Derbi dana: Čelsi – Real Madrid: Može li kraljevski klub da iskoristi Čelsijeve ogromne finansijske probleme?

U sredu je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva a derbi dana se svakako igra na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija ugostiti Real Madrid.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Čelsi: Ogromni finansijski problemi utiču na partije “plavaca”!

Dosta puta smo ponavljali da je Čelsi prošle sezone mimo svih očekivanja došao do titule šampiona Evrope i to pobedivši Mančester Siti u velikom finalu, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ova sezona pre svega u Premijer ligi je krenula fenomenalno i dugo su se “plavci” nalazili na deobi prvog mesta na tabeli, međutim kako je vreme prolazililo tako je i četa Tomasa Tuhela pružala sve slabije partije pa se u ovom trenutku tim sa “Stamford Bridža” nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Siti, pa Čelsiju realno ostaje da se do kraja prvenstva bori za tu poziciju koja na kraju vodi u najvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je četa Tomasa Tuhela mimo svih očekivanja pred svojim navijačima doživela poraz od Brentforda, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Čelsi je poveo u 48. minutu pogotkom Antonija Rudigera, ali su gosti u nastavku preokrenuli rezultat. Dva gola postigao je Vitali Janelt, u 50. i 60. minutu, a u strelce su se upisali i Kristijan Eriksen u 54. i Joan Visa u 87. minutu..
Bilo kako bilo svakako da je ovo bila najbolja moguća opomena za fudbalere Čelsija uoči prvog četvrtfinalnog susreta sa Realom, koji takođe želi da se iskupi svim svojim navijačima za debakl u prošlom kolu od Barselone kada je bilo čak 0:4.
Treba istaći da su “plavci” u poslednjem kolu grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja samo remirazili na gostovanju kod Zenita u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezulttom 3:3, što je na kraju Čelsi i ostavilo bez prvog mesta u grupi, što je oberukče prihvatio Juventus, iako se “stara dama” kasnije nije proslavila u osmini finala pošto je već na prvoj preprecii eliminisana od Viljareala.
Za kraj, Tomas Tuhel za ovaj duel neće moći da računa na levog beka Čilvela, dok je Hadson-Odoi pod velikim znakom pitanja.

Real Madrid: Može li kraljevski klub do “ušatog trofeja”?

Kako sada stvari stoje deluje da će Madriđani nakon jedne godine pauze ponovo doći do trofeja namenjenom pobedniku španske La Lige.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Karla Ančelotija nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu koja ruku na srce ima meč manje, ali je utisak da to ne može bitnije da ugrozi već viđenu titulu Reala.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Katalonci nedavno demolirali Madriđane na “Santjago Bernabeu” pošto je taj duel završen rezutatom 0:4.
U prošlom kolu je kraljevski klub uz dosta muke slavio na gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 1:2 Dvostruki strelac za Real bio je Karim Benzema u 19. i 69. minutu. Strelac za Seltu bio je Nolito u 53. minutu.
Bila je to ukupno 21 pobeda u sezoni za četu Karla Ančelotija, koja je na pravom putu da nakon godine pauze ponovo dođe do troeja u La Ligi.
Inače, kada su partije u Ligi šampiona u pitanju Madriđani su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je Real samo doživeo poraz od Šerifa, što je svakako bilo prvorazredno iznenađenje.
U nokaut fazi smo bili svedoci jednog epskog duela. Naime, snage se ukrstili Real Madrid i PSŽ i nakon trijumfa Parižana u prvom susretu, u drugom je Karim Benzma još jednom pokazao zašto je trentno možda i najbolji napadač na svetu pošto je sa tri gola doneo pobedu svom klubu i sigurno je da su izabranici Karla Ančeltija jedni od glavnih favorita za osvajanje ušatog trofeja ove sezone.
Za kraj, italijanski strunjak neće moći da računa na Azara, Iska i Jovića iako je evidetno da sva trojica sasvim sigurno ne bi bila u startnoj postavi.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Real na najbolji mogući način iskoristiti sve probleme Čelsija i da će kraljevski klub dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom duelu pa vam predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.55.
Za one koji su pomalo skeptični, savetujemo vam da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe dosta dobrom kvotom 1.68.
Za kraj, smatramo da će Karim Benzema i drugari postiću makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.