Tip dana: Borusija Dortmund – Lajpcig: Redbulovcima potkresati krila u Dortmundu!

U subotu je konačno zaista sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Borusije iz Dortmunda i Lajpciga.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li “milioneri” da ugroze Bajern?

Generalno, deluje da navijači Borusije iz Dortmunda mogu da budu zadovoljni sa dosadašnjim tokom sezone, iako se ova ekipa nije proslavila u evropskim takmičenjima.
Naime, poražavajuće izgleda podatak da tim iz Dortmunda u ne preterano jakoj grupi Lige šampiona nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Naime, popularni “milioneri” su bili u grupi sa Ajaksom, Sportingom iz Lisabona i Bešiktašom a na kraju je četa Marka Rozea zauzela treće mesto u grupi, što je ovom timu donelo nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope.
Ni tu se tim sa “Signal Iduna Parka” nije najbolje snašao s obzirom da je već u šesnaestini finala eliminisan od Rendžersa, koji je kasnije između ostalog bio bolji i od Crvene zvezde.
Jedina dobra stvar nakon te eliminacije je što će “milioneri” moći u potpunosti da se fokusiraju na Bundesligu, gde im za sada ide poprilično dobro, s obzirom da se izabranici Marka Rozea trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern iz Minhena, pa deluje da bi posle dosta vremena mogli da imamo zanimljivu šampionsku trku u Nemačkoj.
U prošlom kolu je Borusija nažalost samo remizirala na gostovanju kod Kelna i propustila priliku da se približi Bavarcima na samo četiri boda zaostatka, a taj duel sa popularnim “jarčevima” je završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Borusija je do sada odigrala trinaest mečeva na svom terenu i ostvarila čak jedanaest trijumfa uz dva poraza.
Ono što je veoma dobra stvar je što se posle duže vremena na teren vraća Haland, a poznato je da Dortmund sa njim i bez njega nije ista ekipa.

Lajpcig: Sve bolje partije “bikova”!

Očekivalo se da će nakon odlaska Nagelsmana, Lajpcigu biti potrebno dosta vremena kako bi ponovo zaličio na onu staru ekipu.
Kao što je velika većina poznavaoca fudbalskih prilika u Bundelisigi i očekivala, Red Bul je imao dosta problema u uvodnom delu šampionata, međutim kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Naime, popularni “Bikovi” se trenutno nalaze na četvrtom mestu uz isti broj bodova kao i petoplasirani Frajburg, pa je utisak da ovu ekipu očekuje velika borba za plasman u Ligu šampiona, što svakako i jeste primarni cilj kada je u pitanju ova sezona.
U poslednje vreme izabranici Domenika Tedeska pružaju sjajne partije u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala, i već dugo Red Bul ne zna za poraz, a u prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli nažalost samo remizirao na svom terenu protiv Frankfurta, kada mimo svih očekivanja nije bilo golova.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Lajpcig ove sezone igrao i u Ligi šampiona, ali se teško očekivalo više u konkurenciji PSŽ-a, i Mančester Sitija, pa je nemačka ekipa na kraju zauzela treće mesto u grupi i obezbedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
U šesnaestini finala Lajpcig je slavio u dvomeču protiv Real Sosijedada, a u osmini finala su izabranici Domenika Tedeska za protivnika dobili Spartak iz Moskve koji je diksvalifikovan zbog opšte poznate situacije, pa je nemački tim došao do direktnog plasmana u četvrtfinale, i sigurno je da Red Bul slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Za kraj, kada su u pitanju partije na strani, do sada je Lajpcig odigrao trinaest susreta van svog terena i ostvario četiri trijumfa, četiri remija i pet poraza. Ipak, valja napomenuti da je četvrtoplasirani tim na tabeli na tri poslednja susreta na strani vezao isto toliko trijumfa, zbog čega u veoma lepom raspoloženju putuje na gostovanje u Dortmund.

Naš predlog

Oba tima igraju dosta dobro u poslednje vreme, pa je zaista teško prognozirati konačan ishod ovog susreta, ali ono što je sigurno je da će nam ovaj meč doneti dosta golova pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.
Mišljenja smo da će nam duel između Dortmunda i Lajpciga doneti i više od tri gola, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.
Za kraj, mišljenja smo da će Red Bul postići makar dva gola na ovom gostovanju na “Signal Iduna Parku” pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.