Tip dana: Juventus – Viljareal: Torpedo Dušana Vlahovića potapa “žutu podmornicu”!

U sredu je na programu dosta veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč osmine finala Lige šampiona, u kom će Juventus na svom terenu dočekati Viljareal.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas, a valja napomenuti da je prvi duel između ova dva tima koji je odigran na “El Madrigalu” završen rezultatom 1:1.

Juventus: “Stara dama” je proigrala dolaskom Dušana Vlahovića!

U Juventus se pred početak ove sezone u klub vratio Masimilijano Alegri a sve to nakon neuspešne epizode Andree Pirla, koji se blago rečeno nije proslavio na klupi “stare dame”.
Ni povratak Alegrija nije na početku doneo ništa novo kada je igra kluba iz Torina u pitanju, međutim kako vreme prolazi, tako i Juventus pruža sve bolje i bolje partije, i u ovom trenutku se jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, pa se može konstatovati da “stara dama” još uvek nije rekla svoju poslednju reč čak ni kada je borba za Skudeto u pitanju.
U prošlom kolu su Dušan Vlahović i drugari odigrali još jedan sjajan meč na nimalo prijatnom gostovanju kod Sampdorije, a taj duel u Đenovi je završen rezultatom 1:3, uz konstataciju da su izabranici Masimilijana Alegrija dominirali od prvog do poslednjeg minuta.
Primarni cilj Juvea će svakako biti plasman u Ligu šampiona, a kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je tim iz Torina bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi ispred aktuelnog šampiona Evrope Čelsija.
U prvom susretu osmine finala “bjankoneri” su odigrali jedan dobar meč na “El Madrigalu” protiv Viljareala koji je završen rezultatom 1:1, a zanimljivo je da je gol za italijansku ekipu postigao Dušan Vlahović u prvom minutu utakmice.
Treba napomenuti da četvrtoplasirani tim Serije A ima dosta kadrovskih problema uoči ovog veoma važnog meča, možda i najbitnijeg u dosadašnjem toku šampionata.
Naime, Masimilijano Alegri za duel sa Viljarealom neće moći da računa na Kjezu, Bonućija, Aleksa Sandra, Mekenija i Zakariju, što će svakako dobrano otežati posao njegovim izabranicima u nastojanju da dođu do plasmana u četvrtfinale.

Viljareal: Može li “žuta podmornica” do četvrtfinala Lige šampiona?

Poput Juventusa, i Viljareal je imao dosta problema na startu sezone, ali i ovaj tim kako se sezona bliži kraju igra sve bolje.
Trenutno se izabranici Unai Emerija nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Real Sosijedad, a dobro poznato je da ta šesta pozicija donosi plasman u Ligu Konferencija, iako će sasvim sigurno “žuta podmornica” učiniti sve što je u njihovoj moći da dođe do makar pete pozicije koja već garantuje igranje u Ligi Evrope.
Kada smo već kod takmičenja, treba podsetiti da je “žuta podmornica” prošle sezone mimo svih očekivanja došla do trofeja u nikad jačoj Ligi Evrope, a tim trofejom je Unai Emeri još jednom svima pokazao da je pravi specijalac za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Trijumf u Ligi Evrope je Viljarealu doneo plasman u Ligu šampiona, a odmah pri samom žrebu za ovo takmičenje je uprava kluba sa “El Madrigala” označila osminu finala kao primarni cilj.
Ruku na srce, mora se priznati da je četa trenera Emerija imala ne preterano tešku grupu u kojoj su pored njih još bili i timovi Mančester Junajteda, Atalante i Bazela.
U poslednjem kolu je malo ko davao neke veće šanse Viljarealu na gostovanju kod Atalante, ali je “žuta podmornica” odigrala jedan fantastičan meč i u direktnom duelu sa timom iz Bergama došla do plasmana u nokaut fazu.
Inače, u prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, tim sa “El Madrigala” je odigrao jedan dobar meč na svom stadionu u kom je ova ekipa savladala Seltu sa 1:0, a jedini strelac na tom susretu bio je Dani Pareho, sredinom drugog poluvremena.
Viljareal ima dosta manje kadrovskih problema u odnosu na Juventus, pa za ovaj revanš u Torinu Unai Emeri neće moći da računa samo na Alkasera i Morena.

Naš predlog

Očekuje nas jedan veoma interesantan duel u Torinu, a kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da je ipak domaćin veliki favorit, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.10.
Kao što je to bilo i u prvom meču između ova dva tima, ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.
Za kraj, mišljenja smo da će srpski reprezentativac Dušan Vlahović nastaviti sjajnu golgetersku seriju i da će postići novi gol za svoj novi klub, a kvota za to u kladionici Meridianbet iznosi 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.