Tip dana: Leh – Legija: Može li zahuktala Legija da pokvari planove jednom od glavnih kandidata za titulu?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto je na programu nekoliko veoma interesantnih mečeva, a ovoga puta smo za razliku od dosadašnje prakse kada smo uglavnom analizirali neki od mečeva iz “liga petice”, opredelili za najinteresantniji meč 28. kola poljske “Ekstraklase” u kom će Leh na svom terenu ugostiti Legiju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Leh: Može li tim iz Poznanja do titule?

Fudbaleri Leha igraju fantastično ove sezone i već sada slobodno možemo konstatovati da će se ovaj tim boriti za titulu šampiona.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Poznanja nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Pogon, koji ima i meč više, pa bi trećeplasirani tim na tabeli ovim trijumfom došao do prve pozicije na tabeli što bi svakako bila odlična stvar.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Macieja Skorže slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod petnaestoplasiranog Šlonska kome su bodovi na tom susretu bili preko potrebni, a na kraju je Leh slavio sa 0:1.
Jedini gol na tom susretu delo je Skorasa na početku drugog poluvremena, a treba priznati da su gosti imali i dosta sreće, pošto je Šlonsk imao nekoliko sjajnih prilika da poravna rezultat, ali i da pre tog gola Leha dođe do vođstva.
Na poslednjih pet susreta trećeplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to od Rakova, a zanimljivo je da se ta ekipa u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli i ima isti broj bodova kao i tim iz Poznanja, pa deluje da bi taj poraz izabranike trenera Skorže mogao skupo da košta.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Leh odigrao trinaest mečeva kao domaćin i ostvario deset trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to ovaj pomenuti od Rakova kada je nedavno drugoplasirani tim na tabeli slavio sa 0:1.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Leha iz Poznjana i Legije odigran je sredinom oktobra u Varšavi, kada su gosti slavili sa 0:1, a jedini gol tada je postigao Išak.

Legija: Fantastične partije u drugom delu sezone!

Za razliku od Leha, sigurno je da su fudbaleri Legije iz Varšave, najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja poljske Ekstraklase.
Naime, trenutno se aktuelni šampion nalazi na desetom mestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova, i izvesno je da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima, što ruku na srce nije ni bilo realno kada sabere i oduzmemo sve ono što je ova ekipa do sada pružila u najkvalitetnijem rangu poljskog fudbala.
Podsećamo vas da je u jednom trenutku Legija kao aktuelni šampion pala na poslednje mesto i sa 12 poraza na 15 utakmica dospela u borbu za opstanak.
Tada je na scenu stupio srpski stručnjak Aleksandar Vuković koji je preporodio tim iz Varšave, a zanimljivo je upravo on dobio nagradu za najboljeg trenera u mesecu martu, a sve to nakon fenomenalnih partija Legije.
Naime, desetoplasirani tim na tabeli ne zna za poraz na poslednjih osam mečeva, a u tom periodu je aktuelni šampion Poljske ostvario čak šest trijumfa uz samo dva remija.
U prošlom kolu su izabranici Aleksandra Vukovića slavili na svom terenu protiv Lečije, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Nažalost, sredinom nedelje je tim iz Varšave propustio priliku da preko Kupa dođe do plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije, s obzirom da su u polufinalu poraženi od Rakova koji pruža fantastične partije ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče mečeva na strani do sada su izabranici Aleksandra Vukovića odigrali trinaest mečeva na strani i ostvarili samo tri trijumfa, dva remija uz čak pet poraza.

Naš predlog

Iako je Leh pokazao dosta više od Legije u dosadašnjem toku šampionata, mišljenja smo da je upravo ovaj meč prilika da tim iz Varšave pokaže da fantastične partije u drugom delu sezone nisu slučajnost.
Mišljenja smo da će Legija ostati neporažena na ovom duelu, pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.36.
Pošto će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno kako bi obezbedio pobedu kojom bi se još više približio tituli prvaka Poljske, deluje da bi ovo mogao da bude jedan i te kako efikasan susret zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.94.
Za kraj, smatramo da će gosti iz Varšave postići makar dva gola na ovom vrućem gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 4.70!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.