Tip dana: Porto – Lion: “Zmajevi” bljuju vatru, gosti bi do same završnice! Ko će do trijumfa?

U sredu je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, obzirom da nas očekuju revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, ali i prvi mečevi osmine finala Liga Evrope.
Za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na “Dragau” gde će fudbaleri Porta ugostiti Lion, a susret između ove dve poprilično kvalitetne ekipe je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Porto: Sjajna sezona za “Zmajeve”!

Kako sada stvari stoje veliki su izgledi da fudbaleri Porta posle godinu dana pauze ponovo dođu do šampionske titule u portugalskoj Primeiri.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Serža Konseisaa nalaze na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Sporting, i utisak je da će to po svemu sudeći biti dovoljna bodovna prednost za titulu, obzirom da su se poslednjih nekoliko godina u Primeiri neki veći preokreti jako retko dešavali.
U prošlom kolu su popularni “Zmajevi” odigrali još jedan sjajan meč i slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Fereire, a taj duel je završen rezultatom 2:4.
Jedini žal će svakako ostati Liga šampiona, obzirom da su fudbaleri Porta uoči poslednjeg kola imali sve u svojim rukama pošto im je iz meča sa Atletiko Madridom bio dovoljan i bod kako bi došli do plasmana u nokaut fazu, ali su nažalost izabranici Serža Konseisaa poraženi od “jorgandžija”, i morali su da se zadovolje sa nastavkom evropske sezone u Ligi Evrope.
Nije žreb bio naklonjen “Zmajevima” koji su već u šesnaestini finala za protivnika dobili rimski Lacio, ali je portugalska ekipa slavila na “Dragau” sa 2:1, dok je “Olimpiku” bilo 2:2, u jednom zaista sjajnom susretu, što je bilo dovoljno za plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, sigurno je da Porto ima velike ambicije u Ligi Evrope, a ponajviše zbog toga što jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova ima i više nego pristojnu razliku nad drugoplasiranim Sportingom u nacionalnom prvenstvu.
Za kraj, što se tiče sastava tima za ovaj prvi meč osmine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, kako sada stvari stoje Seržo Konseisao neće moći da računa jedino na duže povređenog Manafu, koji vrlo verovatno i da je zdrav ne bi bio u prvoj postavi, s obzirom da je konkurencija u odbrambenoj liniji Porta zaista paklena.

Lion: Očekivali smo dosta više!

Uprava Liona je prošlog leta odradila jedan veoma interesantan prelazni rok, i ako stvari posmatramo na taj način sve je ukazivalo na to da će tim sa “Žerlana” biti glavni konkurent neprikosnovenom PSŽ-u za titulu šampiona Francuske.
Međutim, već nakon uvodnih nekoliko kola najkvalitenijeg ranga francuskog fudbala se videlo da od toga neće biti ništa, s obzirom da je Lion imao zaista katastrofalan start šampionata.
Nakon 27-og odigranog kola fudbaleri Liona se nalaze na katastrofalnom devetom mestu na tabeli, a ako postoji nešto što je dobro u svemu tome, onda je to svakako podatak da izabranici Petera Boša imaju samo osam bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Nicu, a opšte poznato je da ta druga pozicija na kraju Lige 1 donosi direktan plasman u Ligu šampiona, pa je utisak da tim sa “Žerlana” još uvek nije rekao svoju poslednju reč kada je u pitanju napad na plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što je između ostalog i označeno kao primarni cilj uoči početka šampionata.
U prošlom kolu je Lion konačno odigrao jedan dosta dobar meč, možda čak i najbolji u dosadašnjem toku francskog prvenstva, pošto je devetoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Lorijena, a taj duel je završen rezultatom 1:4, pa je sigurno da izabranici trenera Boša zbog svega toga u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod Porta u okviru prvog meča osmine finala Liga Evrope.
Kada smo već kod ovog takmičenja treba napomenuti da je Lion grupnu fazu završio na prvom mestu na tabeli, što je ovom timu automatski donelo i direktan plasman u osminu finala, što je bio drugi prioritet kada je u pitanju ova sezona.
Na šest odigranih susreta fudbaleri Liona su ostvarili čak pet trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Rendžersa, kada je inače već sve bilo rešeno oko plasmana u narednu fazu.
Za razliku od svog kolege na klupi Porta, Peter Boš ima daleko više problema pri sastavljanju tima za ovaj duel pošto neće moći da računa na Boatenga, Dubou, Čerkija, Ndombelea, i Diomandea.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan susret, i iako je ulog ogroman mišljenja smo da će nam ovaj duel na “Dragau” doneti i dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.77.
Gosti iz Francuske sigurno žele da poprave utisak u Ligi Evrope a sve to nakon katastrofalne sezone u Ligi 1, i mišljenja smo da će ova ekipa uspeti da postigne makar jedan gol na ovom gostovanju, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G1+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.33.
Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj u najavi veoma zanimljiv meč igra GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.