NBA tiket (sreda-četvrtak)

Noćašnji tiket je oborio samo Majami, koji nije pobedio dovoljnom razlikom. No, ne odustajemo, evo novog predloga. Kvote i granice podložne su promenama.

Luka Dončić (Dalas Maveriksi9) + poeni (granica 30.5) @ 1.80 u MaxBet

Maveriksi (42-26) su značajno popravili formu, negde od početka februara i trejda Kristapsa Porzingisa, tim iz Teksasa ima 13 pobeda na poslednjih 16 mečeva, a Luka Dončić drži sve konce u rukama. Tim Dalasa je izjednačen po broju pobeda i poraza u Zapadnoj konferenciji sa Juta Džezom (42-26), možda će se upravo ova dva tima u preostalih 14 utakmica boriti za prednost domaćeg terena u eventualnom međusobnom okršaju u prvoj rundi plej-ofa. Ipak, mora se voditi računa da ni prvi pratioci Maveriksa nisu daleko, šestoplasirani Denver (41-28) i sedmoplasirani Timbervulfsi (40-30) vode bitku da budu u prvih šest na lestvici i na taj način direktno uđu u plej-of.

Luka Dončić je vođa Dalas Maveriksa u svakom pogledu, pa je tako u 3 važne kategorije na 1. mestu u svojoj ekipi, u poenima (28), u skokovima (9.3) i asistencijama (8.6). Sa druge strane velika odgovornost je na njemu, lopta je stalno u njegovim rukama, pa je tako reprezentativac Slovenije na 2. mestu u NBA ligi po broju izgubljenih lopti (4.5), ispred njega po tom parametru je samo Džejms Harden sa 4.6 izgubljenom loptom po meču. Na utakmici protiv Boston Seltiksa Dončić je imao 26 poena na svom kontu, ali nije mnogo forsirao, uzeo je najmanji broj šuteva (16) iz igre od početka februara. Mora se reći i da je izvanredna odbrana Boston Seltiksa uložila maksimalni napor da ga zaustavi, ali na kraju ništa nije vredelo, Maveriksi su odneli pobedu iz Masačusetsa. Što se tiče odbrambenih specijalista Bruklin Netsi nemaju defanzivnog potencijala trenutno na raspolaganju kao Seltiksi, možda kad bi se Ben Simons vratio u punoj snazi, ovako će tim iz Njujorka imati probleme da stane na put Dončiću. Počela su već predviđanja ko će biti član koje najbolje petorke u NBA ligi, to nisu samo protokolarna priznanja, u nekim slučajevima i veliki bonusi zavise od toga da li se nalazite u nekoj od 3 najbolje petorke u takmičenju. Dončić zbog nešto slabijeg starta, a Durent zbog velike pauze zbog povrede ne stoje baš u prvom redu kandidata za najbolju petorku NBA lige (All-NBA First Team), iako kvalitetom  zaslužuju da tu budu. Više se pominju Džoel Embid, Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Dža Morent u prvom redu. Sa druge strane ništa nije upisano u kamenu, Embid i Jokić su centri, ako se ne napravi neki izuzetak, pa jednog od njih ne izaberu kao krilo (forward) u prvu petorku, jedan će morati ironijom sudbine ponovo da ide u drugu najbolju petorku (All-NBA Second Team), kao i prošle sezone kada su ova dva fenomenalna košarkaša razdvojena.

Po jednom od pokazatelja napredne statistike koji želi da pokaže učešće jednog od košarkaša u igri svog tima, odnosno usage-u pet igrača koji imaju najveći procenat u akcijama svog tima, su redom Džoel Embid, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Tre Jang i Dža Morent, uz uslov da su igrali više od 50 utakmica za svoj tim.

Naš predlog su + poeni na Luku Dončića, granica je postavljena na 30.5 poena u MaxBet kladionici koeficijent iznosi 1.80.

Kevin Durent (Bruklin Netsi) + poeni (granica 31.5) @ 1.85 u MaxBet

U noćašnjoj spektakularnoj partiji Kajrija Irvinga, Kevin Durent je mogao sebi da da oduška i sa uživanjem da odgleda sa najboljeg mesta šutersku kliniku beka Bruklina. Iako je na svom kontu imao ”samo” 19 poena protiv Orlando Medžika, Durent nije silio, krilni igrač je šutirao iz igre 6 od 9, sa linije slobodnih bacanja 7 od 8. U drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back) za Bruklin Netse u Njujorku protiv Dalas Maveriksa, bez Kajri Irvinga, stvari bi trebalo da se vrate u uobičajeno stanje. Odjednom nema više na raspolaganju košarkaša koji je noćas dao 60 poena, Durent će morati da uzme daleko veći broj šuteva i pokuša da donese  5 trijumf u nizu zahuktalim Netsima. Kevin Durent ima 29.3 poena po meču, nalazi se u krugu 4 košarkaša koji imaju više od 29 poena u proseku, pored njega to su još Džoel Embid (29.9), Lebron Džejms (29.7) i Janis Adetokumbo (29.7).

Naš predlog su + poeni na Kevina Durenta, granica je postavljena na 31.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Šarlot Hornetsi – Atlanta Hoksi – Oba tima daju više od 114.5 poena @ 1.88 u MaxBet

U Šarlotu sudar ekipa koje bi po svemu sudeći mogle imati reprizu u plej-inu, ali sa slabijih pozicija na tom turniru. Naime, desetoplasirani Šarlot Hornetsi (34-35) i devetoplasirani Atlanta Hoksi (34-34) su na putu da se nađu u eliminacionoj utakmici na plej-in turniru, čak i u slučaju da trijumfuju na tom meču  pobednik bi morao da odigra još jedan protiv poraženog iz duela sedmoplasiranog i osmoplasiranog  u Istočnoj konferenciji da bi došao do prve runde plej-ofa. Svakako nije sezona kakvu su očekivali Atlanta Hoksi, ovaj tim je prošle takmičarske godine igrao finale Istoka sa kasnijim prvacima Milvoki Baksima. Za oba tima se može reći da im je napad jača strana i da su ranjivi u odbrani, Šarlot Hornetsi se nalaze na 2. mestu u ligi po broju datih poena (114.9), ali i primaju isti broj poena (114.9), po tom kriterijumu se nalaze na nezavidnom 28. mestu u takmičenju. Atlanta Hoksi se nalaze na 7. mestu po broju datih poena (112.9), a na 21. po broju primljenih poena (112.1). Meč u Šarlotu ipak nije jedan od običnih duela u regularnom delu, može na kraju imati odlučujuću snagu za određivanje prednosti domaćeg terena na plej-in turniru.

Naš predlog je da će i Šarlot Hornetsi i Atlanta Hoksi dati više od 113.5 poena na ovom meču, za igru da oba tima daju (uključujući produžetke) 114.5 poena kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.88.

Tre Jang (Atlanta Hoksi) + poeni (granica 29.5) @ 1.75 u MaxBet

Hornetsi cele sezone imaju  problema u odbrani i ograničavanju suparničkih napadačkih kreacija. Čini se da Hornetsi u međuvremenu nisu mnogo uradili na poboljšanju defanzive, može se čak reći da su krenuli suprotnim smerom i krenuli strategijom klin se klinom izbija. Tako Hornetsi sada u sastavu imaju laureata nagrade za najboljeg šestog igrača u NBA ligi iz 2020. godine, Montrezl Herela, koji je putem trejda došao iz Vašington Vizardsa, a od nedavno je tu i omaleni Ajzea Tomas, ovaj bek je potpisao i drugi desetodnevni ugovor sa timom iz Severne Karoline. Ova dvojica mogu, kada su raspoloženi, da donesu napadačku produkciju sa klupe, ali u odbrani to i nije baš najbolje, Herel sa 201 cm ne predstavlja impozantnu figuru u reketu, dok Tomas sa svojih 175 cm spada u grupu najnižih košarkaša koji su igrali u istoriji NBA lige. Tre Jang ima 28.3 poena po meču ove sezone i ima dve vezane utakmice sa preko 40 poena na svom kontu, ovaj bek je dao 47 poena Indijani Pejsersima i 46 poena Portland Trejlblejzersima. Preko puta Tre Janga na noćašnjem meču na  bekovskim pozicijama bi trebalo kao direktni rivali da budu Lamelo Bol, u poslednje vreme napadački raspoložen Teri Rozir i sa klupe novajlija Ajzea Tomas. Čini se da ne bi trebalo da bude baš nekih nepremostivih prepreka za Janga u meču protiv Šarlot Hornetsa.

Naš predlog su + poeni na Tre Janga, granica je postavljena na 29.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici MaxBet iznosi 11.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.