NBA tiket (nedelja-ponedeljak)

Sve nam je bliži plej of, a to je ono pravo kada je NBA liga u pitanju. Do tada pratimo rasplet u obe konferencije. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Njujork Niksi – Juta Džez – Hendikep 1 (granica 6.5 poena) @ 1.59 u Meridianbet

Niksi (30-40) se nalaze na 11. mestu u Istočnoj konferenciji, šanse za doigravanje su im minimalne, pošto Atlanta Hoksi (35-35) na 10. i Šarlot Hornetsi (36-35) na 9. mestu imaju preveliku prednost. Sa druge strane, negde od početka februara Niksi su počeli da igraju znatno bolju košarku, imaju mnogo poraza u neizvesnim završnicama ili posle vođstva na poluvremenu, ali posle ovog koliko-toliko uspešnog perioda se očekuje da trener Tom Tibodo ostane na klupi i u sledećoj sezoni. Za Nikse je sve počelo loše prošle godine kada su nakon uspešne sezone potpisali dva igrača za koje se pretpostavljalo da ne mogu da odgovore zahtevima i defanzivnoj filozofiji igre koju propagira Tom Tibodo, to su Kemba Voker i Evan Furnije.  Dok je problem sa Vokerom lako rešiv, sa Furnijeom će ići malo teže. Francuz je prošle godine potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 78 miliona dolara i po slovu ugovora ovaj košarkaš ima drugi najveći godušnji ugovor u ekipi posle Džulijusa Rendla, pa bi po tome morao da bude jedan od glavnih igrača, a ne epizodista. Niksima nije pomoglo ni to što se povredio Derik Rouz, nekadašnji MVP je prošle sezone završio kao treći u trci za najboljeg šestog igrača u ligi (NBA Sixth Man of the Year Award) i donosio bitan učinak ulazeći kao rezerva, a ove je nastupio samo na 26 utakmica. Čak i ove sezone da su imali malo više sreće čini se da je prava mera Niksima tu negde u plej-in zoni, ovaj tim sa malim promenama je prošle sezone sa skorom 41-31 završio na 4. mestu u Istočnoj konferenciji, tada je  Džulijus Rendl pobrao brojne nagrade i priznanja, a Tom Tibodo je izabran za trenera godine. Budućnost Njujork Niksa bar ova bliža bi trebalo da leži na dvojcu Džulijus Rendl i Er Džej Beret, sa nekim daleko pametnijim pojačanjima nego prošlogodišnjim, i sa još jednim kvalitativnim iskorakom mladih igrača, ovaj tim bi mogao sledeće sezone da se vrati u neposrednu borbu za doigravanje.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 6.5 poena) na Njujork Nikse u meču protiv Jute Džeza, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.59 u Meridianbet.

Denver Nagetsi – Boston Seltiksi – Hendikep 2 (granica 2.5 poena) @ 1.56 u Meridianbet

Nagetsi (42-29) se nalaze na 6. mestu u Zapadnoj konferenciji, neumorni Minesota Timbervulfsi (42-30) na sedmom na odustaju od bitke za prvih 5 na tabeli i direktnog učešća u plej-ofu. U Denver Nagetsima se sve vrti oko Nikole Jokića, Srbin je najbolji strelac sa 26.1 poenom u proseku, najbolji skakač sa 13.7 skokova i najbolji asistent svoje ekipe sa 8.1 asistencijom po meču. U poslednjih 8 mečeva u sve ove tri glavne statističke kolone na prvom mestu za Nagetse piše samo ime Jokić, a na poslednjih 19 utakmica 52 puta, od 57 mogućih, u ove tri kolone (poeni,, skokovi, asistencije) je pisalo ime košarkaša iz Srbije.  Ovo je previše i neuporedivo sa bilo čim, ni Janis Adetokumbo, Luka Dončić ili Džoel Embid nemaju ovakav monopol u tri glavne statističke kolone u svojim timovima. Na kraju se mora postaviti pitanje da li se Jokić nalazi u pravoj ekipi koja je napravila sve što se moglo iz perspektive menadžmenta da bi Denver Nagetsi ušli u uži krug za osvajanje titule. Naravno da se moraju uzeti u obzir i povrede Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, ali Jokić, kao retko koji igrač u NBA ligi, od prosečnih košarkaša u svojoj laboratoriji u toku sezone izvlači sve najbolje. U slučaju povratka, pre svega Džamala Mareja, posebno onog iz NBA balona na Floridi, Nagetsi bi mogli nečemu dobrom da se nadaju, samo ovaj mladi igrač nema takmičarski meč još od aprila prošle godine i pretrpljene jedne od najtežih povreda u košarci, a to su pokidani ligamenti kolena. Tako da je za tim iz Denvera možda  sledeća sezona ona prava, sezona kada će se videti pun potencijal ove ekipe.

Boston Seltiksi (43-28) su jedna od ekipa u najboljoj formi u NBA ligi, imaju 18 pobeda na poslednjoj 21 utakmici, nalaze se na 4. mestu u Istočnoj konferenciji, a ni Milvoki Baksi (44-27) na trećem i Filadelfija Seventisiksersi (43-26) na drugom mestu nisu daleko odmakli. Čini se da  se ova tri tima nalaze u dilemi da li da krenu svom silinom na prvoplasirani Majami Hit (47-24), ili da malo kalkulišu do samog kraja i vide šta će biti sa Bruklin Netsima (37-34). Daleko je bolje igrati u prvoj rundi plej-ofa sa Klivlend Kavalirsima ( 41-30), Toronto Reptorsima (39-31), pa čak i sa Čikago Bulsima (41-29), nego se od samog početka doigravanja uhvatiti ukoštac sa Kevinom Durentom i družinom.

Mišljenja smo da je igranje jedan protiv pet, odnosno Nikola Jokić protiv ostatka sveta u ovoj utakmici posebno izazovno. Boston Seltiksi imaju solidne defanzivce na svim pozicijama, uglavnom sve  mogu da preuzimaju, čak i Džejson Tejtum i Džejlon Braun. Oni su za igrače na spoljnim mestima izrazito visoki i sa dugim rukama. Naš predlog je hendikep 2 (granica 2.5 poena) na Boston Seltikse u meču protiv Denver Nagetsa, odnosno da tim iz Masačusetsa neće izgubiti sa više od dva poena razlike, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.56.

Džejson Tejtum (Boston Seltiksi) + poeni (granica 29.5) @ 1.85 u Meridianbet

Ključ uspeha Bostona Seltiksa u poslednje vreme su sjajna defanziva i fenomenalne partije Džejsona Tejtuma. Naime, Tejtum je sa 26.8 poena po meču u prvih deset najboljih strelaca u ligi, a od Ol-star pauze ovaj krilni igrač ima 32.3 poena u proseku, na tih 11 utakmica 7 puta je imao 30 ili više poena na svom kontu, jednom je išao preko 40 (44), a jednom i preko 50 (54) poena.

Naš predlog su + poeni na Džejsona Tejtuma, granica je postavljena na 29.5 poena u Meridianbet kladionici, a koficijent iznosi 1.85.

Džoš Hart (Portland Trejlblejzersi) + poeni (granica 19.5) @ 1.90 u Meridianbet

Portland Trejlblejzersi (26-43) se nalaze u punom rebildingu (rebuilding). Tim iz Oregona je malo kasno ušao u ovu trku i ne može toliko da se spusti na tabeli kao najslabije plasirane ekipe u NBA ligi, poput Hjustona (17-53), Orlanda (18-53), Detroita (19-52) i Oklahome (20-50). Tako da je za Portland bilo najbitnije da ne uđu protiv svoje volje u nepotrebnu borbu za plej-in pozicije, lutrijski pik je ono što im sleduje, videćemo koliko visoko. Nema potrebe da namerno gube, mogu neku utakmicu da odigraju i za svoju dušu, čak i ovako igrački hendikepirani u meču protiv Bruklin Netsa su pokazali zube bar u prvom poluvremenu. Džoš Hart je jedan od onih koji su u trejd sezoni došli u Portland, ovaj bek je putem razmene za Si Džej Mekoluma došao iz Nju Orleans Pelikansa, svakako ima određeni kvalitet, a u ovakvim Trejlblejzersima izgleda kao parna lokomotiva u odnosu na saigrače.

Naš predlog su + poeni na Džoša Harta, granica je postavljena na 19.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za noć između nedelje i ponedeljka u kladionici Meridianbet iznosi 8.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.