Derbi dana: Roma – Lacio: Murinjo živi za ovakve mečeve! Ko je gazda u Rimu?

Nedelja nam donosi pregršt fenomenalnih mečeva za klađenje, a derbi dana se igra u Rimu gde će snage odmeriti Roma i Lacio.
Susret između dve rimske ekipe je zakazan za 18 časova.

Roma: Koliko može Murinjova Roma?

Nakon nekoliko sušnih godina, uprava Rome je želela da u klub dovede trenera koji pre svega ima autoritet, iako je opšte poznato da to nije stavka koja po pravilu donosi rezultate.
Veći deo fudbalske javnosti je bio poprilično iznenađen nakon dolaska Žozea Murinja u rimsku ekipu, a kako sada stvari stoje deluje da je to bio ispravan podatak.
Naime, u ovom trenutku se popularna “Vučica” nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasirani Lacio sa kim će uostalom Roma i odmeriti snage u nedelju uveče.
Treba naravno napomenuti i da sedmoplasirana Atalanta ima isti broj bodova na sedmoj poziciji ali i meč manje, pa nam sve ovo govori da nas očekuje velika borba za mesta koja donose plasman u evropska takmičenja.
U prošlom kolu su Rimljani propustili lepu priliku da dođu do pete pozicije na tabeli s obzirom da su na gostovanju kod Udinezea odigrali samo 1:1, i to nakon gola koji su postigli u poslednjim trenucima susreta.
Da se “Vučica” specijalizovala za pogotke u poslednjim trenucima susreta videlo se i u četvrtak kada je ovaj tim na svom “Olimpiku” golom Abrahama u prvom minutu sudijske nadoknade obezbedio plasman u četvrtfinale Liga Evrope, i ako pogledamo spisak učesnika četvrtfinala, slobodno možemo konstatovati da su izabranici Žozea Murinja možda i najozbiljniji kandidati za osvajanje novoformiranog takmičenja.
Što se tiče partija na domaćem terenu kada je italijanska Serija A u pitanju, rimski klub je do sada odigrao petnaest mečeva na Olimpiku i ostvario osam trijumfa, četiri remija i tri poraza.
U poslednjem međusobnom duelu sa Lacijom, fudbaleri Rome se baš i nisu proslavili s ozbirom da je gradski rival u jednom fantastičnom susretu slavio sa 3:2, pa je sigurno da Rimljani žele da se revanširaju svom najljućem rivalu iako će to po svemu sudeći biti pakleno težak zadatak.

Lacio: Rimljani se navikavaju na život bez Simonea Inzagija!

Iako Sergej Milinković-Savić i drugari nisu na najbolji mogući način startovali u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, sva je prilika da ćemo ovu ekipu naredne sezone gledati u nekom od evropskih takmičenja, a vrlo lako bi to ponovo mogla da bude Liga Evrope.
Inače, kada smo kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, tim sa “Olimpika” je pružao dosta dobre partije u Ligi Evrope i uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, a za protivnika u šesnaestini finala ova ekipa je dobila Porto, i opšti je utisak da je italijanska ekipa dosta bolje mogla da prođe na žrebu obzirom da je ekipa sa stadiona “Dragao” do poslednjeg kola bila u igri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
Taj dvomeč su popularni “Zmajevi” rešili u svoju korist, i to pošto je u Portugalu bilo 2:1, dok je na “Olimpiku” meč završen rezultatom 2:2, ali treba napomenuti da je Porto sve do poslednjih trenutaka tog susreta vodio sa 1:2, tako da praktično neizvesnosti nije ni bilo.
Što se Serije A tiče, izabranici Maurisija Sarija se trenutno nalaze na odličnom petom mestu na tabeli uz bod viška zu odnosu na šestoplasiranu Romu i sedmoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu je tim sa Olimpika uz dosta muke na svom terenu uz dosta muke savladao Veneciju, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Pre toga su izabranici Maurisija Sarija odigrali možda i svoju najbolju partiju u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto su slavili kod Kaljarija kom gori pod nogama, a taj duel na Sardiniji završen je rezultatom 0:3.
Kada su izostanci u pitanju, trener gostiju za ovaj veoma važan duel u borbi za plasman u evropska takmičenja, ovog puta neće moći da računa na Zakanjija, Kataldija i Radua.

Naš predlog

Kao i uvek, veoma teško je prognozirati derbi Rima, pošto ne pobeđuje uvek favorit, a pre svega, veliko je i pitanje koja od ova dva tima bi imala ulogu favorita na ovom susretu.
Obično nam “Derbi dela Kapitale” donosi dosta golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sasvim pristojnu kvotu 1.89.
Za očekivati je da i Roma i Lacio postignu makar po jedan gol na ovom susretu pa vam predlažemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.
Za kraj, smatramo da bi Roma koja je domaćin na ovom derbiju mogla da postigne makar dva gola, a tu igru kladionica Meridianbet ceni sa fenomenalnom kvotom 2.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.