Tip dana: Tenerife – Almerija: Oba tima žele do plasmana u La Ligu! Ko će do trijumfa na Kanarskim Ostrvima?

U ponedeljak je poprilično slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 32. kola španske Segunde u kom će Tenerife na svom terenu ugostiti Almeriju.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Tenerife: Može li ova ekipa do pozicije broj dva?

Prošlu sezonu je ekipa sa Kanarskih Ostrva završila na četrnaestom mestu na tabeli, i generalno, kada se sve sabere i oduzme, deluje da je ovom timu tu i mesto.
Iako je pre početka šampionata kao primarni cilj označen opstanak u Segundi, deluje da su fudbaleri Tenerifa najpriajtnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju Segunde.
Naime, ova ekipa se u ovom trenutku nalazi na visokom četvrtom mestu nas tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Almeriju koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu, a poznato je pre svega da prve dve pozicije na kraju Segunde donose direktan plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, dok će timovi koji na kraju budu kotirani od treće do šeste poziciej kroz baraž mečeve pokušati da se domognu La Lige.
Na poslednjih pet susreta tim sa Kanarskih Ostrva je ostvario tri trijumfa i dva poraza, a u prošlom kolu su izabranici Luis Migela Ramisa ostvarili jedan veoma važan trijumf na gostovanju kod Hihona, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Dvostruki strelac za goste sa Kanarskih Ostrva bio je Enrik, dok je jedini gol za Sporting Hihon delo bivšeg fudbalera Partizana i novopečenog člana reprezentacije Crne Gore – Uroša Đurđevića.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao petnaest susreta na svom stadionu i ostvario osam trijumfa, četiri remija i samo tri poraza, što nam jasno govori da Tenerife retko gubi na svom terenu.
U prvom delu šampionata Tenerife i Almerija su odigrali jedan dosta dobar meč u kom je Almerija slavila sa 3:1, ali je nekako utisak da kada sagledamo sve ono kroz šta su i jedni i drugi prošli u poslednje vreme, izabranici Luis Migel Ramisa blagi favoriti na ovom duelu.

Almerija: Umar Sadik i drugari blizu Segunde!

Godinama unazad Almerija pokušava da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, ali im to nažalost ne polazi za nogom.
Prošle sezone je ova ambiciozna ekipa zaustavljena u plej-ofu, i to pošto ih je Đirona demolirala u Kataloniji i slavila sa 3:0, pa je revanš susret bio samo formalnost.
Trenutno se Umar Sadik i drugari nalaze na sjajnom drugom mestu koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, što svakako ijeste primarni cilj ovog tima.
Inače, mora se priznati da drugoplairani tim na tabeli ima određenih problema u poslednje vreme, a najbolji pokazatelj za to su i dva vezana meča bez trijumfa.
Prvo je Almerija potpuno zasluženo poražena na gostovanju kod Saragose a taj deul je završen rezultatom 2:0, da bi u prošlom kolu tim za koji sa dosta uspeha nastupa Umar Sadik samo remizirao na svom terenu protiv Luga, a taj deul nam je doneo čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Što se tiče mečeva na gostovanjima, do sada je jedan od najvećih favorita za ulazak u najkvalitetniji rang španskog fudbala odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario sedam trijumfa, dva remija i šest poraza, a ono što i te kako treba napomenuti je podatak da je drugoplasirani tim na tabeli na poslednjih pet mečeva na strani dobio samo jedan, uz jedan remi i čak tri poraza.
Kao što smo već napomenuli, Almerija je u prvom delu šampionata bez većih problema slavila na svom terenu u duelu protiv Tenerifa, što svakako nije nikoga iznenadilo s obzirom da su Umar Sadik i drugari uz Eibar i Valjadolid najbolja domaća ekipa u ligi.
Ukoliko pobedi na ovom meču, Almerija će prići vodećem Eibaru na samo bod zaostatka pošto je ova ekipa juče remizirala na nimalo prijatnom gostovanju kod Ponferadine, u duelu u kom smo videli čak četri gola, pošto je krajnji rezultat bio 2:2.

Naš predlog

Utisak je da Almerija polako posustaje u poslednje vreme, dok Tenerife takođe nije blistao u poslednje vreme, ali je pobeda u prošlom kolu na gostovanju kod Hihona sve promenila.
Smatramo da će na ovom duelu biti dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.15.
Ukoliko želi da dođe do direktnog plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, domaća ekipa prosto mora da ide na trijumf na ovom duelu i mišljenja smo da će do njega i doći pa vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.60.
Za kraj, smatramo da će oba tima postići makar po jedan gol na Kanarskim Ostrvima pa vam iz tog razloga savetujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.