Tip dana: Napoli – Milan: Ulog je prvo mesto na tabeli!

U nedelju je brutalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč nedeljnog programa italijanske Serije A u kom će Napoli na stadionu “Diego Armando Maradona” dočekati ekipu Milana.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Partije iznad svih očekivanja!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Napolija pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, u ovom trenutku se Napolitanci nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, koji je u petak bez većih problema savladao Salernitanu, pa ukoliko izabranici Lučana Spaletija koji radi sjajan posao na klupi tima iz Napulja, slave na ovom susretu protiv Milana doći će do pozicije broj jedan, gde su se ruku na srce nalazili i pre ovog kola.
Tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” je u prošlom kolu iskoristio kikseve milanskih ekipa i slavio na gostovanju kod Lacija, a taj duel na Olimipiku je završen rezultatom 1:2, uz podatak da su izabranici Lučana Spaletija pobedonosni gol postigli u sudijskoj nadoknadi, kada je pogodio Ruiz.
Većim delom prvenstva su Lorenco Insinje i drugari pružali poprilično dobre partije, a jedina kriza se desila krajem godine kada na terenu zbog povrede nije bilo stuba odbrane Kulibalija.
U moru ovih dobrih partija Napolitanaca, treba se podsetiti i da je italijanska ekipa eliminisana od Barselone u šesnaestini finala Liga Evrope, i to nakon teškog poraza na domaćem terenu kada su izabranici Ćavija slavili sa 2:4.
Bilo kako bilo, kao što smo već napomenuli, malo ko je očekivao da će Napoli u ovom delu sezone biti ovako visoko plasiran na tabeli, pa čak i da na kraju sezone ova ekipa ne dođe do Skudeta, deluje da direktan plasman u Ligu šampiona ne bi smeo da se dovede u pitanje, obzirom da u ovom trenutku puleni Lučana Spaletija imaju čak deset bodova viška u odnosu na desetoplasiranu Romu, koja ima i meč više obzirom da su sinoć odigrali jedan dosta dobar meč i slavili na svom terenu protiv Atalante, kada je bilo 1:0.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je Napoli odigrao trinaest mečeva na svom stadionu koji od prošle godine nosi naziv po legendarnom Maradoni, i ostvario osam trijumfa, dva remija i tri poraza.
U prvom delu sezone, Napoli i Milan su odigrali jedan ne preterano dobar meč koji je na kraju završen pobedom Napolitanaca od 0:1, a jedini gol na tom susretu delo je Elmasa.

Milan: Mogu li “Rosoneri” do Skudeta?

Sećamo se svi prošle sezone i fenomenalnih partija Milana sve do početka drugog dela šampionata. Utisak je da su Rosoneri tada poklekli u najgorem mogućem trenutku, a na kraju izabranici Stefana Piolija mogu da budu srećni i što su došli do plasmana u Ligu šampiona, gde se ova ekipa najblaže rečeno nije proslavila.
Naime, u konkurenciji Liverpula, Atletiko Madrida i Porta, fudbaleri Milana su zauzeli četvrto mesto na tabeli i nisu uspeli čak ni da takmičenje nastave u Ligi Evrope što je možda i olakšavajuća okolnost, pošto Zlatan Ibrahimović i drugari sada mogu u potpunosti da se fokusiraju na dva takmičenja – Seriju A i italijanski Kup, gde je tim sa San Sira sredinom ove sedmice remizirao protiv Intera u jednom izuzetno lošem meču koji je na kraju završen bez golova, ali i bez previše šansi za postizanje istih.
Što se tiče Serije A, poput Napolija, ukoliko Rosoneri pobede na ovom duelu doći će do prvog mesta na tabeli, pa je sigurno da četa Stefana Piolija ima ogroman motiv.
U prošlom kolu je Milan propustio drugu uzastopnu priliku da se osami na prvom mestu na tabeli pošto je na svom terenu samo remizirao protiv Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Pre toga su Rosoneri mimo svih očekivanja samo remizirali na gostovanju kod Salernitane, kada je bilo 2:2, iako se tim iz Salenta trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli.
Trenutno se Milan nalazi na poziciji broj tri uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, a da su izabranici Stefana Piolija pružali malo bolje partije u poslednje vreme, svakako da bi imali čak i ozbiljnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce, pošto je tim sa San Sira na poslednjih pet mečeva pored dva trijumfa, čak tri puta remizirao, a poslednji put se to desilo u prošlom kolu protiv Udinezea.
U timu Milana za ovaj meč sa Napolijem sigurno neće biti povređenog Kjera, dok su Zlatan Ibrahimović i Romanjoli pod velikim znakom pitanja.
Kao što smo već napomenuli Napolitanci su slavili u prvom međusobnom susretu između ova dva tima, pa je sigurno da će četa Stefana Piolija imati veliki motiv da im se revanšira u Napulju, iako će to biti izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

Ulog je ogroman pa iz tog razloga deluje da će i jedni i drugi ipak učiniti sve da sačuvaju svoju mrežu i mišljenja smo da će ovo biti jedan duel sa malo golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.
Jako teško je prognozirati konačan ishod ovog susreta na stadionu “Diego Armando Maradona” ali smo ipak mišljenja da će Rosoneri ovde izbeći poraz, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.