Tip dana: Njukasl – Vulverhempton: Mogu li “Vukovi” da pojedu “svrake”?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali uvodni duel 32. kola engleske Premijer lige u kom će Njukasl na svom terenu ugostiti Vulverhempton.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Njukasl: “Svrake” doživele tri vezana poraza, ali još uvek nije upaljen crveni alarm!

Pre skoro dve godine u javnosti su se pojavile prve informacije o želji princa Saudijske Arabije Muhameda bin Salamana da preuzme fudbalski klub Njukasl. Nakon brojnih peripetija to je početkom oktobra i zvanično objavljeno pošto je otklonjena i poslednja prepreka, pa je za tili čas čitav posao završen.
Tako je klub sa Sent Džejms Parka dobio nove, ambiciozne i prebogate vlasnike, koji planiraju da ga lansiraju u sam vrh engleskog, ali i evropskog fudbala i to po što kraćem postupku.
U zimskom prelaznom roku je Njukasl reagovao sa nekoliko sjajnih pojačanja, što je ekspresno dalo rezultat pošto se ovaj tim više ne nalazi u opasnoj zoni što je bio slučaj pre nego što je ova klub dobio nove vlasnike.
Naime, trenutno je situacija takva da se popularne “svrake” nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe pa slobodno možemo konstatovati da ćemo najbogatije klub Premijer lige i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, a sigurno je da se tek na leto očekuju prava pojačanja, i apsolutno nikoga ne treba da iznenadi ako Njukasl naredne sezone bude jedan od glavnih pretendenata za plasman u Ligu šampiona.
U poslednje vreme izabranici Edi Haua imaju dosta problema, pa je tako ova ekipa na tri poslednja susreta doživela isto toliko poraza, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo više nego ubedljivih 5:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su “svrake” odigrale četrnaest mečeva na domaćin i ostvarile četiri trijumfa, šest remija i četiri poraza, uz podatak da je ova ekipa na tri poslednja meča na svom terenu ostvarila isto toliko trijumfa, zbog čega sasvim sigurno Njukasl u veoma lepom raspoloženju dočekuju Vulverhempton koji igra sjajno ove sezone.

Vulverhempton: “Vukovi” igraju sjajno, da li će kruna toga biti plasman u Ligu Evrope?

Generalno, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači Vulverhemptona imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju.
Naime, popularni “Vukovi” se trenutno nalaze na sjajnom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Vest Hem, a uz isti broj bodova kao sedmoplasirani Mančester Junajted, koji čak ima i meč više.
Sve to nam govori da će se ovaj tim po svemu sudeći do kraja šampionata boriti za plasman u Ligu Evrope, međutim, još uvek su izabranici Bruna Laža u igri i za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali osim njihovih trijumfa, za to bi mogalo da im se poklopi i dosta drugih rezultata, pa je ipak realniji pohod na Ligu Evrope, mada bi se navijači ovog kluba sasvim sigurno zadovoljili i sa plasmanom u Ligu konferencija.
U prošlom kolu su “Vukovi” ostvarili veoma važnu pobedu na svom terenu nad Aston Vilom, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Izabranici trenera Laža su poveli preko Jonija u 7. minutu, u 36. je duplirana prednost autogolom Ešlija Janga. Konačan rezultat postavio je Oli Votkins sa bele tačke u 86. minutu.
Što se tiče mečeva na strani Vulverhempton je četvrta najbolja gostujuća ekipa u ligi, a na dosadašnjih petnaest mečeva van svog terena Vulvsi su ostvarili osam trijumfa, dva remija i pet poraza.
U prvom delu sezone, Vulverhempton je na svom terenu bio bolji od Njukasla sa 2:1, a oba gola je postigao Hvang Hi Čan.
Za kraj, na poslednjih osam međusobnih mečeva između Vulverhemptona i Njukasla, popularni “Vukovi” ne znaju za poraz, a sigurno da će četa Bruna Laža ići na trijumf i ovog puta, što ruku na srce neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Poslednji međusobni susret između ove dve ekipe je završen pobedom Vulvsa od 2:1, a veoma zanimljivo je da su ove dve ekipe pre toga na četiri vezana susreta odigrale meč bez pobednika, i sva četiri puta je rezultat bio 1:1.
Svakako da je najrealnije da će oba tima n ovom duelu postići makar po jedan gol, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.04.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa fenomenalnom kvotom 2.38.
Za kraj, Njukaslu su bodovi potrebni kako bi možda i definitivno obezbedio opstanak u društvu najboljih, dok se “Vukovi” i dalje bore za plasman u neko od evropskih takmičenja i mišljenja smo da će ova ekipa postići dva ili više golova na ovom neugodnom gostovanju, za šta je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.