Tip dana: Nant – Lil: Aktuelni šampion vodi veliku bitku za plasman u evropska takmičenja, ali je Nant jedan od najboljih domaćina u ligi!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel 29. kola francuske Lige 1 u kom će Nant na svom terenu ugostiti Lil.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Nant: Jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligi!

Ako posmatramo stvari na način da je ekipi Nanta primarni cilj i ove sezone opstanak u društvu najboljih, onda treba konstatovati da svi navijači ovog tima mogu da budu i više nego zadovoljni sa dosadašnjim tokom šampionata.
Naime, u ovom trenutku se klub sa dugom tradicijom nalazi na sjajnom sedmom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz samo bod zaostatka u odnosu na šestoplasirani Lil, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu su popularni “kanarinci” posle duže vremena doživeli jedan poraz i to na gostovanju kod Troe, kada je bilo 1:0.
Ukoliko Nant nastavi sa ovakvim partijama utisak je da će se ova ekipa čak boriti i za plasman na evropsku scenu s obzirom da sedmoplasirani tim na tabeli u ovom trenutku ima pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Strazbur, a poznato je da ta peta pozicija na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Konferencije, što bi svakako i bilo takmičenje po meri Nanta.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, “kanarinci” su doživeli samo jedan poraz, jedan remi i čak tri trijumfa.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala četrnaest mečeva kao domaćin i ostvarila čak devet trijumfa, tri remija i samo dva poraza, i sa tim skorom je Nant treći najuspešniji domaćin u Ligi 1, što nam svakako najbolje pokazuje koliko dobro ova ekipa igra ove sezone.
Ono što ipak nije dobro uoči ovog duela sa aktuelnim šampionom Francuske, je da trener Nanta, Antoan Koumbare neće moći da računa na čak sedam fudbalera, što zbog povreda, što zbog suspenzija, a sve to bi vrlo lako mogao da iskoristi Lil koji ukoliko želi da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja prosto mora da trijumfuje na ovom duelu.

Lil: Mogu li “Doge” do plasmana u neko od evropskih takmičenja?

Kao što smo već dosta puta napomenuli, fudbaleri Lila su prošle sezone mimo svih očekivanja došli do titule šampiona Francuske.
Na kraju su popularne “Doge” imale bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove ekipe.
Bilo je nekoliko fudbalera Lila koji su prošle sezone igrali zaista sjajan fudbal, mada, sva je prilika da je verovatno i najzaslužniji čovek za titulu šampiona Francuske trener Kristog Galtje koji je mimo svih očekivanja samo dva dana nakon te senzacije napustio klupu Lila i potpisao za Nicu sa kojom postiže sjajne rezultate u ovogodišnjem izdanju Lige 1, s obzirom da se tim sa Azurne obale trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Marsej, i ravnopravno se bori za direktan plasman u Ligu šampiona.
Što se tiče Lila, nije sve najbolje krenulo za “Doge” u ovom prvenstvu, međutim kako prvenstvo odmiče tako i ovaj tim pruža sve bolje partije, iako je ruku na srce diskutabilno da li će to biti dovoljno za plasman u neko od evropskih takmičenja, s obzirom da u ovom trenutku aktuelni šampion Francuske zauzima šesto mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasirani Strazbur.
U prošlom kolu su izabranici Džoslina Guverneka odigrali jedan ne baš najbolji meč na svom terenu i samo remizirali u duelu protiv Sent Etjena, a taj susret je završen bez golova.
Što se tiče gostovanja, do sada su “Doge” odigrale četrnaest mečeva na strani i ostvarile pet trijumfa, četiri remija i čak pet poraza, a u poslednjem susretu van svog terena Lil je slavio na gostovanju kod Liona, kada je bilo 0:1.
Za kraj, Guvernek ima dosta manje problema kada je sastav tima za ovaj meč u pitanju za razliku od svog kolege na klupi Nanta, pa neće moći da računa samo na dvojicu fudbalera, i to na Renata Sančeza i na Svena Botmana.

Naš predlog

Oba tima pružaju izuzetno dobre partije u poslednje vreme, ali prednost na ovom duelu ipak dajemo aktuelnom šampionu koji je barem na papiru bolji rival, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.75.
Ne treba očekivati zatvoren meč, već otvorenu utakmicu u kojoj će i jedna i druga ekipa od prvog minuta krenuti ofanzivno, što nam potencijalno može doneti i golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.42.
Za kraj, mišljenja smo da će gosti postići makar dva gola na ovom poprilično teškom gostovanju, pa vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.