Tip dana: Ajaks – Benfika: Imaju li “Orlovi” rešenje za Ajaksov totalni fudbal?

U utorak je i te kako zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i revanš mečeve osmine finala Lige šampiona.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Amesterdamu gde će Ajaks ugostiti Benfiku, a početak duela je zakazan za 21 čas.
Inače, prvi meč između ove dve ekipe je završen rezultatom 2:2.

Ajaks: Koji su krajnji dometi Ajaksa u Ligi šampiona?

Ako za neku ekipu važi konstatacija da bi iz drugog plana mogla da se uključi u borbu za trofej u Ligi šampiona, onda je to svakako Ajaks.
Naime, tim iz Amsterdama odavno nije izgledao ovako dobro u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja s obzirom da je ova ekipa na kraju završila na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest golova i uz fenomenalnu gol razliku 20:5, što znači da je tim iz Amsterdama u proseku postizao nešto više od tri gola po susretu.
Mora se priznati da su izabranici Ten Haga imali sreće i na žrebu pošto su za protivnika dobili portugalsku Benfiku, koja ima dosta problema ove sezone.
Ipak, popularni “Orlovi” su dobrano namučili aktuelnog šampiona Holandije, pa je taj duel u prestonici Portugala završen rezultatom 2:2, pa ukoliko “Kopljanici” žele dalje moraće da slave u revanšu, što neće biti nimalo lak zadatak.
Kada je u pitanju nacionalni šampionat, Dušan Tadić i drugari se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Holandije uz dosta muke slavio na gostovanju kod Kambura, a taj meč je završen rezultatom 2:3.
Ajaks je poveo već u trećem minutu igre, a strelac vodećeg pogotka bio je ponovo srpski reprezentativac Dušan Tadić. U 40. minutu Sebastijan Ale je povisio na 2:0. U nastavku je usledio pravi preokret, Isa Kalon je smanjio zaostatak svog tima, da bi domaće potpuno u igru vratio Patrik Josten u 79. minutu.
Rajan Gravenberk je ipak doneo pobedu Ajaksu pošto je posle dve asistencije i sam zatresao mrežu u drugom minutu nadoknade vremena.
Trener Ajaksa za ovaj revanš meč osmine finala Lige šampiona neće moći da računa na Stekelenburga i Klaibera, dok su pod velikim znakom pitanja Mazrui i Timber.

Benfika: Još jedna poprilično loša sezona za “Orlove”!

Pred početak svake sezone su očekivanja od Benfike sve veća i veća, ali je utisak da iz godine u godinu jedan od najtreofejnijih portugalskih ekipa pruža sve slabije partije.
Utisak je da je jedina svetla tačka kada je ova sezona u pitanju, nastup “Orlova” u Ligi šampiona gde je tim iz Lisabona mimo svih očekivanja došao do plasmana u nokaut fazu, i pored činjenice da su im društvu u grupi pravili velikani poput Bajerna iz Minhena i Benfike.
Naime, na kraju su “Orlovi” završili na drugom mestu u grupi ostavivši iza sebe Barselonu, koju su demolirali na domaćem terenu sa više nego ubedljvih 3:0, što je bez ikakve sumnje i najbolja partija fudbalera Benfike ove sezone.
Nažalost, tim iz prestonice Portugalije ima ogromnih problema u Primeiri, i pored činjenice da su iz uprave kluba najavljivali titulu uoči početka šampionata.
Trenutno se “Orlovi” nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto, pa im do kraja prvenstva predstoji velika borba sa Sportingom za drugo mestu na tabeli koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona, iako i gradski rival trenutno ima čak pet bodova prednosti, što nije nimalo naivan zaostatak.
Još jedan šok su izabranici Nelsona Verisima priredili svojim navijačima, pošto su u prošlom kolu samo remizirali na domaćem terenu sa Vizelom, kada je bilo 1:1.
Benfika je već u sedmom minutu ostala sa igračem menje. Direktan crveni karton zbog opasne igre, odnosno namernog gaženja protivnika, dobio je iskusni 32-godišnji Marokanac Adel Tarabt.
Gosti su iskoristili brojčanu prednost i poveli u 65. minutu pogotkom Brazilca Kasijana, a bod domaćem timu doneo je rezervni fudbaler Enrike Arauho u 75. minutu.
Zanimljivo je da je meč produžen čak dvanaest minuta, ali Benfika nije uspela da stigne do pobede iako je u poslednjim sekundama imala veliku šansu.
Za kraj, Nelson Verisimo za ovaj duel neće moći da računa na duže odsutnog Harisa Seferovića što će svakako biti ozbiljan hendikep za tim iz Lisabona.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, ipak je utisak da su “Kopljanici” veliki favoriti na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.
Vrlo lako se može desiti da nam i ovaj duel poput onog u Lisabonu donese veliki broj golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.87.
Za kraj, očekuje se dosta golova od samog starta, i mišljenja smo da će nam prvo poluvreme u Amsterdamu doneti makar dva pogotka, pa vam savetujemo da probate sa igrom I2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.