NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Pred nama je još jedna uzbudljiva noć na NBA parketima. Bliži se kraju regularni deo takmičenja, a timovi koji nisu obezbedili doigravanje hvataju poslednji voz. Kvote i granice su podložne promenama.

Indijana Pejsersi – Atlanta Hoksi – Hendikep 2 (granica 5.5 poena) @ 1.58 u MaxBet

Pejsersi (25-50) se nalaze na 13. mestu u Istočnoj konferenciji, a za tu poziciju su otprilike i zakucani. Orlando (20-55) i Detroit (20-55) su predaleko na nižim pozicijama, a Njujork (33-42) i Vašington (32-42) na višim pozicijama. U Indijanopolisu ne bi imali ništa protiv da se regularni deo sezone završi danas, na poslednjem meču protiv Toronto Reptorsa uglavnom zbog povreda nije nastupilo 10 igrača, tek osmorica su mogla da uzmu učešće. Nije bilo ni trenera Rika Karlajla koji je propustio vođenje utakmice zbog ličnih razloga, a meč je vodio Lojd Pirs, upravo bivši trener Atlanta Hoksa. Nemaju potrebu ni da razvijaju talentovane igrače, od osmorice koji su nastupali u Kanadi samo dvojica, i to Tajriz Halibarton i Badi Hild, imaju zagarantovane ugovore za sledeću sezonu u Indijani. Kad se sve sabere, verovali ili ne, Indijana Pejsersi nikad nisu bili ovako loši. Naime, od kada su Pejsersi počeli da igraju NBA ligu, i to u sezoni 1976-1977, nisu bili 13. na tabeli u svojoj konferenciji, ali da se ne ide toliko daleko u prošlost, ovaj tim je u poslednje 32 sezone 25 puta ušao u plej-of, 4 puta bio na 9. mestu i 3 puta bio na 10. mestu u Istočnoj konferenciji. Tužna sudbina za Pejserse, kao da bi mogli još neku sezonu da provedu u građenju tima (rebuilding), sem Tajris Halibartona i donekle Krisa Duartea i Malkolma Brogdona, tu nema na čemu da počiva svetla budućnost, mada su tu Majls Tarner i Badi Hild. Ima tu solidnih igrača za rotaciju, ali kao da fali glavni deo, neko ko će biti centar dešavanja u Pejsersima. Indijana Pejsersi u poslednjih tridesetak godina su i igrali veliki broj puta u plej-ofu zato što su imali kvalitetne košarkaše sa poenima u rukama, bilo da se radi o Redžiju Mileru ili Polu Džordžu u prvom redu, ili o Džermejnu O’Nilu ili Deni Grejndžeru. Ovako, jedino da se vidi šta će biti sa razvojem mladog Halibartona, ali veliko je pitanje da li je ovaj bek baš kompatibilan sa starosedeocem Brogdonom, kao da nisu baš idealan tandem, jedan bi trebalo da bude prvi košgeter.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 5.5 poena) na Atlantu Hokse u meču protiv Indijane Pejsersa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.58.

Džulijus Rendl (Njujork Niksi) + poeni (granica 21.5) @ 1.85 u MaxBet

Rivalstvo Njujork Niksa i Čikago Bulsa je bilo jedno od najvećih tokom devedestih godina prošlog veka, na kraju su kao pobednici, po pravilu, u najvažnijim plej-of serijama izlazili Majkl Džordan i družina. Njujork Niksi nemaju titulu u NBA ligi skoro 50 godina, još od 1973. godine, ta generacija iz devedesetih na čelu sa Patrikom Juingom je možda i zaslužila da barem jednom budu šampioni u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ali pre svega Majkl Džordan, a jedne sezone i Hakim Olajdžuvon i Hjuston Rokitsi, nisu dozvolili da do toga i dođe.

Džulijus Rendl se vratio na teren posle 3 meča pauze u noćašnjoj pobedi protiv Detroit Pistonsa, videlo se da se uželeo igre, tražio je loptu, inicirao napade svoje ekipe i na kraju imao učinak od 20 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Niksi i Bulsi igraju neizvesne utakmice ove sezone, sve 3 su bile unutar 6 poena razlike, tim iz Čikaga vodi 2-1, Rendl je na dve poslednje bio posebno motivisan i dao 34 i 30 poena večitim rivalima iz Ilinoisa.

Naš predlog su + poeni na Džulijusa Rendla, granica je postavljena na 21.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Zek Levin (Čikago Bulsi) + poeni (granica 24.5) @ 1.75 u MaxBet

Bulsi (43-31) se nalaze na 5. mestu u Istočnoj konferenciji, slabom formom od Ol star pauze je dovedeno u pitanje čak i plasman u prvih 6 i direktno učešće u plej-ofu. Od povratka na teren posle Ol-star utakmice Čikago Bulsi imaju 5 pobeda i čak 10 poraza, a Demar Derozan više nije deo priče o MVP kandidatima, bilo je lepo dok je trajalo. Sada se nalaze pukotine u oklopu Čikago Bulsa, sredinom marta je izašla vest da tim iz Ilinoisa ima 0-15 protiv ekipa koju se nalazile u prve tri na lestvici u obe konferencije, i da generalno gledajući, ne igraju baš dobro protiv jačih sastava. U Bulsima je ipak dvovlašće, vlada tandem Demar Derozan i Zek Levin, obojica se nalaze među 15 najboljih košgetera u NBA ligi ove sezone. Zek Levin je na 13. mestu liste najboljih strelaca u takmičenju i ima 24.8 poena po meču. Protiv Niksa ove sezone ovaj bek je imao učinke od 27,25 i 21 poena na svom kontu.

Naš predlog su + poeni na Zeka Levina, granica je postavljena na 24.5 poena u MaxBet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.75.

Majami Hit – Sakramento Kingsi – Majami Hit prvo poluvreme + (granica 59.5 poena) @ 1.95 u MaxBet

Može da se krene putem teorija zavera i da se kaže da su Majami Hit otišli u paramparčad, da su ušli u loš period ili da je hemija u timu poremećena, ili je objašnjenje jednostavnije. Sve što je moglo da krene po zlu, krenulo je i spasa nije bilo. Tim Majamija ima 4 poraza u nizu, nisu više lideri u Istočnoj konferenciji, ali je nemoguće da su preko noći zaboravili da igraju košarku, i da ono što su dobro radili veći deo sezone može tek tako da iščezne. Možda Hit u prva dva poraza u tom nizu nije imao sreće sa raspucanim drugopozivcima Filadelfije Seventisiksersa i Golden Stejt Voriorsa, ili su Njujork Niksi sa 38 poena u poslednjoj četvrtini bili prerano otpisani. Bruklin Netsi u drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back), u četvrom vezanom porazu su već bili prejak protivnik. Čini se da su Sakramento Kingsi pravi rival  da se tim sa Floride vrati na pobednički kolosek pre najvažnijih bitaka u plej-ofu. Čak i pre ove negativne serije Majami Hit, i pored prvog mesta na tabeli, nije svrstavan u uži krug favorita za osvajanje Istoka, prednost je davana Baksima, Seventisiksersima i Netsima.

Naš predlog je da će Majami Hit dati više od 59.5 poena u prvom poluvremenu protiv Sakramento Kingsa, za ovu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.95.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici MaxBet iznosi 9.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.