Tip dana: Atletiko Tukuman – Sentral Kordoba: Oba tima ne blistaju u ovogodišnjem izdanju Liga Kupa Argentine! Ko će do trijumfa?

U utorak je poprilično slaba ponuda za klađenje, pa smo iz tog razloga za vas bili primorani da analiziramo jedan meč argentinskog Liga Kupa, u kom će fudbaleri Atletiko Tukumana na svom terenu ugostiti Sentral Kordobu.
Meč između ova dva tima je zakazan za 23 časa i 15 minuta.

Atletiko Tukuman: Očekivali smo više!

Iako se Tukuman nije proslavio ni u poslednjem izdanju najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala, kada je ova ekipa zauzela pretposlednje mesto na tabeli uz samo bod viška u odnosu na poslednjeplasirani Arsenal Sarandi, mora se priznati da smo od ovog tima daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje argentinskog Liga Kupa.
Naime, u ovom trenutku se Tukuman nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli grupe A sa samo četiri osvojena boda, što je zaista premalo i već sada slobodno možemo konstatovati da ćemo ovu ekipu jako teško videti i blizu neke borbe za plej-of.
Da podsetimo sve one koji nisu upućeni u pravila argentinskog Liga Kupa – postoje dve grupe od po četrnaest timova i na kraju će četiri najbolje prvoplasiranih iz obe grupe obezbediti plasman u četvrtfinale.
U ovom trenutku Tukuman ima čak devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani River Plejt, a kao što smo već napomenuli to četvrto mesto je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u doigravanje.
Inače, u prošlom kolu je Atletiko Tukuman odigrao jedan zaista katastrofalan meč na svom terenu i doživeo ubedljiv poraz od prvoplasiranog Rasinga iz Aveljanede, a taj susret je završen sa više nego ubedljivih 0:4, što je bio četvrti poraz za pretposlednji tim na tabeli.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je četrnaestoplasirani tim na tabeli tri meča kao domaćin i ima polovičan učinak, pošto je u tom periodu ostvario jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.
Utisak je da Atletiko želi da se iskupi svojim navijačima za pomenuti meč sa Rasingom, ali to neće biti nimalo lak zadatak s obzirom da Sentral Kordoba pruža poprilično dobre partije na strani.
Za kraj, jedan podatak koji se nimalo neće svideti navijačima domaćeg tima. Naime, Tukuman je do sada odigrao pet međusobnih mečeva sa Kordobom i u tom periodu je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi, pa ostaje da se vidi da li će ovaj tim ovog puta zabeležiti prvi trijumf u međusobnim susretima.

Sentral Kordoba: Odlične partije na strani, loše na domaćem terenu!

Ni Sentral Kordoba se u prošlogodišnjem izdanju argentinske Superlige nije proslavila, s obzirom da je ovaj tim sezonu završio na 22. mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na pretposlednji Atletiko Tukuman, kod koga između ostalog Kordoba i gostuje u ovom kolu.
Nažalost, sa sličnim partijama je ova ekipa nastavila i u Liga Kupu Argentine pošto se u ovom trenutku Sentral nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli grupe B, ali je utisak da Kordoba za sada pruža nešto bolje partije u odnosu na svog protivnika na večerašnjem susretu.
Naime, ovaj tim je do sada odigrao šest mečeva u Liga Kupu i ostvario samo jedan remi, čak tri remija i dva poraza.
Ono što je veoma interesantno je da je Sentral Kordoba odigrala tri meča na strani i sva tri puta je bilo nerešeno, što svakako ovom timu znači uoči gostovanja kod Atletiko Tukumana koji se blago rečeno nije proslavio ove sezone.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli grupe B odigrao jedan solidan meč i remizirao na gostovanju kod Independijentea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Oba gola smo videli u drugom poluvremenu, a ako se malo osvrnemo na statistiku doći ćemo do zaključka da je Sentral Kordoba bila i bolji rival na tom susretu.
Pre tog duela je trinaestoplasirani tim na tabeli grupe B doživeo poraz na svom terenu od Rosarija, a taj duel je okončan rezultatom 0:1.
Za razliku od mečeva na strani gde ova ekipa igra sjajno, na domaćem terenu je Kordoba za sada odigrala tri susreta i doživela dva poraza uz jedan trijumf, pa je i pored ta dva neuspeha broj osvojenih bodova identičan kao i na strani.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Atletiko Tukumana i Sentral Kordobe je odigran u septembru prošle godine kada je Kordoba na svom terenu bez većih problema slavila sa 2:0.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Sentral Kordoba igra sjajno van svog terena i mišljenja smo da ova ekipa neće doživeti poraz ni na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.47.
Ne treba ovde očekivati previše golova, pošto se ni jedna ni druga ekipa ne može pohvaliti efikasnošću pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.67.
Sve ukazuje na to da bi ovaj meč mogao da se završi bez pobednika, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.