Tiket dana (petak, 08.04.2022)

tiket dana

Posle evropskih uzbuđenja, pred nama je ligaški vikend. Već od večeras kreću raspleti po nacionalnim šampionatima. Kvote koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Štutgart – Dortmund – 4+ @ 2.40 u MaxBet

Šta reći za duel u Štutgartu? Domaćinu, kolokvijalno rečeno ”gori pod nogama”, a gosti, posle poraza od Lajpciga, mogu da se počnu da pretražuju sajtove sa destinacijama za letnji odmor. Čudno je da se sezona, praktično, za ”milionere” završila još prošle sedmice. Ispali su iz Evrope u Glazgovu, u domaćem kupu, čiji su trojef branili, izbacio ih je drugoligaš Sankt Pauli, a u Bundeligi su ostali bez izgleda za osvajanje ”Salatare”, a teško da će im neko ugroziti drugo mesto. Dakle, sve je poznato za Borusiju i analiza rada trenera Marka Rojsa može da počne. Mi bismo rekli da se očekivalo više, ali ni ovo nije potpuno raziočaranje, uzimajući u obzir ogromne probleme sa povredama, pre svega najboljeg igrača i strelca Erlinga Halanda. ”Švabe” će se stresirati do samog kraja, kako god na koncu to izgledalo za njih. Trenutno drže glavu iznad vode, nalaze se na 15. mestu, isključivo zahvaljujući odličnim rezultatima u prethodna četiri kola u kojima su dva puta pobedili, a dva puta remizirali. U dva prethodna kola Štutgart je igrao protiv direktnih koknurenata, pobedili su Augzburg, a remizirali u Bilefeldu. Jesenas je Borusija slavila u Dortmundu sa 2:1, a u dve prethodne sezone gledali smo prave goleade, uključujući i trijumf Štutgarta u Dortmundu od 5:1 prošle sezone. Čini nam se da i sada možemo očekivati golove, gosti će biti rasterećeni, ali neće pokloniti bodove rivalu. Naš predlog je 4+ sa koeficijentom 2.40 u kladionici MaxBet.

Šelburn – Šamrok – 2 @ 1.65 u MaxBet

Aktuelni šampion Republike Irske počeo je da gubi korak već na startu sezone. Vodeći Deri Siti ima već šest bodova više, a odigrano je samo 8 kola. Naravno, mnogo je vremena ostalo, igraće se tokom celog leta na Ostrvu i biće prilike da se Šamrok oporavi, mada će imati i naporan program u kvalifikacijama za evropske kupove, prvo za Ligu šampiona, a onda, pošto verujemo da neće daleko i za slabije kupove. U prvih osam kola Roversi su već dva puta poraženi, od Derija i Sent Patriksa, oba puta na strani. Nova titula je krajnji cilj, ali bi dobro došao i plasman u grupnu fazu nekog kupa, realnije Lige konferencija, nego Lige Evrope. Domaćin ovog duela, ekipa Šelburna, vratila se u elitu posle samo jedne sezone u drugoj ligi. Posle baraža 2020. su ispali, ali su prošle sezone bili dominantni u drugoj ligi i sada žele da izbegnu novu borbu za opstanak. U prvih osam kola Šelburn je sakupio 9 bodova, što nije loš učinak. Imali su niz od pest kola bez pobede koji su prekinuli u prošloj rundi u kojoj su slavili na gostovanju u Slajgu. Po nama je Šamrok veliki favorit na ovom meču i nama je dvojka ovde izvesna. Za pobedu Šamrok Roversa se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.65.

Pogon – Visla Plock – 1,2+ @ 1.90 u MaxBet

Lider poljskog prvenstva dočekuje poslednjeplasitrani tim nakon 27 odigranih kola. Obično kladioci izbegavaju da na listič stavljaju ovakve utakmice, valjda zbog malera, ali jednostavno mora ovako ukoliko domaći Pogon planira da se okiti šampionskim lovorom. Bila bi to prva titula za ovaj klub, koji je do sada samo dva puta bio vicešampion Poljske, poslednji put u sezoni 2000/01. Veliki pad Legije, još uvek aktuelnog šampiona, otvorio je prostor za ostale timove u Poljskoj, a Pogon je to najbolje iskoristio. Ekipa iz Šćećina je u osam kola odigranih u drugom delu sezone pobedila šest puta jednm su remizirali, a pobedio ih je, i to ubedljivo, samo Leh. Gosti iz Plocka, poznatog po reci Visli, igrali su slabo i moraće dobro da se potrude ako žele da i naredne sezone ostanu u eliti. To što su poslednji ne treba ništa da znači, pošto su bodovne razlike male, Termalica ima isti broj bodova, Visla iz Krakova jedan više, a Zaglebje, tim iznad crte, četiri boda prednosti. Naravno, moraće da igraju kao u poslednja četiri kola, kada su tri puta pobedili i jednom samo izgubili. Ipak, ovde igramo jedinicu, uz dva gola domaćina. Za 1,2+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 7.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.