Tip dana: Benfika – Liverpul: Salah i Mane gase svetlo na lisabonskom La Lužu!

U utorak je sjajna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i prve mečeve četvrtfinala Lige šampiona, pa smo za vas ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “La Lužu” gde će Benfika ugostiti Liverpul.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Benfika: Sjajne partije u Ligi šampiona, ali jako loše u Primeiri!

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je jedina svetla stvar plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i pored toga što je Benfika bila u nimalo lakoj grupi sa Bajernom, Barselonom i Dinamom iz Kijeva, u kojoj su popularni “Orlovi” na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli.
U osmini finala su izabranici trenera Verisima priredili veliko iznenađenje s obzirom da su eliminisali Ajaks, koji je igrao fenomenalno u grupnoj fazi pošto je tim iz Amsterdama ostvario svih šest trijumfa.
Ipak, deluje da je tim iz prestonice Portugala ponovo dobrano razočarao u Primeiri, pošto se popularni “Orlovi” nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto, ali i devet bodova manje od drugoplasiranog Sportinga, pa će po svemu sudeći Benfika ovaj šampionat završiti na trećem mestu na tabeli i moraće ponovo u kvalifikacije za Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Nelsona Verisima doživeli poraz na gostovanju kod Brage na “Kamenolomu”, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Bio je to izuzetno zanimljiv i dramatičan meč. Domaći tim je poveo golom Medeiroša u 28. minutu, a kada je Andre Horta u 59. minutu povisio na 2:0 činilo se da će Braga lako doći do trijumfa u derbiju.
Međutim, gosti iz Lisabona su za manje od tri minuta uspeli da izjednače. Najpre je Darvin Nunjez u 74. minutu realizovao jedanesterac, a onda samo dva i po minuta kasnije asistirao za 2:2, sjajno je glavom spustio loptu do Žoao Marija kome nije bilo teško da zatrese mrežu domaćeg tima.
I kad su se gostujući navijači ponadali da bi Benfika mogla do potpunog preokreta, dva minuta kasnije Oliveira koristi odličan centaršut Libijca Musratija i postavlja konačnih 3:2 za Bragu.
Nelson Verisimo za ovaj prvi četvrtfinalni meč protiv Liverpula neće moći da računa na Lukasa Verisima i Pinja, koji ruku na srce i da su spremni verovatno ne bi bili u prvoj postavi.

Liverpul: Jedan od glavnih kandidata za “ušati” trofej!

Deluje da svi navijači Liverpula imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju. Naime, tim koji sa klupe uz dosta uspeha predvodi Jirgen Klop se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, a upravo ova dva tima će za vikend odigrati međusobni meč, koji će nam u mnogome dati odgovor na pitanje ko od ova dva tima će na kraju doći do šampionskog pehara.
Inače, u prošlom kolu je šampion Engleske iz 2020. godine, bez većih problema na svom terenu savladao Votford.
Liverpul je bio veliki favorit protiv Votforda, a čini se da su izabranici Jirgena Klopa odigrali taman koliko im je potrebno da zabeleže novu pobedu u šampionatu.
“Crveni” su na “Enfildu” poveli u 22. minutu, kada je Diogo Žota savladao golmana Fostera, posle asistencije Džoa Gomeza.
Liverpul je bio dominantan u oba poluvremena, a konačan rezultat postavio je rezervista Fabinjo sa bele tačke u 89. minutu.
Prethodno je Žota oboren u kaznenom prostoru Votforda, a VAR je sugerisao sudiji Atvelu da pokaže na belu tačku.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Jirgena Klopa su odigrali fantastično u grupnoj fazi pošto su sa maksimalnim brojem bodova došli do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
U osmini finala “Redsi” su naišli na Inter koji je dobrano namučio Liverpul. Nakon 0:2 na stadionu “Đuzepe Meaca” kada je Inter propustio pregšrt fenomenalnih prilika za postizanje gola, na “Enfildu” su “neroazuri” slavili sa 0:1 i veliko je pitanje šta bi bilo da Aleksis Sančez nije dobio crveni karton na tom susretu.
Što se tiče izostanaka, Jirgen Klop posle duže vremena može da računa na apsolutno sve fudbalere, što svakako samo dodatno povećava šanse tima sa “Enfilda” da možda već u prvom susretu reši pitanje pobednika ovog dvomeča.

Naš predlog

I sam plasman Benfike među osam najboljih evropskih ekipa je svakako ogromna stvar, ali je utisak da će Liverpul ipak biti prejak za popularne “Orlove” pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.
Sva je prilika da će duel na “La Lužu” doneti dosta golova, i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.62.
Nekako najrealnije je da gosti postignu makar dva gola na ovom gostovanju, pošto su “Redsi” bili izuzetno efikasni u grupnoj fazi, pa vam preporučujemo da odigrate igru G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.