Tip dana: Galatasaraj – Bešiktaš: Sudar dva najveća razočarenja ovogodišnjeg izdanja turske Superlige! Ko će do trijumfa?

U ponedeljak je sjajna ponuda za klađenje, što je ruku na srce retko slučaj kada je ovaj dan u pitanju, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč 29. kola turske Superlige, u kom će fudbaleri Galatasaraja dočekati Bešiktaš.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Galatasaraj: Malo ko je ovo očekivao od Galate!

Deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će fudbaleri Galatasaraja pružati ovoliko loše partije ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Istanbula nalazi na katastrofalnom četrnaestom mestu na tabeli uz samo šest bodova viška u odnosu na tim koji će na kraju prvenstva ispasti iz lige, pa ukoliko Galata nastavi sa očajnim partijama, apsolutno nikoga ne bi smela da iznenadi borba za opstanak, što je zaista neverovatno, pogotovu ako uzmemo u obzir da je Galatasaraj aktuelni vicešampion Turske.
U prošlom kolu je četrnaestoplasirani tim na tabeli posle jedne dobre serije rezultata doživeo poraz na gostovanju kod drugoplasirane Konje koja igra fantastično ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ipak, sredinom nedelje je tim iz Istanbula odigrao jedan i te kako dobar meč u okviru prvog duela osmine finala Liga Evrope na gostovanju kod Barselone, a taj duel na “Nou Kampu” je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 0:0.
Izabranici Ćavija su bili apsolutni favoriti i imali su terensku inicijativu. Gosti iz Istanbula su očekivano došli da se brane i samoj jednom su šutnuli u gol.
Zanimljivo je da je u 79. minutu Batefimbi Gomis postigao pogodak za tursku ekipu, ali je on poništen zbog ofsajda, što je svakako predstavljalo veliko olakšanje za sve navijače Barselone.
Neposredno pre toga Katalonci su imali dve odlične šanse. Prvo je Usman Dembele u 74. minutu šutirao preko gola, a dva minuta kasnije Frenki de Jong je pogodio stativu.
Do sada je Galatasaraj odigrao četrnaest mečeva na svom terenu i baš se i nije proslavio, obzirom da je aktuelni vicešampion Turske u tom periodu ostvario samo šest trijumfa, tri remija i pet poraza, a u poslednjem duelu na svom stadionu Galata je slavila protiv Rizea u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 4:2.

Bešiktaš: Mogu li “crni orlovi” do plasmana u neko od evropskih takmičenja?

Prošle sezone je ekipa Bešiktaša postala šampion Turske, a zanimljivo je da su do titule došli pobedom u poslednjem kolu nad ekipom Gectepea rezultatom 2:1.
Još zanimlljvije izgleda podatak da je još uvek aktuelni šampion Turske na kraju osvojio 84 boda, isto koliko i drugoplasirani Galatasaraj kojem je zbog lošije gol razlike izmakla titula.
U poslednjem kolu je Galata slavila protiv ekipe Malatije rezultatom 3:1, ali to nažalost nije bio dovoljan trijumf za titulu, a da su uspeli da postignu još dva pogotka stigli bi do pehara namenjenog šampionu, s obzirom da je na kraju Bešiktaš imao gol razliku +45 a Galatasaraj +44.
Ta titula je “crnim orlovima” donela plasman u Ligu šampiona, gde se ova ekipa blago rečeno nije snašla.
Naime, šampion Turske je grupnu fazu završio bez osvojenih bodova, pošto su na šest odigranih susreta doživeli isto toliko poraza uz tri postignuta gola i čak devetnaest primljenih.
Bilo kako bilo, Bešiktaš se nakon tog ispadanja iz najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja foksusirao na tursku Superligu, a trenutno se klub iz Istanbula nalazi tek na osmom mestu na tabeli, ali uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Bašakšehir, a upravo to četvrto mesto i jeste primarni cilj Bešiktaša, s ozbirom da je to poslednja pozicija koja na kraju prvenstva donosi plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu konferencije, iako je veliko pitanje koliko bi učestvovanje u novoformiranog takmičenju obradovalo najvernije navijače kluba iz Istanbula.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Turske upravo remizirao sa Bašakšehirom na svom terenu u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 2:2.
Čak tri gola smo videli u prvom poluvremenu koje su gosti završili sa prednošću od jednog gola, a konačan rezultat je u 54. minutu postavio Karaman.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je Bešiktaš odigrao četrnaest mečeva na strani i ostvario tri trijumfa, šest remija i pet poraza, a svakako da treba napomenuti da je tim iz Istanbula poslednji poraz doživeo još krajem prošle godine, kada je Konja slavila sa minimalnim rezultatom.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, pošto su oba tima baš razočarala ove sezone.
Prednost ipak dajemo domaćem timu, koji bi novim neuspehom doveo sebe u izuzetno neugodnu situaciju, pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel u prestonici Turske donese i dosta golova, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.
Za kraj, svakako najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj susret je da će i Galatasaraj, ali i Bešikštaš postići makar po jedan gol, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.