Tip dana: Atletiko Madrid – Kadiz: Misli Madriđana su usmerene ka “Old Trafordu”, može li Kadiz to da iskoristi?

U petak je poprilično interesantna ponuda za klađenje a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč 28. kola španske La Lige u kom će Atletiko Madrid na svom terenu ugostiti Kadiz.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Veoma teško je bilo očekivati da Atletiko Madrid i blizu ponovi prošlu sezonu koja je bila zaista fantastična, s obzirom da su izabranici Čola Simeonea mimo svih očekivanja došli do titule šampiona Španije.
Nažalost, sva je prilika da će Atletiko predati ovog puta krunu svom gradskom rivalu Realu, koji u ovom trenutku ima čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, što bi po svemu sudeći trebalo da bude dovoljno za trofej.
Što se popularnih “jorgandžija” tiče, tim sa “Vanda Metropolitana” se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirana Barselona, i kako sada stvari stoje utisak je da će četa Čola Simeonea do poslednjeg kola voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svakako treba napomenuti da je Atletiko uz dosta muke uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to nakon pobede u poslednjem kolu na nimalo prijatnom gostovanju na “Dragau” kada je Porto pobeđen sa 1:3.
Slobodno možemo govoriti i o tome da su Madriđani kao drugoplasirana ekipa u grupi prošli dosta dobro na žrebu s obzirom da su za protivnika dobili Mančester Junajted, koji odavno nije na svom prepoznatljivom nivou.
Prvi duel na “Vanda Metropolitanu” završen je bez pobednika, uz podatak da je Atletiko bio daleko bolja ekipa na terenu. Poveli su Madriđani sjajnim golom Feliksa na samom startu meča, a izjednačenje “crvenim đavolima” je doneo Elanga desetak minuta pre isteka regularnog toka susreta.
Bilo kako bilo, sigurno je da je Madriđanima u mislima taj revanš sa Junajtedom, i apsolutno ne treba nikog da iznenadi ukoliko Simeone odmori neke od svojih standardnih prvotimaca, kako bi bili što svežiji za revanš na “Old Trafordu”.
Za kraj, u prošlom kolu La Lige, “jorgandžije” su odigrale možda svoj najbolji meč ove sezone, pošto su slavili na gostovanju kod Betisa koji slovi za najprijatnije iznenađenje španskog prvenstva, a najbolji pokazatelj za to je da su Andalužani pre tog susreta bili na trećem mestu na tabeli.
Krajnji rezultat duela na “Benito Viljamarinu” je 1:3 za Madriđane, a dva gola za aktuelnog šampiona Španije postigao je Feliks koji je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, dok je konačnih 1:3 postavio Lemar.

Kadiz: Može li ova ekipa do opstanka?

Kadiz je prošle sezone pružao zaista sjajne partije i malo ko je očekivao da će ova simpatična ekipa na kraju šampionat završiti na visokom dvanaestom mestu na tabeli, uz čak deset bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju napustio najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Pre početka ove sezone je bilo jasno da će ponovo primarni cilj Kadiza biti opstanak u društvu najboljih, ali kako sada stvari stoje utisak je da će to biti izuzetno teži zadatak nego prošle godine.
Naime, izabranici Serhija Gonzaleza se u ovom trenutku nažalost nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje je nažalost i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Trenutno ovaj tim ima samo bod manjka u odnosu na sedamnaestoplasiranu Granadu, i dva boda manje od šesnaestoplasirane Majorke, a ono što i te kako može da obraduje sve navijače ovog kluba je da Kadiz igra dosta bolje u poslednje vreme.
Naime, na četiri poslednja susreta izabranici trenera Gonzaleza ne znaju za poraz, a u tom periodu je ova ekipa čak tri puta remizirala uz jedan trijumf.
Do tog trijumfa je osamnaestoplasirani tim na tabeli došao u prošlom kolu kada je bez većih problema na svom terenu savladao Rajo Valjekano, koji nakon fenomenalnog starta šampionata, pruža katastrofalne partije u poslednje vreme i dosta dugo ne zna za trijumf.
Golove za domaćina postigli su Alkaraz i Idrisi, uz podatak da su oba pogotka pala u drugom poluvremenu, a veliko je pitanje kako Rajo nije ispraćen kući sa više golova u mreži obzirom da su fudbaleri Kadiza propustili nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
Bio je to tek četvrti trijumf izabranika Serhija Gonzaleza u sezoni, a ono što je veoma zanimljivo je podatak da je to bio tek prvi trijumf ove ekipe na domaćem terenu, koja je ubedljivo najslabiji domaćin u ligi.
Kada su u pitanju gostovanja, tu je situacija dosta bolja obzirom da su “žuti” na trinaest odigranih susreta ostvarili tri trijumfa, četiri remija i šest poraza.
Za kraj, ako se osvrnemo na tri poslednja duela između Atletiko Madrida i Kadiza doći ćemo do zaključka da su to bili mečevi sa velikim brojem golova, a još zanimljivije deluje podatak da na tri poslednja susreta između ova dva tima pada u proseku čak po pet golova.

Naš predlog

Vrlo verovatno će Čolo Simeone odmoriti nekoliko najboljih fudbalera zbog činjenice da njegove izabranike već sredinom sledeće nedelje očekuje revanš meč Lige šampiona protiv Mančester Junajteda, što je trenutno prioritet.
Zbog svega toga vam predlažemo da zaobiđete prognoziranje konačnog ishoda na ovom susretu i da se fokusirate na golove kojih će po našem mišljenju biti.
Pre svega, savetujemo vam da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.91.
Kadiz ovde nema šta da izgubi i mišljenja smo da će i oni postići makar jedan gol na “Vanda Metropolitanu” pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.