Tip dana: Portugal – Severna Makedonija: Mogu li Makedonci, posle Italijana, bez Mundijala ostaviti i Ronalda?

U utorak je nakon nekoliko poprilično sušnih dana za klađenje konačno fantastična ponuda. Za vas smo ovog puta analizirali finale baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano ove godine, u kom će snage odmeriti Portugalija i Severna Makedonija koja je mimo svih očekivanja eliminisala Italiju u sred Palerma.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Još samo jedan korak do Mundijala!

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih kvalifikacija, Portugal nije imao problema da dođe do plasmana na Svetsko ili Evropsko prvenstvo, međutim ovog puta su to nije bio slučaj.
Pre svega, mora se priznati da je još pri samom žrebu bilo jasno da su Portugalci najveći favoriti za plasman na prvo mesto u grupi na kraju kvalifikacija, što donosi odlazak na Mundijal.
Nije baš da je četa Fernanda Santoša blistala, ali se i pored toga šampion Evrope iz 2016. godine kolo pre kraja kvalifikacija nalazio na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija, ali uz bolju gol razliku u odnosu na “Orlove”.
Kada su svi očekivali rutinsku pobedu Kristijana Ronalda i drugara, Srbija je odigrala svoj verovatno i najbolji meč u poslednjih desetak godina i u sred Lisabona slavila sa 1:2, a odlučujući gol postigao je Aleksandar Mitrović u poslednjim trenucima susreta.
To je značilo da će Portugalci morati težim putem do plasmana na Svetsko prvenstvo, a do konačnog cilja je ostao samo još jedan korak.
U polufinalu baraža, četa selektora Santoša je na svom terenu slavila protiv Turske, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Strelci su bili Otavio u 15, Diogo Žota u 42 i Mateus Nunješ 90+4. minutu, a za Tursku Burak Jilmaz u 65. minutu, uz podatak da je fudbaler Lila pri rezultatu 2:1 za domaćina promašio jedanaesterac, i zaista, veliko je pitanje u kom smeru bi otišao ovaj susret da je iskusni Jilmaz bio siguran sa bele tačke.
Za kraj, kada je u pitanju sastav tima za ovaj odlučujući duel sa reprezentacijom Severne Makedonije, Santoš neće moći da računa na golmana Lopeza i Rubena Neveša, ali je i bez toga veliko pitanje da li bi ova dvojica fudbalera bila u startnoj postavi.

Severna Makedonija: Makedonci su priredili senzaciju u Palermu!

Poznato je da su Makedonci prošlog leta prvi put u svojoj istoriji igrali na Evropskom prvenstvu, i iako nisu prošli grupu, daleko od toga da su Goran Pandev i drugari razočarali na tom šampionatu.
U međuvremenu se fudbaler koji je sa Interom došao do trofeja u Ligi šampiona oprostio od nacionalnog tima, a njegovi drugari su uspeli da naprave pravi podvig u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Kataru krajem ove godine, pošto su došli do plasmana u baraž, i to jer su na kraju završili na drugom mestu u grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Rumuniju sa kojom su između ostalog u poslednjem kolu na svom terenu i odigrali meč bez golova, što je bilo dovoljno za plasman u doigravanje.
Žreb je bio nemilosrdan za Severnu Makedoniju koja je u polufinalu dobila Italiju koja je prošlog leta postala šampion Evrope.
Hrabro su se Makedonci branili tokom 90 minuta. Stole Dimitrijevski je branio sve pokušaje Italijana, a konačan udarac gost je zadao u 92. minutu.
Naime, lopta je došla do Aleksandra Trajkovskog na dvadesetak metara od gola a napadač Severne Makedonije je poslao fenomenalan udarac koji je završio van domašaja dvometraša Donarume, tačno u maloj mreži, što je bio povod za veliko slavlje u Skoplju koje je usledilo nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.
Zanimljivo je da su Italijani na tom susretu propustili nekoliko nestvarnih prilika, pa će izabranici Roberta Mančinija drugi uzastopni put propustiti Svetsko prvenstvo.
Za razliku od Santoša koji neće moći da računa na dvojicu fudbalera za ovaj duel na stadionu “Dragao” trener Severne Makedonije Blagoja Milevski ima sve fudbalere na raspolaganju, što svakako predstavlja veoma važan podatak uoči odlučujećeg meča u borbi za vizu za Katar.

Naš predlog

Sigurno je da će Severna Makedonija kao i meču sa Italijanima učiniti sve da ne primi gol, i generalno i bez toga smatramo da ovde neće biti previše golova pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.08.
Iako Portugal važi za velikog favorita, mišljenja smo da gosti mogu da odole Kristijanu Ronaldu i drugarima makar u prvom poluvremenu i mišljenja smo da će ono biti završeno bez pobednika, ali i bez golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom IX koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.60, ali i sa još hrabrijom igrom I0 za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.