NBA tiket (utorak-sreda)

Još jedna noć posvećena je NBA ligi. Prethodna je bila više nego uzbudljiva, Tauns je ubacio 60 poena, Jokić dobio duel sa najvećim konkurentom za MVP nagradu, Džoelom Embidom, a opet je sjajan bio Lebron Džejms. Kvote i granice su podložne promenama.

Orlando Medžik – Bruklin Netsi – Bruklin daje više od 119.5 poena @ 1.95 u MaxBet

Netsi (35-33) se nalaze na 8. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 3 pobede u nizu, posebno je bitan trijumf u Filadelfiji, kako za moral ekipe, tako i da se pošalje poruka ostatku lige. Pobediti u derbi meču na strani sa skoro 30 poena razlike (100:129) je veliki poduhvat, povratnik Kevin Durent je pokazao o kakvom se sjajnom košarkašu radi, nema sumnje da su Bruklin Netsi naoštreni da dođu do doigravanja. Glavne mete Netsima su Klivlend Kavalirsi (38-29) na šestom  i Toronto Reptorsi (37-30) na sedmom mestu, raspored do kraja regularnog dela za tim Bruklina i nije pretežak, što se tiče težine protivnika, iako se mora i dalje voditi računa o statusu Kajrija Irvinga. U slučaju da Netsi ne dođu do prvih 6 na tabeli Istoka, ništa strašno, mnogo toga je propušteno je zbog povrede Durenta, a ovaj tim je itekako sposoban da kroz plej-in turnir dođe do plej-ofa. Stanje u gornjem domu Istočne konferencije je zamršeno do krajnosti, Majami Hit (45-24) na 1. mestu ima značajno preimućstvo u odnosu na konkurente, ali razlika od drugog  do petog mesta je u samo jednoj pobedi. Tim Bruklina, posle okršaja sa Orlando Medžikom, u drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back) dočekuje Luku Dončića i Dalas Maverikse. Kevina Durent ima mnogo toga da dokaže, da napokon napravi nešto što bi bilo samo njegovo, pre svega da po 3. put u svojoj karijeri osvoji titulu, ali po prvi put u timu gde je on alfa i omega i pokretač svega. Ipak ono u Golden Stejt Voriorsima se čini kao dolazak Kevina Durenta u igralište Stefa Karija, Drejmonda Grina i Kleja Tompsona, kao neka vrsta svojevrsnog Tima snova. Na nekim listama, iako nije prošlo dovoljno vremena da bi se napravila dovoljna istorijska distanca da bi se doneo potpun zaključak koji bi u celosti valorizovao individualne i timske uspehe, tim Golden Stejt Voriorsa iz sezone 2016-2017 nalazi se na vrhu liste najboljih šampionskih timova u istoriji NBA lige.

Naš predlog je da će Bruklin Netsi u meču protiv Orlando Medžika dati više od 119.5 poena, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.95.

Kajri Irving (Bruklin Netsi) + poeni (granica 23.5) @ 1.85 u Maxbet

Utakmica Filadelfije i Bruklin Netsa je bila jedna od najgledanijih na televiziji i najpropraćenijih u medijima i društvenim mrežama ove sezone. Iako ovaj meč na kraju nije opravdao velika očekivanja, Džejms Harden je manje-više samostalno lošom partijom digao u vazduh šanse svog tima za dobrim rezultatom. Harden je počeo taj meč sa 1 od 11, šutem iz igre, ovaj bek je na kraju na svom kontu imao svega 11 poena, uz šut iz igre 3 od 17. Ipak, ono što nije dobilo dovoljnu pažnju u medijima je igra Kajri Irvinga u duelu sa Filadelfijom, ovaj košarkaš je bio fokusiran i koristan za svoj tim na obe strane terena. Utakmicu pre Filadelfije Irving je dao 50 poena u dvoboju sa Šarlot Hornetsima i pokazao da može biti od velike pomoći u ostvarenju ambicija Bruklin Netsa. Ono što ostaje kao problem što Irving i dalje može da igra samo na gostujućim terenima, čak ne i na svim utakmicama na strani. Posle noćašnjeg duela sa Orlandom bi trebalo da ide na pauzu od 8 dana. Naime, Bruklin Netsi posle meča na Floridi imaju 3 utakmice u nizu na domaćem parketu, da bi se za 8 dana uputili na gostovanje Memfis Grizlisima. Netsi su odigrali 68 mečeva u dosadašnjem delu sezone, a Kajri Irving je nastupio na samo 18 gostujućih. Irving ima 25.9 poena u proseku po meču, sa tim brojkama bi se nalazio u prvih desetak najboljih strelaca u NBA ligi ove sezone, iako se naravno bek Bruklina sa ovoliko malo nastupa (18) nije kvalifikovao da bi uopšte ušao u konkurenciju sa košarkašima koji su nastupili na većini mečeva svojih ekipa. Bruklin Netsi imaju još 14 utakmica do kraja regularnog dela sezone, ali čak 9 su na domaćem parketu, a od ovih 5 na strani je i jedna protiv Njujork Niksa. U slučaju da ne dođe do promena okolnosti i pravila koja važe u Njujorku, Kajri Irving ima do plej-ofa ili plej-in turnira priliku da nastupa samo na 4 utakmice, i to u noćašnjoj protiv Orlando Medžika, pa za 8 dana u sredu  protiv Memfis Grizlisa, 23. marta po američkom vremenu, a onda u subotu  26. marta protiv Majami Hita, pa opet duža pauza sada od nedelju dana i duela sa Atlanta Hoksima 2. aprila. Plej-of u NBA ligi počinje 15. aprila, a plej-in turnir se igra od 12. do 15. istog meseca, tako da nema ovde nema mnogo prostora i vremena za uigravanje da se vidi kako bi kompletni Bruklin Netsi, sa dugoočekivanim Benom Simonsom, mogli da izgledaju. Kajri Irvingu jedino što preostaje da u ovim proređenim nastupima da sve od sebe i skine koliko-toliko teret sa ledja Kevinu Durentu.

Naš predlog su + poeni na Kajrija Irvinga, granica je postavljena na 23.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Nju Orleans Pelikansi – Finiks Sansi – Hendikep 2 (granica 3.5 poena) @ 1.67 u MaxBet

Sansi (54-14) su osnovani 1968. godine i nikada u svojoj istoriji nisu osvojili šampionsku titulu. Dolaskom Krisa Pola mladi tim iz Arizone je podigao nivo svoje igre i nalazi se među favoritima ove sezone u NBA ligi. Sa druge strane  Finiks Sansi među 11 timova koji nemaju trofej u NBA ligi su na 2. mestu iza Jute Džeza po procentu uspešnosti odnosno po broju ostvarenih pobeda u takmičenju. Nisu Sansi tim bez istorije, deset košarkaša Finiksa su članovi košarkaške Kuće slavnih, dok su dva igrača u dresu tima iz Arizone došla i do nagrade za najkorisnijeg košarkaša u NBA ligi (MVP), i to Čarls Barkli jednom (1993) i Stiv Neš dva puta (2005,2006). Ipak, imajući u vidu veliki broj pobedničkih takmičarskih godina Finiks Sansi se ove sezone nalaze nadomak nečega stvarno specijalnog. Naime, Sansi imaju priliku da ostvare najveći broj pobeda u regularnom delu sezone, dva puta su i to 1993. i 2005. godine imali skor od 62-10. Sadašnji Sansi u preostalih 14 utakmica regularnog dela sezone se bore za sada već izvesno prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, Golden Stejt Voriorsi (47-22) i Memfis Grizlisi (47-22) su ipak daleko, ali Devin Buker i družina biju bitku za istoriju. Naravno da je titula i dalje  san Finiks Sansa, ali to je put posut trnjem, potrebno je u 4 plej-of serije savladati teške protivnike, prvo na Zapadu, a onda ko izađe na površinu iz čistilišta zvanog Istočna konferencija.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 3.5 poena) na Finiks Sanse u meču protiv Nju Orleans Pelikanse, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.67.

Majami Hit – Detroit Pistonsi – Hendikep 1 (granica 10.5 poena) @ 1.62 u MaxBet

Tim sa Floride se nalazi na vrhu Istoka, ali daleko od toga da je bilo šta rešeno. Naime, Majami Hit (45-24) ima 2 trijumfa više od drugoplasiranih Milvoki Baksa (43-26), prvo mesto na Istoku obezbeđuje prednost domaćeg terena u sve 3 potencijalne serije u svojoj konferenciji. Majami u preostalih 13 utakmica ima zakazane okršaje sa daleko težim rivalima nego što su to Detroit Pistonsi. Tu su dueli sa Filadelfijom Seventisiksersima, Bruklin Netsima, Golden Stejt Voriorsima, Boston Seltiksima, Čikago Bulsima između ostalih. Detroit Pistonsi (18-50) se nalaze na 14. mestu u Istočnoj konferenciji, napokon ovaj tim u finišu sezone uprkos tome što se nalazi u građenju (rebuilding) liči na nešto, postoje neke naznake šta žele da rade i oko koga da grade budućnost. Sa druge strane Pistonsima je neophodan visoki pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, i da po svaku cenu budu jedan od 3 tima sa najlošijim odnosom pobeda i poraza, opasno se tim Detroita boljom formom u poslednje vreme približio Oklahomi Tander (20-48).

Naš predlog je hendikep 1 (granica 10.5 poena) na Majami Hit u meču protiv Detroit Pistonsa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficjent 1.62.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 9.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.