikakvu slučajnost u italijanskom fudbalu, a trenutno je situacija takva da se ekipa iz Bergama nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus koji ruku na srce ima i meč više, pa deluje da će ova dva tima do kraja šampionata voditi veliku borbu za plasman na tu četvrtu poziciju, koja kao što je poznato donosi plasman u Ligu šampiona, a sigurno je da će to i ovog puta biti primarni cilj za izabranike Đanpjera Gasperinija.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je popularna “Boginja” posle dve uzastopne nokaut faze, ovog puta ostala bez plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, obzirom da su u ključnom meču na svom terenu poraženi od Viljareala, koji im je bio i direktan konkurent, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 2:3, pa je Atalanta na kraju zauzela treće mesto koje je ovoj ekipi donelo nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Tu je četa Đanpjera Gasperinija uspela da bez većih problema eliminiše grčki Olimpijakos, i to pošto je u prvom meču u Bergamu bilo 1:2, da bi u Pireju petoplasirana ekipa iz Serije A, bez većih problema slavila sa 0:3.
Za protivnika u osmini finala Atalanta je dobila Bajer Leverkuzen i svakako da je to jedan od najzvučnijiih parova nokaut faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Ako se vratimo na Seriju A, treba istaći da je “Boginja” u prošlom kolu posle dosta vremena ostvarila jedan trijumf i to na svom terenu protiv Sampdorije kada je bilo čak 4:0, zbog čega sasvim sigurno izabranici Đanpjera Gasperinija u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Rome, koja im je u prvom delu šampionata nanela poprilično težak poraz.
Kada je u pitanju sastav tima za ovo gostovanje na “Olimpiku”, italijanski stručnjak neće moći da računa na Iličića koji već duže vreme ima problem sa depresijom, a nažalost neće biti ni Duvana Zapate koji je zadobio tešku povredu, pa dolazimo do zaključka da će tim iz Bergama na ovom duelu nastupiti bez dva možda i najbolja fudbalera.
Takođe, zbog žutih kartona neće biti ni Toloija, ali je veliko pitanje da li bi ovaj fudbaleri bio u prvoj postavi sve i da nije suspendovan.

Naš predlog

Mečevi između ova dva tima nam po tradiciji donose veliki broj golova, a mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.
Kao što smo već napomenuli, veoma zanimljivo je da Atalanta osam punih godina ne zna za poraz na gostovanju kod Rome, a mišljenja smo da “Vučica” neće slaviti ni ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.48.
Za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa čistom dvojkom, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.