Tip dana: Crvena zvezda – Rendžers: “Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može!”

U četvrtak je na programu pregršt veoma zanimljivih mečeva u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali naravno duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će srpski šampion Crvena zvezda ugostiti Rendžers.
Prvi meč između ova dva tima na “Ajbroksu” je završen rezultatom 3:0, a revanš na stadionu Zvezde je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Crvena Zvezda: Mogu li crveno-beli do čuda?

Sva je prilika da će ovo biti još jedna veoma uspešna sezona za crveno-bele bez obzira kako se završi ovaj meč sa Rendžersom.
Naime, izabranici Dejana Stankovića su igrali sjajno u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju i na kraju došli do direktnog plasmana u osminu finala Liga Evrope, s obzirom da su na kraju završili na prvom mestu u grupi, ispred Brage.
Grupnu fazu je srpski šampion završio sa jedanaest osvojenih bodova, i to pošto su crveno-beli upisali tri trijumfa, dva remija i jedan poraz i to na domaćem terenu protiv Mitjilanda, ali je veliko pitanje kako bi se završio taj susret da sada već bivši štoper Zvezde Miloš Degenek nije dobio crveni karton u ranoj fazi meča.
Kada je u pitanju Ling Long Superliga, u ovom trenutku se izabranici Dejana Stankovića nalaze na deobi prvog mesta sa Partizanom, međutim treba napomenuti podatak da crveno-beli imaju bolji međusobni skor, i ukoliko oba tima ostvare sve pobede do kraja regularnog dela šampionata, Zvezda će na kraju biti prva, što automatski znači i da će “večiti derbi” u plej-ofu biti odigran na stadionu “Rajko Mitić”.
U prošlom kolu je četvorostruki uzastopni šampion Srbije slavio na gostovanju kod Metalca, međutim nije sve od samog starta krenulo dobro za ovu ekipu.
Naime, domaćin je poveo golom Cvetkovića sredinom prvog poluvremena, da bi izjednačenje četi Dejana Stankovića doneo Ohi koji od kako je stigao iz Norveške rešeta protivničke mreže.
Na poluvremenu je na klupi ostao Ben koga je zamenio Pavkov i samo deset minuta igre je bilo dovoljno Zvezdinom džokeru da se upiše u listu strelaca, što se kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom.
Nakon tog trijumfa su se crveno-beli i izjednačili sa Partizanom koji je dan pre toga samo remizirao na domaćem terenu protiv Napretka, a taj duel je završen bez golova.
Iako Zvezda juri ogromnu prednost iz prvog meča u Glazgovu, ne treba otpisivati ovaj tim, pogotovu što se očekuje pun stadion, što će sasvim sigurno dati vetar u leđa domaćem timu.
Dejan Stanković nema većih problema oko sastava tima za ovaj duel, uz podatak da ponovo na raspolaganju neće biti Petra Stanića i Veljka Nikolića, koji i bez toga sigurno ne bi počeli ovaj meč.

Rendžers: Fantastiče partije u poslednje vreme!

Kada se vratimo na početak sezone i prisetimo se onog dvomeča Rendžersa sa švedskim Malmeom, sigurno je da je malo ko mogao da očekuje da će tim iz Glazgova u ovom delu sezone igrati ovako dobar fudbal.
Naime, popularni “policajci” su u trećem kolu kvalifikacija najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja mimo svih očekivanja eliminisani od švedskog Malmea, koji je kasnije na krilima Veljka Birmančevića došao do senzacionalnog plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja, gde se ruku na srce nije proslavio, što je svakako bilo i očekivano.
Tim iz Glazgova se morao zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope gde su na kraju završili na drugom mestu u grupi iz Liona, uz samo bod viška u odnosu na trećeplasiranu Spartu.
U nokaut fazi su već svi otpisali Rendžers pošto su u baražu izvukli Borusiju iz Dortmunda, međutim “policajci” su odigrali fenomenalan dvomeč i prvo slavili na gostovanju kod “milionera” u duelu koji je završen rezultatom 2:4, a nakon toga na svom terenu remizirali protiv trenutno drugoplasiranog tima nemačke Bundeslige, pošto je taj meč na “Ajbroksu” završen rezultatom 2:2.
Novi žreb je timu iz Glazgova za protivnika doneo Crvenu zvezdu, i deluje da su oba trenera bila i više nego zadovoljna nakon tog saznanja, a prvi duel su “policajci” rešili u svoju korist, i imaju zaista ogromnu prednost pred gostovanje u Beogradu, s obzirom da je rezultat prvog meča bio 3:0.
Naravno, mora se priznati da su i crveno-belima poništena čak tri gola nakon asistencije VAR-a, a takođe, sredinom prvog poluvremena Aleksandar Katai je promašio i penal, pa deluje da je aktuelni šampion Škotske imao dosta sreće na tom duelu.
Što se tiče nacionalnog šampionata, treba podsetiti da je Rendžers prošle sezone pod dirigentskom palicom Stivena Džerarda uspeo da dođe do titule šampiona Škotske uz čak dvadeset pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Seltik.
Ipak, ovog puta je situacija nešto drugačija pošto se “policajci” nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Seltik.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Škotske slavio na svom terenu protiv Aberdina i to uz dosta muke, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0.

Naš predlog

Crveno-beli nemaju previše izbora nego da od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu tima iz Glazgova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 3.60.
I čista jedinica je i više nego pristojna, s obzirom da je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.25. Za očekivati je da nam ovaj duel donese mnogo golova, pošto domaćin mora da ide na trijumf, dok gosti umeju da budu veoma opasni iz kontranapada, pa je sigurno da golovi neće izostati, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.