NBA tiket (sreda-četvrtak)

Opet se vraćamo NBA ligi i spremili smo tiket za noć između srede i četvrtka u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Kvote i granice su podložne promenama.

Detroit Pistonsi – Čikago Bulsi – Hendikep 2 (granica 3.5 poena) @ 1.64 u Meridianbet

Šta se to dešava u Mičigenu? Detroit Pistonsi (18-47) imaju 3 pobede u nizu, a 6 trijumfa na poslednjih 8 mečeva, pa je pitanje da li ovaj tim više ne zna u finišu sezone ni kako da tankuje? Sve pobede Pistonsa u poslednje vreme su bile u neizvesnim završnicama, jedna sa 5 poena razlike (111:106) protiv Indijane Pejsersa, a preostalih pet sa 3 poena ili manjom razlikom. U tom periodu prvi pik sa prošlogodišnjeg NBA drafta Kejd Kaningem se razigrao, dugo povređeni Džerami Grant pokazuje da je željan igre i terena, od ostalih se posebno ističe novajlija iz Sakramenta Marvin Begli. Pistonsi su i dalje, pored Hjuston Rokitsa (16-49) i Orlando Medžika (16-50), među tri tima sa najlošijim odnosom pobeda i poraza u NBA ligi, ali se tim iz Detroita približio Oklahomi Tanderu (20-45) po broju ostvarenih pobeda u dosadašnjem delu sezone.

Čikago Bulsi (39-26) imaju 5 vezanih poraza, pali su na 4. mesto u Istočnoj konferenciji, Boston Seltiksi (39-27) na petoj i Klivlend Kavalirsi (38-27) na šestoj poziciji su veoma blizu. Ipak, raspored je bio neugodan u poslednje vreme za Bulse, izgubili su od Memfis, Majamija, Atlante, Milvoki i Filadelfije na tih poslednjih 5 mečeva. Posle utakmice sa  Pistonsima za Bulse ide opet izazovan raspored i u naredna 4 meča su tu  dvoboji sa Kavalirsima na domaćem parketu i Kingsima, Jutom i Sansima u gostima. Nije se moglo očekivati da Demar Derozan i dalje igra na neverovatnom nivou iz februara, vedeta Bulsa je tada imao 10 vezanih utakmica sa 31 ili više poena, a od toga 8 između sa 35 ili više poena. Nikola Vučević bi trebalo da se vrati na tern u meču sa Detroit Pistonsima, čini se da je više zbog predostrožnosti dat dan odmora crnogorskom košarkašu u utakmici protiv Džoela Embida i Fidelfije Seventisiksersa nego što se radi o nekoj ozbiljnijoj povredi.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 3.5 poena) na Čikago Bulse u meču protiv Detroit Pistonsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.64.

Domantas Sabonis (Sakramento Kingsi) + skokovi (granica 11.5) @ 1.80 u Meridianbet

Kingsi (24-43) imaju 7 poraza  na poslednjih 9 utakmica, i nalaze se na 13. mestu u Zapadnoj konferenciji. Na desetoj, poslednjoj poziciji koja vodi u doigravanje, su Nju Orleans Pelikansi (27-38). Pelikansi imaju 5 pobeda više od Kingsa, nema mnogo utakmica do kraja regularnog dela sezone i sve je manje i manje vremena da se stvari preokrenu za tim iz Sakramenta. Domantas Sabonis je na svih 11 mečeva u dresu  Sakramento Kingsa bio najbolji skakač u svom timu, od tih 11 utakmica Litvanac je već dva puta imao priliku da igra protiv Denver Nagetsa. U dva poraza svog tima Sabonis nije ustuknuo pred jednim od najboljih centara u NBA ligi sadašnjice Nikolom Jokićem. Litvanski centar je na ta dva meča imao učinke od 33 poena i 14 skoka u prvom odnosno 14 poena i 16 skokova u drugom okršaju. Centar Sakramenta je trenutno na 3. mestu liste najboljih skakača u NBA ligi sa 12.2 skoka u proseku. Za Sabonisa se može reći da je na poslednjem meču protiv Njujork Niksa imao lošu reakciju, da je možda posle isključenja došlo i do fizičkog kontakta sa sudijom, pominjala se i suspenzija.

Naš predlog su + skokovi na Domantasa Sabonisa, granica je postavljena na 11.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.80.

Sakramento Kingsi – Denver Nagetsi – Ukupno poena + (granica 235.5) @ 1.66 u Meridianbet

Demarkus Kazins verovatno u svojoj dnevnoj sobi vežba pikado i strelicama gađa sliku Vlada Divca, po njemu je verovatno legenda srpske košarke najveći krivac što nije multimilioner u stotinama miliona dolara, već mora da se zadovolji u desetinama. Naime, Kasins je biran kao 5. pik na NBA drafu 2010. godine i prvih nepotpunih sedam sezona je proveo u Sakramentu Kingsima. Tamo je radio šta je hteo, brat mu je igrao za filijalu, nikada nije ušao u plej-of za to vreme, promenio je 6 trenera, zamislio je da je upravo on glavno lice franšize. To nije mislio Vlade Divac, i u vreme Ol-star meča 2017. godine je trejdovao Kazinsa u Nju Orleans Pelikanse, taman kada je ovaj centar trebalo na leto da dobije unosan ugovor vredan više od 200 miliona dolara. Od tog lukrativnog produženja ugovora nije bilo ništa, od tada Kazins je ušao u seriju pehova i povreda, promenio je 6 timova, pored Pelikansa je igrao u Golden Stejt Voriorsima, Hjuston Rokitsima, Los Anđeles Klipersima, Milvoki Baksima i sada Denver Nagetsima.  Ipak, ostaje kao kuriozitet da su jedne sezone (2013-2014) bar jednim delom Sakramento Kingsi bili baš zabavni za gledanje, a u timu pored Kazinsa je bio još jedan igrač koji  možda i sa više prava može reći da je zaslužio vredan ugovor, radi se Ajzei Tomasu. Tomas je imao jednu sezonu (2016-2017) kada je bio jedan od kandidata za najkorisnijeg igrača u NBA ligi, ali je i ovaj omaleni bek sticajem okolnosti propustio priliku da potpiše ogromni ugovor. Te sezone (2013-2014) u Kingsima trener Kazinsu i Tomasu  je bio Majk Meloun, današnji strateg Denver Nagetsa. Meloun je pre Kazinsa na kratkoročnom ugovoru u sezoni 2018-2019 imao i Ajzeu Tomasa, život piše romane.

Naš predlog su + poeni, uklujučujući produžetke (granica 235.5 poena), na meču Sakramento Kingsa i Denver Nagetsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.66.

Luka Dončić (Dalas Maveriksi) + poeni (granica 32.5) @ 1.85 u Meridianbet

Dalas Maveriksi (40-25) imaju 5 vezanih pobeda, 11 trijumfa na poslednjih 13 mečeva, i nalaze se na 5. mestu u Zapadnoj konferenciji. Luka Dončić je značajno podigao nivo forme u poslednje vreme, a Spenser Dinvidi se pokazao kao solidno pojačanje iz Vašington Vizardsa. Tim Dalasa je dobrim rezultatim podigao šanse da se na kraju regularnog dela sezone nađe u prva 4 na Zapadu i time osigura prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Ispred Dalasa na 4. mestu se nalazi Juta Džez (40-24) sa jednim porazom manje, dok ni Golden Stejt Voriorsi (44-22) ne izgledaju kao nedostižna meta. Stef Kari i družina ne izgledaju baš najbolje na parketu, željno iščekuju povratak Drejmonda Grina, tada bi ovaj krilni centar mogao kao lepak da vrati stvari na staro mesto. Dončić ima 28 poena u proseku po meču ove sezone, nalazi se na 5. mestu na listi najboljih strelaca, Slovenac od februara ima 5 partija u kojima je davao 40 ili više poena, a na jednoj je ostvario i rekord karijere sa 51 poenom.

Naš predlog su + poeni na Luku Dončića, granica je postavljena na 32.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijent koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici Meridianbet iznosi 9.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.