Derbi dana: Mančester Siti – Atletiko Madrid: Nastavlja se Čolov pohod na Mančester, Etihadovi bedemi su mnogo viši od onih na Old Trafordu!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a derbi dana se svakako igra na “Etihadu” gde će Mančester Siti u okviru prvog meča četvrtfinala Lige šampiona ugostiti Atletiko Madrid.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Mančester Siti: Da li je konačno došlo vreme za “ušati” trofej?

Generalni utisak je da fudbaleri Mančester Sitija pružaju izuzetno dobre partije ove sezone, a to nam pre svega najbolje potvrđuje i trenutno prvo mesto na tabeli Premijer lige, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, a zanimljivo je da će se ova dva tima sastati već za vikend, i svakako da će to biti duel koji će nam možda i dati odgovor koja će od ove dve ekipe na kraju doći do šampionskog pehara.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole bez većih problema slavili na gostovanju kod Barnlija, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Lige šampiona, aktuelni šampion Engleske je u jednoj izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih bili još i PSŽ i Lajpcig zauzeo prvo mesto na kraju, uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Parižane.
U grupnoj fazi je tim sa Etihada ostvario četiri trijumfa, uz dva poraza, a utisak je da je Mančester Siti imao dosta problema u zadnjoj liniji tima u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, obzirom da je ova ekipa primila čak deset golova na šest mečeva, dok su u Premijer ligi primili osamnaest na čak trideset utakmica.
U osmini finala su “građani” bez većih problema eliminisali Sporting, a sve je bilo rešeno već nakon prvog duela u Lisabonu kada je četa Pepa Gvardiole odigrala možda i najbolji meč ove sezone i slavila sa više nego ubedljivih 0:5.
Što se tiče izostanaka kada je ovaj duel sa Atletiko Madridom u pitanju, španski stručnjak neće moći da računa na Diasa, Mendija i Palmera.

Atletiko Madrid: Jedan Mančester je pao, da li će i drugi?

Svi se vrlo dobro sećaju prošle sezone kada je Atletiko Madrid mimo svih očekivanja došao do titule šampiona Španije.
Međutim, kada su svi očekivali da će Madriđani ponovo biti ravnopravni kandidat za šampionski pehar, desio se katastrofalan start prvenstva, što je u mnogome i odredilo sudbinu “jorgandžija” u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
U ovom trenutku se još uvek aktuelni šampion nalazi na trećem mestu na tabeli uz dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real, koji će po svemu sudeći postati novi šampion Španije, dosta lakše nego što se to očekivalo.
Inače, izabranici Čola Simeonea pružaju fenomenalne partije u poslednje vreme pa je tako tim iz Madrida na pet poslednjih susreta ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Što se tiče Lige šampiona, treba naglasiti da su popularne “jorgandžije” uz dosta muke uspele da dođu do plasmana u nokaut fazu i to pošto su na kraju zauzeli drugo mesto, a sve to nakon trijumfa u poslednjem kolu na teškom gostovanju kod Porta na “Dragau” kada je bilo 1:3, a zanimljvo je da je domaćinu za prolazak u nokaut fazu bio potreban i bod.
U osmini finala je Atletiko za protivnika dobio Mančester Junajted koji duži niz godina nije na svom prepoznatljivom nivou, pa je možda bilo i za očekivati da aktuelni šampion Španije na kraju izađe kao pobednik iz tog dvomeča, što se na kraju i obistinilo.
Za kraj, Čolo Simeone za ovaj prvi četvrtfinalni duel neće moći da računa na Karaska koji ima crveni karton, kao i na Ereru i Gimeneza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Mančester Siti ipak veliki favorit na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40.
Ne treba ovde očekivati previše golova, pošto je sigurno da će se Čolo Simeone zatvoriti i igrati na remi, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.03.
Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate igru 1X&0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.