NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Narednih dana košarka će biti u centru pažnje, a neće izostati ni NBA tiket svakog dana. Ovo je današnji. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Kejd Kaningem (Detroit Pistonsi) + poeni (granica 19.5) @ 1.80 u MaxBet

Džerami Grant se mnogo uživeo u ulogu glavnog igrača u poslednje vreme, i to kad mu vreme nije. Moralo je da se reaguje, sada je vreme za tankovanje, ali i za procenu šta raditi sa igračima za koje još nije doneta konačna odluka da li ostaju u timu za sledeću sezonu, ali je pre svega vreme da Kejd Kaningem pojača svoju kandidaturu za najboljeg rukija ove sezone. Tako da je Džerami Grant zbog zapaljenja u desnom kolenu otpisan za noćašnju utakmicu sa Trejlblejzersima. U odnosu na prve konkurente za ovu prestižnu nagradu koja ide najboljem debitantu u NBA ligi Kaningem manje-više ima na svojoj strani uglavnom to što u očajnim Pistonsima ima najveći broj poena u proseku od svih debitanata u takmičenju i to 16.9 po meču. Evan Mobli, prvi kandidat za rukija godine, ima 15.2 poena po meču u Klivlendu, timu koji se bori za direktno učešće u plej-ofu, dok treći najistaknutiji među novajlijama ove sezone, Skoti Barns, ima 15.5 poena u takođe ambicioznim Toronto Reptorsima. Kaningem protiv slabašnih Portland Trejlblejzersa bi trebalo da ima dosta prostora da pokaže svoje košgeterske sposobnosti, ovo bi trebalo da je njegova utakmica, jedino ako Sadik Bej odluči drugačije i kidnapuje meč unapred pripremljen za drugoga.

Naš predlog su + poeni na Kejda Kaningema, granica je postavljena na 19.5 poena u MaxBet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.80.

Darijus Garland (Klivlend Kavalirsi) + poeni (granica 24.5) @ 1.85 u MaxBet

Kavalirsi (41-30) se nalaze na 6. mestu u Istočnoj konferenciji, to je poslednja pozicija koja vodi direktno u plej-of. Cele sezone tim iz Ohaja ne prestaje da iznenađuje kreativnim rešenjima, ponekad i u iznuđenim situacijama. Trener Klivlenda Džej Bi Bikerstaf je uradio hvale vredan posao ove sezone, tim Klivlenda je najbolje izgledao kada su počinjali sa visokom startnom petorkom, i to sa Markanenom (2.11 m) koji se u statistici vodi kao krilni centar (power forward), a pored njega u prvih pet su tu bili Evan Mobli (2.11 m) i Džaret Alen (2.08 m). Muku muče sa plejmejkerima i bekovima u Klivlendu ove sezone, povredili su se još u prošloj godini Kolin Sekston i Riki Rubio na duže vreme, a umesto Španca koji je i napustio klub, došao je Radžon Rondo. Upravo Rondo zbog povrede skočnog zgloba neće nastupiti u meču protiv svog bivšeg tima Los Anđeles Lejkersa, tako da će veći posla oko organizacije i napadačke produkcije sa mesta jedinice u Kavalirsima  ponovo pasti na Darijusa Garlanda. Što se tiče rivala, za brzog i dinamičnog Garlanda ne bi trebalo da bude nepremostivih prepreka u bekovskoj liniji Lejkersa.  Vestbruk se malo digao u formi, na dva vezana meča ima učinak od po 22 poena, posebno je za dizanje samopouzdanja ovog beka bitna trojka za poravnanje protiv Toronto Reptorsa i uvođenje meča u produžetak. Ipak, i dalje stoji da  Vestbruka i dalje u pojedinim trenucima suparnički timovi provociraju da šutira i rivali idu korak, dva nazad u čuvanju, ali ovaj bek je u poslednje vreme počeo i da pogađa neke od tih šuteva. Sa druge strane za Vestbruka i dalje ima pokušaja kada promaši celu konstrukciju ili jako udari u tablu, na defanzivnoj strani teško da će ovaj veteran jedan na jedan moći sam da izađe na kraj sa eksplozivnim Garlandom.

Naš predlog su + poeni na Darijusa Garlanda, granica je postavljena na 24.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Evan Mobli (Klivlend Kavalirsi) + poeni (granica 16.5) @ 1.85 u MaxBet

Kavalirsi (41-30) se u izazovnim okolnostima bore da ostanu u prvih šest na tabeli Istoka i time izbore direktno učešće u plej-ofu. Povredom startnog centra i učesnika na ovogodišnjem Ol-star meču, Džareta Alena, njegov partner iz unutrašnje linije Kavalirsa Evan Mobli se spustio malo više na poziciju klasičnog centra. Na nekim mečevima to uošte nije loše izgledalo, u utakmici protiv Nikole Jokića i Denver Nagetsa Mobli je upisao 27 poena na svoj konto. Protiv Lejkersa za Moblija ne bi trebalo da bude previše problema da ostvari prednost na obe strane terena, tim iz Kalifornije na poslednjem meču i porazu protiv Vašingtona, od 10 košarkaša koji su uzeli učešće u igri, nije koristio nijednog koji ima oznaku da je centar.  U tom meču Kristaps Porzingis je radio, posebno u poslednjoj četvrtini, šta je hteo. Lejkersi odlaskom Denadre Džordana imaju samo jednog klasičnog centra u rosteru, to je ove sezone ne tako dobri Dvajt Hauard, povratkom Entonija Dejvisa bi se situacija i na tom polju dramatično popravila za tim iz Los Anđelesa. Dejvis može sa uspehom da pokriva obe centarske pozicije, ali ovaj igrač ove sezone ima samo 37 nastupa na odigranoj 71 utakmici i pitanje u kakvom će stanju da se vrati. Lejkersi nisu dobra defanzivna ekipa, ne samo na centarskim pozicijama, već generalno gledajući. Naime, Lejkersi se nalaze na 26. mestu u takmičenju po broju defanzivnih skokova, a na 27. mestu po broju dozvoljenih  skokova, takođe se nalaze na 27. mestu po broju dozvoljenih šuteva, što govori da suparnički timovi neretko imaju šansu da zbog ofanzivnih skokova u istom napadu pokušaju više puta i dođu do druge ili čak treće prilike.

Naš predlog su + poeni na Evana Moblija, granica je postavljena na 16.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 31.5) @ 1.85 u MaxBet

Lebron Džejms se vraća kući, u tim koji ga je draftovao, u rodnu državu Ohajo, u dva mandata on je proveo 10, od svojih trenutnih 19 sezona, u Kavalirsima, ima i jednu titulu tamo. U jednom od skorašnjih intervjua Lebron Džejms je rekao da Klivlend nije njegov rodni grad, da je to ustvari Akron. Bilo kako bilo, Kavalirsi će uvek biti posebno mesto za Lebrona Džejmsa, ovde je osvojio svoju treću (2016) od četiri titule, možda i najdražu. U svom prvom mandatu u Kavalirsima, od debitanske sezone 2003. godine, pa do odlaska 2010. godine, Džejms je neuspešno punih 7 sezona pokušavao da osvoji trofej, najbliži je bio 2007. godine kada je tim Klivlenda u velikom finalu NBA lige počišćen (4-0) od strane San Antonio Sparsa. Na nekim od listama najboljih saigrača Lebrona Džejmsa nema mnogo igrača iz tog prvog perioda u vrhu liste, tek negde se ističu imena Židrunasa Ilgauskasa, Mo Vilijamsa i Andersona Varežaa. Jeste se i legendarni Majkl Džordan mučio sa svojim Čikago Bulsima u prvih 6 sezona u ligi, i redovno ispadao u doigravanju protiv moćnih Boston Seltiksa i ”loših momaka” (Bad Boys) Detroit Pistonsa, ali se čini da je čak  i tada njegovo ”leteće visočanstvo” imalo u nekim sezonama više pomoći u liku Skotija Pipena i Horasa Granta, nego što je Lebron Džejms ikada imao u svom prvom mandatu u Klivlendu.

Lejkersi su pobedili Toronto Reptorse posle produžetka 128:123, a na volšeban način su došli do dodatnih 5 minuta. Tim iz Kanade je imao plus 3, i desetak sekundi pre kraja, loptu u posedu, da bi na kraju ironijom sudbine Rasel Vestbruk trojkom odveo svoj tim do poravnanja i produžetka. U drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back) Lakersi su izgubili protiv Vašingtona, sve je išlo ka tome da tim iz Los Anđelesa prvi put od 8. januara zabeleži dve vezane pobede da bi se u nekom trenutku pojavio Kristaps Porzingis, Letonac nije mogao da promaši i 16 od svojih 27 poena je dao u poslednjoj četvrtini. U jednom trenutku Deni Avdija, koji ima tek nešto više godina koliko Lebron Džejms sezona u NBA ligi, je bio direktan rival ”kralju”, pa će imati o čemu da priča unucima. Posle noćašnjeg trijumfa Pelikansa (30-41) Los Anđeles Lejkersi (30-41) su zbog lošijeg međusobnog skora po prvi put posle dugo vremena pali na 10. mesto, to je poslednja pozicija koja vodi u doigravanje. San Antonio Sparsi (28-44), koji se nalaze na 11. mestu na Zapadu su upisali vrednu pobedu u gostima protiv Golden Stejta, pa u slučaju da tim iz Teksasa, koji ne može baš da se podiči formom i konstantošću, u narednih 6 mečeva ostvari dobru seriju rezultata, moglo bi svašta da se desi u borbi za poslednja mesta koja vodi na plej-turnir. Naime, San Antonio u narednih 6 utakmica 3 puta igra sa Portlandom i jednom sa Hjustonom. Sa druge strane Lejkersi u svojim redovima imaju jednog od najboljih igrača svih vremena, pored njega imaju malo šta drugo, ali dok je ”kralj” tu, nema predaje. Makar bio u 19. sezoni i ove godine će napuniti 38 godina Lebron Džejms je još uvek u stanju da pruži izvanredne partije.

Naš predlog su + poeni na Lebrona Džejmsa, granica je postavljena na 31.5 poena u MaxBet kladionci, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici MaxBet iznosi 11.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.