HUMANOST NE ZNA ZA GRANICE: Kompanija Meridian, KK FMP i Streetball 3×3 elite udružili snage i pomogli Ognjenu Koldžiću!

Ipak, kompanija Meridian, KK FMP Meridian i Streeball 3×3 elite pobrinuli su se da ne ostane sve na rečima, već da konkretnim delima pomognu Ognjenu Koldžiću, desetogodišnjem dečaku koji boluje od autističnog spektra, koji karakteriše poremećaj u komunikaciji i socijalnim veštinama.

Tim povodom u hali FMP Meridiana održan je humanitarni 3×3 turnir i to u tri kategorije: juniori, košarkaši u kolicima i seniori. Na samom turniru bilo je oko 250 učesnika, a nakon celog dana igre – dobili smo i pobednike.

U kategoriji juniora slavila je ekipa “Potpuno svejedno”, koja je pobedila “Flash” rezultatom 21:11. U kategoriji košarkaša u kolicima, slavila je KKK Crvena zvezda protiv KKK Soko (2:1). Kada se radi o seniorima, klasu su pokazali igrači “Uba”, koji su u velikom finalu pobedili goste iz Austrije, odnosno tim “Grac” sa 21:13.

Ali, ono što je bitnije od rezultata jeste da je pomoć za Ogija skupljena i da je humanost zapravo pravi pobednik.

U tome je pomogao i Marko Petrović, tim menadžer KK FMP Meridiana, koji je “odelo zamenio dresom” i još jednom podsetio ljubitelje basketa 3×3 na svoj talenat.

Imam iskustva u igranju basketa 3×3, od ranije. Sada sam deo stručnog štaba, tako da mi je sve to bilo dodatni motiv da pomognem u ovoj humanitarnoj akciji. Takođe, mogu da kažem da se kompanija Meridian uvek odaziva za sve akcije ovakvog karaktera, pomogla je i našem klubu i mislim da to radi na sjajan način – rekao je Marko Petrović.

Ispred kompanije Meridian, govorio je direktor marketinga, Damjan Stamenković, koji je istakao da je svim predstavnicima ove domaće grupacije čast da prisustvuju ovakvim događajima.

Drago nam je što smo došli da podržimo humanitarni turnir u organizaciji Streetball 3×3 elite. Meridian se već više od 15 godina bavi humanitarnim aktivnostima, tako da će se i ubuduće odazivati na ovakve akcije, a ako ćemo ovim dešavanjem pomoći izlečenju malog Ognjena – naše srce će biti još punije – rekao je Damjan Stamenković.

Ispred Streetball 3×3 elite, govorio je Petar Hranisavljević.

Veoma sam zadovoljan kompletnom organizacijom turnira. Sve ekipe koje su se prijavile su došle, što je stvarno retkost u Srbiji. Sa nama su bile 24 seniorske ekipe, 15 juniorskih, a čak i dve ekipe košarkaša u kolicima. Ovde smo se svi okupili zbog malog Ogija, što je fantastično i nadamo se da će se potrebna suma novca brzo sakupiti. Takođe, bez Meridiana ovaj turnir ne bi mogao da se održi, tako da smo im veoma zahvalni – rekao je Hranisavljević.

Bilo kako bilo, svi koji su se ove nedelje našli u FMP sportskoj hali pokazali su da zajedništvo, humanost i sport uvek donose dobar rezultat.

Pomozimo Ognjenu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1240 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1240 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381548-21

Uplatom na devizni račun: 160600000138151038

IBAN: RS35160600000138151038

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.