NBA tiket (utorak-sreda)

Još samo po nekoliko utakmica i kreće ono pravo, prvo plej-in, a onda i plej-of. Kvote koje smo predložili, kao i granice, mogu biti promenjene.

Indijana Pejsersi  – Filadelfija Seventisiksersi – Filadelfija daje više od 121.5 poena @ 1.78 u Meridianbet

Džoel Embid je video da mu na parketu izmiče prestižna nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP) u NBA ligi pa je rešio da krene u agresivnu kampanju van terena, za sada mu se takva aktivnost i nije baš u potpunosti isplatila, delom mu se vraća i kao bumerang. Prvo je u intervjuu (podkastu) sa  Džej Džej Redikom izjavio da bi mu ta nagrada za najkorisnijeg igrača mnogo značila, da bi to bio uspeh za ceo kontinent, tj Afriku. Za sada je Hakim Olajdžuvon prvi i jedini, formalno, Afrikanac koji je osvojio MVP nagradu 1994. godine, mada je i Grk Janis Adetokumbo, osvajač ove nagrade 2019. i 2020. godine, dete nigerijskih imigranata.  Embid je dodao da je trebalo da bude odbojkaš, da je kasno počeo da se bavi košarkom, sa 15 ili 16 godina, u skromnim uslovima, nije bilo zatvorenih terena, maltene po njegovim rečima kao da nije bilo ni koševa u rodnom Kamerunu. Za pronalaženje Džoela Embida, ali kasnije i Paskala Siakama, zasluge se pripisuju bivšem NBA košarkašu Luku Mba a Muteu, odnosno njegovom kampu.

Dok se za ovaj prvi intervju i može reći da je bio dopadljiv i korektan, greška u koracima za Embida je nastupila nakon poslednjeg meča Filadelfije kada je ovaj košarkaš izjavio da što se tiče glavne nagrade postoje drugačiji standardi za igrače Filadelfije i dodao da ako ne osvoji to priznanje da će misliti da ga mrze. To već nije fer i korektno sa strane Embida, pre svega prema Nikoli Jokiću i Janisu Adetokumbu. Nikoli Jokiću se možda moglo zamerati da ako sa Denverom ispadne na neku od plej-in pozicija da bi to bio razlog protiv. Ipak, ako Denver uđe u prvih 6 taj razlog otpada, nije sad nešto manji uspeh tima iz Kolorada u dosadašnjem delu sezone od  47 pobeda i 32 poraza od timskih skorova Milvokija (48-30) i Filadelfije (48-30). Janisu Adetokumbo se delom zamera nedostatak tananih veština i finesa, lepog skok šuta, to što je previše atletičan, kao da je to je to njegova krivica a ne veliki kvalitet.

Naš predlog je da će Filadelfija Seventisiksersi dati više od 121.5 poena u meču protiv Indijane Pejsersa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.78.

Finiks Sansi – Los Anđeles Lejkersi – Ukupno poena + (granica 239.5) @ 2.75 u Meridianbet

Lejkersi (31-47) se nalaze na 11. mestu u Zapadnoj konferenciji i manje-više su na ivici ispadanja, na 10. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje, se nalaze San Antonio Sparsi (33-45) sa 2 pobede više, 4 utakmice pre kraja. Lebronu Džejmsu jedino preostaje da se do kraja sezone, u preostale 4 utakmice, bori za titulu najboljeg strelca (NBA scoring champion) u NBA ligi. Njemu je to uspelo samo jednom u karijeri i to 2008. godine. Ova nagrada je sa jedne strane utešne prirode, ali i lukrativne, nije loše staviti na svojoj sportskoj opremi da ste sa 37 godina najstariji najbolji strelac u istoriji NBA lige. Što se tiče uslova da bi Lebron Džejms uopšte mogao da se kvalifikuje da uđe u trku za nagradu njemu su potrebna još 2 nastupa. Naime, Džejms je nastupio na 56 mečeva ove sezone, a da bi završio trku mora nastupiti na najmanje 70 % utakmica svoje ekipe, odnosno 58 nastupa u sezoni od 82 utakmice. Gledajući raspored Lejkersa oni prvo igraju sa dve visokoplasirane ekipe na Zapadu, oba puta u gostima, prvo protiv Finiks Sansa, a onda i protiv Golden Stejt Voriorsa, da bi tim iz Kalifornije poslednji meč pred domaćim navijačima odigrao protiv Oklahome Tander, a regularni deo, a po svemu sudeći i celu sezonu, završio protiv Denver Nagetsa u Koloradu. Sad ne bi trebalo sumnjati da će Lebron Džejms nejakoj Oklahomi Tander dati 50, ili koliko god poena bude bilo potrebno u tom trenutku, a sad ako Lejkersi izgube sve šanse za doigravanjem postoji prilika da neće ni igrati na poslednjem meču u Denveru. Naime, tog poslednjeg dana u regularnom delu NBA lige, u nedelju 10. aprila, glavni konkurenti Lebrona Džejmsa u trci za najboljeg strelca igraju ranije, Janis Adetokumbo sa svojim Milvoki Baksima u Klivlendu, a Džoel Embid sa Filadelfijom igra na svom terenu protiv Detroita, dok Lebron sa Lejkersima igra u Denveru u nešto kasnije. Bilo bi sjajno, baš odgovarajuće u ludoj sezoni kojoj svedočimo, da Embid učini zanimljivim ovu trku do poslednjeg časa regularnog dela i odigra neku maestralnu, košgetersku partiju u meču sa Detroit Pistonsima.

 Na listi najboljih strelaca u NBA ligi poredak prva 3 je sledeći:

  1. Lebron Džejms 30.3,
  2. Džoel Embid 30.2,
  3. Janis Adetokumbo 30.1.

Naš predlog je da će na meču Finiks Sansa i Los Anđeles Lejkersa pasti više od 239.5 poena (uključujući produžetke), za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 2.75.

Bruklin Netsi – Hjuston Rokitsi – Hendikep 1 (granica 11.5 poena) @ 1.45 u Meridianbet

Najzad jedan na papiru lak meč i trebalo bi sigurna pobeda za Bruklin Netse, u utakmici protiv Hjuston Rokitsa. Tim Bruklina se još uvek vodi pod ”radovi u toku”, od velikih promena u februaru nikako da se stabilizuju u formi i  zauzmu bar neku od viših pozicija koje vode na plej-in turnir. Bruklin Netsi (40-38) se trenutno nalaze na 10. mestu u Istočnoj konferenciji, na poslednjoj poziciji koja vodi u doigravanje, i po sadašnjem stanju stvari bi morali prvo da prođu dva nokaut meča, da bi uopšte došli do prve runde plej-ofa. Jedna od dve ekipe sa najmanjim brojem pobeda u NBA ligi dolazi u Njujork, radi se o Hjuston Rokitsima (20-59), čini se prava prilika za Bruklin Netse da zategnu sve linije tima i nameste nišanske sprave.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 11.5 poena) na meču  Bruklin Netsa i Hjuston Rokitsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.45.

Nikola Vučević (Čikago Bulsi) + skokovi (granica 9.5) @ 1.80 u Meridianbet

Čikago Bulsi posle dva teška protivnika na svom terenu i skora 1-1, u mečevima protiv Los Anđeles Klipersa sa oporavljenim Pol Džordžom, i Majami Hitom u dve utakmice zaredom u dva dana (back-to-back), dočekuju Milvoki Bakse i Boston Seltikse. Zanimljiva startna petorka Čikago Bulsa u poslednje vreme, Nikola Vučević (2.08 m) i 4 ”mala igrača” i to oporavljeni Aleks Karuso (1.96 m), Ajo Dosunmu (1.93 m) i dva glavna strelca, Demar Derozan (1.98 m) i Zek Levin (1.96 m). Gledajući da dolazi Janis Adetokumbo u grad verovatno će morati i Patrik Vilijams (2.01) malo više vremena da provede na parketu. U ovakvoj kompozicii tima Nikola Vučević je najbitnija stavka u odbrani reketa i zaštiti obruča. Nikola Vučević je na 8. mestu liste najboljih skakača u ligi sa 11.2 skoka u proseku, u Čikago Bulsima posle igrača iz Crne Gore su najbolji skakači povređeni Lonzo Bol (5.4), Demar Derozan (5.3) i Zek Levin (4.6). Čini se da ne postoji ravnoteža na skakačkom planu u Čikago Bulsima, niko u timu nema ni upola učinak u skokovima kao Vučević.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Vučevića, granica je postavljena na 9.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.80.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 12.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.