Tip dana: Alaves – Sevilja: Težak posao za “berberine”, Baskijcima gori pod nogama! Ko će do trijumfa?

U petak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni duel 27. kola španske La Lige u kom će Alaves u Baskiji dočekati Sevilju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Alaves: Mogu li Baskijci do opstanka u eliti?

Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da fudbalere Alavese naredne sezone nažalost gledamo u Segundi.
Naime, tim iz Baskije se u ovom trenutku nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na poslednjeplasirani Levante, i čak četiri boda manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Na poslednjih pet mečeva Alaves je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan dobar meč na gostovanju kod Hetafea, koji važi za jednog od najboljih domaćina u ligi, a taj susret u predgrađu Madrida je završen rezultatom 2:2.
Gosti su prvi došli do vođstva na tom susretu i to golom Gonzala Eskalantea u prvom minutu sudijske nadoknade nakon završenog regularnog toka prvog poluvremena.
Već u 55. minutu drugog poluvremena, turski internacionalac Enes Unal je poravnao rezultat, ali je Edgar Mendez već u 56. minutu dao gol za ekipu Alavesa i time su gosti opet imali minimalnu prednost nad domaćinom.
Ipak, Unal koji je kasnije proglašen i igračem utakmice je u 72. minutu utakmice dao još jedan gol za izjednačenje, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat ove veoma uzbudljive utakmice.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Alaves odigrao trinaest mečeva kao domaćin i ostvario četiri trijumfa, tri remija i šest poraza, a poslednju pobedu na svom stadionu su Baskijci ostvarili protiv Valensije kada je bilo 2:1.
Za kraj treba napomenuti da je pretposlednji tim na tabeli u prvom delu sezone uspeo da odoli Sevilji na “Sančez Pichuanu” a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su Andalužani do izjednačenja došli u drugom minutu sudijske nadoknade kada je pogodio Rakitić.

Sevilja: Andalužani ne daju drugo mesto!

Da nije bilo one eliminacije iz Lige šampiona, mogli bi govoriti i o perfektnoj sezoni Andalužana, međutim, ostaje žal što izabranici Julijena Lopategija nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i to pošto su u ne previše jakoj grupi završili na trećoj poziciji, iza Lila i Salcburga.
Naravno, ono što je najjači utisak je da Sevilja igra fenomenalno u La Ligi, pošto se Andalužani trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manja u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji u ovom kolu ima poprilično težak meč sa Sosijedadom.
U prošlom kolu su izabranici trenera Lopategija bez većih problema savladali gradskog rivala Betis, a taj duel na “Sančez Pichuanu” je završen rezultatom 2:1, čime je Sevilja pobegla zeleno-belima na možda i nenadoknadivih osam bodova prednosti.
Ipak, ono što je možda u ovom trenutku bilo i važnije je da su popularni “berberini” došli do plasmana u osminu finala Liga Evrope i to pošto su u dvomeču bili bolji od Dinamo Zagreba.
Prvi meč između španskog i hrvatskog predstavnika u Andaluziji je završen rezultatom 3:1, dok je u revanšu na “Maksimiru” Dinamo slavio sa 1:0, što nije bilo dovoljno za plasman u narednu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tim sa stadiona “Sančez Pichuan” je za protivnika u osmini finala Liga Evrope dobio Vest Hem i sigurno je da je to jedan od derbija, mada se stekao utisak da ovo takmičenje odavno nije bilo kvalitetnije, pošto ima dosta zanimljivih parova.
Kada su u pitanju gostovanja, treba istaći da Sevilja dosta bolje igra na domaćem terenu pošto su “berberini” trenutno najbolji domaćin u ligi, dok je van svog terena četa Julijena Lopategija do sada odigrala trinaest mečeva i ostvarila pet trijumfa, čak šest remija i samo dva poraza.
Sigurno je da će Andalužani učiniti sve da slave na ovom nimalo prijatnom gostovanju, pogotovu što im je Alaves u prvom delu sezone zadao dosta problema, i na kraju Sevilja može da bude i zadovoljna što je na tom meču osvojila jedan bod.

Naš predlog

I jednima i drugima je ovo veoma važan meč, a prednost ovog puta ipak dajemo gostima iz Andaluzije koji su na papiru daleko kvalitetnija ekipa pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.05.
Ne treba ovde očekivati previše golova, ozbirom da je poznato da Alaves u Baskiji igra veoma tvrdo, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.