Tip dana: Viljareal – Bajern Minhen: Bavarska mašinerija na “El Madrigalu” topi “žutu podmornicu”!

U sredu je sjajna ponuda za klađenje, a i ovog puta će u centru pažnje biti mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala dočekati Bajern iz Minhena.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Viljareal: Može li “žuta podmornica” da ugrozi Bajern?

Kao što je svima dobro poznato, Viljareal je prošle sezone došao do trofeja u Ligi Evrope, a to je ovom timu i donelo između ostalog učešće u Ligi šampiona.
Svakako da će plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i ovog puta biti primarni cilj tima sa “El Madrigala”, međutim, deluje da je ono sve dalje od “žute podmornice”.
Naime, trenutno se Viljareal nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Sevilju, a poznato je da to četvrto mesto donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je “žuta podmornica” doživela poraz na gostovanju kod poslednjeplasiranog Levantea, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Dvostruki strelac za domaćina na tom meču bio je Hose Luis Morales u 69. i prvom minutu sudijske nadoknade vremena, a svakako da je to bila jedna od najslabijih partija Viljareala u ovogodišnjem izdanju La Lige.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Unai Emerija su u grupnoj fazi odigrali nekoliko sjajnih mečeva, a posebno se tu ističe onaj poslednji u grupnoj fazi u Bergamu, kada je Viljareal u direktnom duelu za prolazak u narednu fazu slavio nad četom Đanpjera Gasperinija i osvojio drugo mesto u grupi.
Za protvnika u nokaut fazi tim sa “El Madrigala” je dobio italijanski Juventus i nakon 1:1 na domaćem terenu svi su već videli Dušana Vlahovića i drugare među osam najboljih evropskih ekipa, ali je onda četa Unai Emerija odigrala svoj verovatno i najbolji meč ove sezone i mimo svih očekivanja slavili na gostovanju kod Juventusa, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Što se tiče izostanaka za ovaj četvrtfinalni duel, Unai Emeri neće moći da računa na Morena, dok su Čukueze i Bia pod velikim znakom pitanja.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Viljareala i Bajerna iz Minhena odigran je još 2011. godine kada su Bavarci golovima Riberija i Gomeza slavili sa 2:0.

Bajern Minhen: Da li je vreme za novi trijumf u Ligi šampiona?

Sva je prilika da će ovo biti još jedna poprilično dobra sezona za Bajern, koji ove godine ponovo svim silama kreće na “ušati” trofej, i sigurno je da Bavarci spadaju u red najozbiljnijih kandidata za osvajanje Lige šampiona.
Što se tiče Bundeslige, naravno, izabranici trenera Nagelsmana se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala, Bajern je pobedio Frajburg 4:1 i napravio devet bodova prednosti nad Borusijom iz Dortmunda, ali će ta razlika možda biti vraćena na šest poena zbog nesvakidašnjeg propusta.
Naime, Bavarci su devet sekundi igrali sa 12 igrača na terenu!? Nesvakidašnja greška dogodila se u 85. minutu susreta kada su na teren ušli Niklas Zile i Marsel Sabicer, a trebalo je da izađu Korentin Toliso i Kingsli Koman. Toliso je napustio teren, ali Koman nije jer je četvrti sudija označio da van igre izlazi igrač sa brojem 29, što je stari Komanov broj. On sada nosi 11. Zbunjeni Francuz je ostao u igri devet sekundi, a izašao je tek kada su domaćini to primetili i obavestili sudiju meča.
Bilo kako bilo sve i da aktuelni šampion Nemačke bude kažnjen, veliko je pitanje u kojoj će to meri uticati na šampionsku trku, i zaista, Bajern je ponovo ubedljivo najviše pokazao od svih timova u Bundesligi.
Kada je takmičenje u Ligi šampiona u pitanju grupnu fazu elitnog takmičenja Bajern je završio na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest bodova, i uz brutalnu gol razliku 22:3.
Mora se priznati i da je ekipa koju sa klupe predvodi Julijan Nagelsman imala dosta lak posao u osmini finala s obzirom da su za protivnika dobili Salcburg koji je u prvom meču u Austriji uspeo da odoli izrazitom favoritu iz Minhena, ali je onda Bavarska “mašinerija” sve to naplatila u revanšu u Nemačkoj kada je bilo čak 7:1.
U veoma lepom raspoloženju šampion Nemačke putuje i na ovo gostovanje kod Viljareala, a trener Nagelsman ovog puta neće moći da računa na Tolisoa, Sara i Čupo-Motinga.

Naš predlog

Utisak je da je tim iz Minhena veliki favorit na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.
Sva je prilika da nas očekuje dosta golova na ovom meču na “El Madrigalu” pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.58.
Za kraj, mišljenja smo da će nemačka ekipa od samog starta krenuti ofanzivno ka golu “žute podmornice” i da će u ranoj fazi susreta postići pogodak pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.