Tip dana: Zlatibor – Mačva: Oba tima žele do plasmana u plej-of, ali se čini da tamo mesta ima samo za jednu ekipu!

U sredu je poprilično loša ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan meč Prve lige Srbije u kom će Zlatibor na svom terenu ugostiti Mačvu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 15 časova.

Zlatibor: Može li tim iz Čajetine do plej-ofa?

Poznato je da su fudbaleri Zlatibora 2020. godine došli do plasmana u najkvalitetniji rang srpskog fudbala. međutim, u svojoj debitantskoj sezoni u društvu najboljih ova ekipa je ispala iz lige, mada se mora priznati da se to i očekivalo, pogotovu što je prošle sezone čak šest timova napustilo Ling Long Superligu, a na tom spisku se nažalost našao i klub iz Čajetine koji je šampionat završio na osamnaestom mestu na tabeli uz čak devetnaest bodova manjka u odnosu na tim koji je opstao u ligi.
Što se ove sezone tiče, Zlatibor ima za cilj pre svega ulazak u doigravanje, iako to neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da se klub iz Čajetine trenutno nalazi na jedanestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na osmoplasiranu Mačvu koja im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, a poznato je da je osma pozicija ujedno i poslednja koja na kraju regularnog dela prvenstva donosi plasman u doigravanje.
U prošlom kolu je Zlatibor remizirao na gostovanju kod šestoplasiranog Žarkova, a taj duel je završen rezultatom 0:0, što je bio treći vezani susret na kom prošlogodišnji prvoligaš nije doživeo poraz.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala trinaest mečeva kao domaćin i ostvarila šest trijumfa, četiri remija i tri poraza.
Ono što posebno može da obraduje sve navijače ovog simpatičnog tima je podatak da su njihovi fudbaleri na tri poslednja duela na domaćem terenu ostvarili isto toliko trijumfa.
U prvom delu sezone meč između Zlatibora iz Čajetine i Mačve je završen pobedom tima iz Šapca sa 1:0, a kada su međusobni susreti u pitanju na četiri dosadašnja međusobna susreta između ove dve ekipe Zlatiborci su doživeli isto toliko poraza, pa je sigurno da jedanaestoplasirani tim na tabeli ima ogroman motiv na ovom susretu.

Mačva: Ekipa iz Šapca drži sve u svojim rukama!

Poput Zlatibora i Mačva je prošle sezone ispala iz društva najboljih i slobodno možemo konstatovati da je i to bilo potpuno očekivano, pogotovu nakon činjenice da je šest timova ispadalo iz lige.
Svakako da poražavajuće zvuči podatak da je tim iz Šapca prošle sezone u Ling Long Superligi doživeo čak 27 poraza, a kada samo pogledamo ovaj podatak i fokusiramo se na njega, utisak je da se ništa osim ispadanja u niži rang i nije moglo očekivati.
Primarni cilj će naravno biti pre svega plasman u plej-of, a kroz doigravanje i ponovni ulazak u društvo najboljih, iako će eto po svemu sudeći biti pakleno težak zadatak.
Mačva u ovaj susret ulazi sa 36 bodova na svom kontu, nalazi se na osmom mestu na tabeli sa deset pobeda, šest remija i čak deset poraza poraza, uz gol razliku 24:30.
U prošlom kolu ova ekipa je na svom terenu zabeležila trijumf protiv Bačke, a taj meč je završen rezultatom 2:0, a strelci golova su bili Adamović u 37. minutu i Pešić u 75.
Zanimljivo je da je to bio debitantski meč na klupi za Milana Milanovića koji je prekinuo crnu seriju Mačve, koja je pre tog trijumfa u prošlom kolu doživela četiri vezana poraza.
Što se tiče partija na strani, do sada je prošlogodišnji prvoligaš odigrao trinaest mečeva na gostovanjima i upisao samo tri trijumfa, pet remija i pet poraza.
Za razliku od Zlatibora koji je pred ovaj okršaj upisao tri vezana trijumfa na domaćem terenu, tim iz Šapca je nažalost vezao tri poraza, a poslednji se desio protiv Grafičara koji je filijala Crvene zvezde, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Kao što smo već napomenuli, Mačva za sada ima sve pobede u međusobnim duelima protiv Zlatibora, ali tradicije i postoje za to da bi se rušile.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman pa ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.
Domaćin ukoliko želi da se uključi u borbu za plej-of prosto mora da slavi na ovom susretu i mišljenja smo da će se to i desiti pa vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.