Derbi dana: Real Madrid – PSŽ: Sudar titana na “Santjago Bernabeu”!

U sredu je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Reala dočekati PSŽ, u okviru revanš susreta osmine finala Lige šampiona.
Prvi duel između ove dve ekipe koji je odigran na “Parku Prinčeva” je završen pobedom domaćina od 1:0, a revanš je zakazan za 21h.

Real Madrid: Može li Real da eliminiše Parižane?

Dosta dugo Madriđani nisu napravili neki značajniji rezultat u Ligi šampiona, pa je zbog toga uprava kraljevskog kluba pred početak sezone za primarni cilj označila upravo osvajanje “ušatog” trofeja.
Krenimo redom. Izabranici Karla Ančelotija su bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu i to pošto su završili na prvom mestu u grupi ispred drugoplasiranog Intera, kog su između ostalog i savladali u oba međusobna duela.
Bilo je i nekih “žutih minuta” za četu popularnog “Don Karla”, poput onog šokantnog poraza na domaćem terenu od Šerifa, međutim, zacrtani cilj je ostvaren, i to prvo mesto je po pravilu trebalo da donese nešto lakšeg protivnika Madriđanima u osmini finala, međutim to nije bio slučaj pošto je Real za protivnika dobio prebogati PSŽ.
Prvi meč između ova dva tima nam je doneo dosta uzbuđenja, ali treba biti realan pa priznati da su Parižani bili dosta bolja ekipa na terenu, i na kraju potpuno zasluženo došli do trijumfa (1:0) koji je vrlo lako mogao da bude i ubedljiviji.
Što se tiče nacionalnog šampionata, Real drži sve u svojim rukama i utisak je da je kraljevski klub sve bliži osvajanju titule šampiona Španije, obzirom da u ovom trenutku Karim Benzema i drugari imaju čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevilju što je poprilično ozbiljna razlika.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija odigrali jedan fenomenalan meč na svom terenu protiv Real Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 4:1, što je svakako bila sjajna uvertira uoči odlučujućeg meča u vezi plasmana Madriđana u četvrtfinale Lige šampiona.
Golove na tom veoma dobrom susretu su postigli Kamavinga, Modrić, Benzema i Asensio, a vrlo lako se moglo desiti da lider na tabeli nanese pravu katastrofu timu sa “Anoete”.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj meč sa Parižanima, italijanski stručnjak neće moći da računa na Kazemira i Mendija koji imaju parne žute kartone, a ono što je svakako najbitnije je da se Karim Benzema nedavno oporavio od neugodne povrede i nastavio tamo gde je stao, a to je rešetanje protivničkih mreža, što je poslednji put pokazao u duelu protiv Sosijedada za vikend.

PSŽ: “Sveci” drže sve u svojim rukama!

Letnji prelazni rok je bio baš buraz u redovima PSŽ-a, a širom Evrope je odjeknula vest da je Leo Mesi pojačao klub sa “Parka Prinčeva”.
Međutim, pored njega, redove Parižana su pojačali Serhio Ramos, Donaruma, Hakimi, Vajnaldum i Mendeš, a sve to je ovu ekipu svrstalo u red najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona, što je svakako nešto što je primarni cilj godinama unazad.
Izabranici Maurisija Poketina su na žrebu dobili jednu poprilično tešku grupu u kojoj su pored njih bili još i Mančester Siti i Lajpcig, i na kraju grupne faze je tim sa “Parka Prinčeva” zauzeo drugo mesto uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti.
PSŽ je bio perfektan na domaćem terenu gde je ostvario sva tri trijumfa, ali popularni “Sveci” imali dosta problema na strani, s obzirom da su na tri odigrana susreta ostvarili dva remija uz poraz na gostovanju kod Mančester Sitija, što ih je na kraju i koštalo prvog mesta u grupi, ali i daleko lakšeg rivala u osmini finala, obzirom da su Građani za protivnika u dvomeču dobili Sporting iz Lisabona koji je svakako spadao u red najpoželjnijih rivala.
Bilo kako bilo, sve to se zaboravilo nakon sjajnog prvog meča osmine finala, kada je PSŽ savladao Real Madrid i to golom Embapea koji će vrlo verovatno karijeru nastaviti upravo u kraljevskom klubu, u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Što se tiče Lige 1, Parižani apsolutno sve drže u svojim rukama pošto u ovom trenutku klub koji sa klupe predvodi Maurisio Poketino ima čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Nicu od koje je između ostalog i doživeo poraz na Azurnoj obali, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Bio je to drugi poraz tima sa “Parka Prinčeva” u poslednja tri kola, a oba su se desila na strani gde i inače francuska ekipa ne briljira u poslednje vreme.
Poput Karla Ančelotija i trener PSŽ ne može da računa na sve raspoložive fudbalere za ovaj revanš, s obzirom da zbog povreda neće nastupiti Serhio Ramos, Erera i Kurzava.

Naš predlog

Veoma nezahvalno je prognozirati ovakav meč, a za razliku od prvog susreta koji nam nije doneo previše golova, mišljenja smo da nas ovog puta na “Santjago Bernabeu” očekuje jedan potpuno drugačiji duel pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.
Takođe, deluje da Madriđani neće doživeti poraz na svom terenu gde i inače jako retko gube, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom 1X koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.
Za one koji žele da kombinuju ove dve igre, tačnije da odigraju 1X&3+ Meridianbet je pripremio fenomenalnu kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.