NBA tiket (subota-nedelja)

Zvanična sezona u NBA polako se privodi kraju, željno očekujemo plej-of, a do tada da vidimo šta nam je u ponudi. Kvote i granice su podložne promenama.

Majami Hit – Filadelfija Seventisiksersi – Hendikep 2 (granica 5.5 poena) @ 1,53 u Meridianbet

Derbi dana u NBA ligi je okršaj dve vodeće ekipe u Istočnoj konferenciji, Majami Hita (42-22) i Filadelfije Seventisiksersa (39-23). Hit završava napornu nedelju, Majami je u šest dana imao zakazane duele sa najboljim timovima u svojoj konferenciji, pobedili su Bruklin Netse i Čikago Bulse, a izgubili od Milvoki Baksa i preostaje im meč sa Filadelfijom. Hit je odigrao 64 utakmice u dosadašnjem delu sezone, nalaze se na 1. mestu na Istoku, ali ne smeju da puštaju nogu sa gasa, poredak se brzo menja, Čikago Bulsi (39-25) su sa 4 vezana poraza pali na 4. mesto na lestvici.

Seventisiksersi imaju 7 pobeda na poslednjih 8 mečeva, pet vezanih trijumfa, i 4 od 4 sa Džejms Hardenom u sastavu. Za tim iz Filadelfije je ovo druga utakmica zaredom u dva dana (back-to-back), meč sa Majamijem je važan ali ne i presudan, mnogo više tenzije bi moglo biti u utakmici koja se igra u noći četvrtak na petak po našem vremenu. Naime, tada je zakazan prvi duel posle trejda između Filadelfije Seventisiksersa i Bruklin Netsa, svi akteri bi trebalo da budu tu osim Bena Simonsa. Australijanac očigledno ne želi da ima ikakve veze sa tom utakmicom, da jednu od svojih prvih utakmica na novom početku igra na mestu za koje ga vežu loše uspomene.

Džejms Harden odjednom nema više problema sa šakom, mišićem, zadnjom ložom, višak kilograma je kao rukom odnešen, to je ponovo onaj stari superstar iz Hjuston Rokitsa. Čini se da Hardenu nije prijalo da u Netsima igra sa Kevinom Durentom, i da mu bude pomoćnik, a ne ravnopravni partner. Sve u svemu, Harden je u Filadelfiji ono što u Bruklinu pored Durenta nije mogao biti, on je sa Džoelom Embidom napravio moćan par na relaciji bek-centar kakav dugo nije viđen u NBA ligi. Možda je to bio glavni problem u Netsima, to što  Harden i Durent  nisu našli odgovarajući balans u igri, nego je jedan (Harden) morao da ide korak unazad i zadovolji se time da bude jedan od najboljih asistenata u NBA ligi. Harden je već sada na 32. mestu večne liste najboljih strelaca u NBA ligi sa 23,117 poena, ispred njega su samo 3 aktivna igrača, i to Lebron Džejms, Karmelo Entoni i Kevin Durent, i za očekivati je da sadašnji igrač Filadelfije do kraja karijere značajno popravi plasman na ovoj listi. Ipak je Harden, ne tako davno, 3 uzastopne godine (2018-2020) bio najbolji košgeter u NBA ligi.

U meču sa Majamijem na strani, očekujemo pobedu Filadelfije, a kvota sa hendikepom 5,5 u kladionici Meridianbet iznosi 1.53.

Los Anđeles Lejkersi – Golden Stejt Voriorsi – Hendikep 2 (granica 4.5) @ 1.58 u Meridianbet

U NBA ligi postoje nekoliko kamena temeljaca, jedan od njih su i Los Anđeles Lejkersi, verovatno najslavniji košarkaški tim na svetu. Upravo Lejkersi, zajedno sa Boston Seltiksima, drže rekord po broju osvojenih titula (17) u NBA ligi, sa tom razlikom da je tim iz Masačusetsa samo jednom bio prvak u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu u poslednjih 30 godina. Ipak se zna koji je tim najveća meta u NBA ligi, gde su najjača svetla pozornice, gde je slava, zato svi timovi imaju poseban motiv kad dođu u Los Anđeles na megdan Lejkersima, a posebno kada je u tom timu jedan od najvećih košarkaša u istoriji, Lebron Džejms. Nema milosrđa u profesionalnom sportu, svi žele da upucaju jednog od najboljih revolveraša, makar se on i nalazio u posrnulim Lejkersima, gde i nema mnogo pomoći, za svaku pobedu je potrebno proliti mnogo znoja i uložiti još više napora. Los Anđeles Lejkersi (27-35) se nalaze na 9. mestu u Zapadnoj konerenciji, imaju 4 vezana poraza, svetla nema na vidiku, kao da se ne radi o tunelu već o rudarskom oknu, put u središte zemlje za tim iz Los Anđelesa ove sezone.

Golden Stejt Voriorsi (43-20) se i dalje nalaze na  2. mestu na Zapadu, ali se sve više primećuje odsustvo Drejmonda Grina. Ovaj krilni centar je sidro u odbrani, ali je bitan i u napadu, dobro postavlja blokove, čita odbrane i razume igru. Voriorsima za vratom dišu mladi i drčni Memfis Grizlisi (43-21), tim iz Kalifornije ima 5 poraza na 6 poslednjih mečeva, slede i okršaji sa bolje plasiranim takmacima nego što su Lejkersi. Naime, Voriorsi u narednih 5 utakmica pored duela sa Lejkersima dva puta igraju sa Denver Nagetsima, oba puta u gostima, jednom sa Los Anđeles Klipersima i jednom sa Milvoki Baksima.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 4.5 poena) na Golden Stejt Voriorse u meču protiv Los Anđeles Lejkerse, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koefcijent 1.58.

Stef Kari (Golden Stejt Voriorsi) + poeni (granica 24.5) @ 1.85 u Meridianbet

Raselu Vestbruku u nemoći sve smeta, sapliće Ivicu Zupca, koji se usudio da ga blokira, stari nesporazumi sa Redži Džeksonom iz Oklahome se raspiruju i danas, čini se da bi bek Lejkersa mogao da ima još jedno loše veče, sada protiv jednog od najboljih šutera u NBA ligi u istoriji Stefa Karija. Voriorsi imaju 3 vezana poraza, prioritet za tim iz San Franciska je održati se na 2. mestu u Zapadnoj konferenciji, ta pozicija obezbeđuje prednost u prve dve serije u plejofu, a u prvoj rundi doigravanja rival bi došao iz plej-in turnira. Stef Kari je nabojli strelac Voriorsa ove sezone sa 25.7 poena u proseku, bek Golden Stejta daje naviše trojki (4.6) po meču u NBA ligi. Iako su Kari i Vestbruk vršnjaci (1988), čak je igrač Golden Stejta stariji nešto manje od 8 meseci, ove sezone se čini da je košarkaš Lejkersa opasnost za svoj tim kako u odbrani, tako u napadu.

Naš predlog su + poeni na Stefa Karija, granica je postavljena na 24.5 poena u Meridianbet kladionici koeficjent iznosi 1.85.

Majls Bridžis (Šarlot Hornetsi) + poeni  (granica 19.5) @ 1.85 u Meridianbet

Šarlot Hornetsi (31-33) ne izgledaju najbolje u poslednje vreme, imaju 13 poraza na 18 poslednjih mečeva, nalaze se na 10. mestu u Istočnoj konferenciji, na poslednjoj poziciji koja vodi u doigravanje, tj. na plej-in turnir. U okršaju timova sa propusnim odbranama i koji ne stoje najbolje po većini defanzivnih pokazatelja Šarlot bi mogao da ima svoju šansu u meču protiv San Antonio Sparsa (24-39). Naime, Hornetsi se nalaze na 28. mestu u NBA ligi po broju primljenih poena (114.5), dok su Sparsi na poziciji iznad na 27. mestu sa 112.8 primljenih poena u proseku. Tim iz Teksasa trenutno nije na poziciji koja bi vodila u doigravanje, ali pružaju bolje partije u gostima, imaju veći broj trijumfa na strani (13-20) nego na svom parketu (11-19) i nisu bez šansi u Šarlotu. Majls Bridžis je prvi strelac Hornetsa ove sezone  sa 19.9 poena po meču, dinamična igra koju gaji San Antonio Sparsi bi mogla prijati krilu Šarlota. Hornetsi su izgledali dobro u jednom periodu ove sezone, sada je to tim koji po svemu sudeći nema čemu dobrom da se nada u paklenoj konkurenciji na Istoku. Meč u Severnoj Karolini bi mogao da obiluje poenima, ove dve ekipe se nalaze u vrhu po broju uzetih šuteva iz igre, Hornetsi se nalaze na 3. mestu a Sparsi na drugom po broju pokušaja iz igre. Ipak ta vrsta brze igre nije mnogo toga donela ovim timovima ove sezone, Šarlot je na poslednjem desetom mestu koje vodi na doigravanje na Istoku, dok je San Antonio tek na 12. mestu u svojoj Zapadnoj konferenciji.

Naš predlog su + poeni na Majlsa Bridžisa, granica je postavljena na 19.5 poena u Meridianbet koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 8.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.