Tip dana: Real Madrid – Barselona: Madriđani bez Benzeme, Barsa u velikom naletu! Ko će do trijumfa u “El Klasiku”?

Utisak je da odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje kao što je to slučaj u nedelju, a za vas smo ovog puta analizirali “El Klasiko” u kom će Real Madrid na svom “Santjago Bernabeu” dočekati Barselonu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Real Madrid: Koliko može kraljevski klub bez svog najboljeg fudbalera?

Kako sada stvari stoje deluje da će Madriđani nakon jedne godine pauze ponovo doći do trofeja namenjenom pobedniku španske La Lige.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Karla Ančelotija nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, a treba napomenuti da Andalužani u ovom kolu na svom terenu dočekuje Sosijedad, pa je sigurno da ih ne očekuje nimalo lak posao.
Inače, u prošlom kolu je kraljevski klub slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Majorke, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Bila je to četvrta vezana pobeda za Madriđane, a u tom periodu je lider na tabeli primio samo jedan gol, pa se čini da Real konačno izgleda dobro i u zadnjoj liniji, iako je to i ove i prethodne sezone bio najveći problem najtrofejnijeg tima na svetu.
Ono što je bez ikakve sumnje dosta više obradovalo sve navijače ovog tima su svakako sjajne partije kraljevskog kluba u Ligi šampiona gde je ovaj tim pre svega završio na prvom mestu u grupi, a nakon toga i u nokaut fazi eliminisao prebogati PSŽ, nakon čega Real sasvim sigurno važi za jednog od glavnih favorita za osvajanja “ušatog” trofeja.
Junak tog dvomeča bio je Karim Benzema koji je na “Santjago Bernabeu” postigao tri gola i prvo anulirao prednost Parižana, a potom u razmaku od samo nekoliko minuta uspeo i da poveća prednost najtrofejnijeg tima na svetu, koji je kada se sve sabere i oduzme potpuno zasluženo došao do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa gde će koplja ukristiti sa Čelsijem.
Ako se vratimo na špansku La Ligu i analiziramo igre Madriđana na domaćem terenu doći ćemo do zaključka da je lider na tabeli odigrao četrnaest mečeva na domaćem terenu i ima skor od čak deset trijumfa i četiri remija, i trenutno je kraljevski klub najuspešnija domaća ekipa u ligi, a samo bod manje na domaćem terenu osvojila je Sevilja.
Nažalost, Karim Benzema neće biti sreman za ovaj veoma važan duel, a poznato je koliko problema imaju Madriđani kada ovaj čovek ne igra, pa je jedino sigurno da Real očekuje veoma težak zadatak, međutim, ukoliko pobede, izabranici Karla Ančelotija bi praktično stavili jednu ruku na pehar namenjen šampionu Španije.

Barselona: Stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto!

Nije ni bilo za očekivati da će Barselona dobro ući u sezonu nakon iznenadnog odlaska Lea Mesija koji je pred početak šampionata prešao u PSŽ, gde se do sada blago rečeno nije proslavio.
U klub je stiglo nekoliko veoma zanimljivih pojačanja, a pre svih tu mislimo na Memfisa Depaja. Nažalost, nije bilo rezultata i prvi deo šampionata su Katalonci završili van pozicije koja vodi u evropska takmičenja, što je upalilo crveni alarm na “Nou Kampu” pa je za novog trenera izabran Ćavi, koji je sa dosta uspeha branio boje ovog kluba.
Nekadašnji španski reprezentativac je prvo vratio preiskusnog Danija Alveša, a potom je Barselona odradila brutalan zimski prelazni rok, pošto je u klub stigao Feran Tores, Obamejang i Adama Traore i sva trojica su veoma brzo pokazala da će biti ogromno pojačanje za tada “posrnulog” giganta.
Nakon nekoliko poprilično dobrih mečeva i nakon trijumfa u prošlom kolu na svom terenu protiv Osasune, Barselona se nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što se kako prvenstvo odmiče smatra primarnim ciljom Katalonaca.
Nažalost, poznato je da je tim sa “Nou Kampa” eliminisan iz Lige šampiona i to pošto je u ne preterano teškoj grupi zauzeo treće mesto na tabeli, iza Bajerna iz Minhena, ali i Benfike, koja se mimo svih očekivanja našla u četvrtfinalu, nakon što su nedavno eliminisali favorizovani Ajaks.
Bilo kako bilo Obamejang i drugari su evropsku avanturu nastavili u Ligi Evrope gde su prvo odigrali jedan sjajan dvomeč sa Napolijem, i na stadion “Diego Armando Maradona” eliminisali Napolitance koji takođe igraju sjajno u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči i drugo mesto na tabeli Serije A.
Nakon toga su izabranici Ćavija barem na papiru imali lakši zadatak pošto su za protivnika u osmini finala dobili Galatasaraj, ali bio je to sve samo ne lagan dvomeč.
U prvom susretu na “Nou Kampu” nije bilo golova, dok je u Istanbulu Barsa slavila sa 1:2 tako potpuno zasluženo došla do plasmana među osam najboljih, i deluje da je katalonski tim najozbiljniji kandidat za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a poznato je da trofej u Ligi Evrope garantuje i učešće u Ligi šampiona naredne sezone.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj “El Klasiko” Ćavi ima daleko više problema od svog kolege na klupi Reala, pošto za ovaj duel neće moći da računa na Fatija, Umtitija, Roberta, Baldea i Desta.
Poslednji “El Klasiko” je odigran krajem oktobra na “Nou Kampu” kada s Madriđani slavili sa 1:2, a jedini gol za Barsu delo je Kuna Aguera koji se u međuvremenu oprostio od aktivnog igranja fudbala.

Naš predlog

Da je Karim Benzema spreman za ovaj duel, vrlo verovatno bi veću prednost dali domaćoj ekipi, međutim, kako je već opšte poznato koliko problema Madriđani imaju kada u timu nema jednog od najboljih napadača današnjice, savetujemo vam da probate sa duplom šansom na Barsu i odigrate igru X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.
Kao i uvek, i ovaj “El Klasiko” bi trebalo da nam donese dosta golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.
Inače, uvek je jako teško prognozirait konačan ishod “El Klasika” pa smo mišljenja da je najrealnije da se na jednom ovakvom duelu odlučite na golove na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.