NBA tiket (nedelja-ponedeljak)

Na programu su poslednje utakmice u regularnom delu sezone u NBA ligi. Neke ekipe odmah odlaze na poduži odmor, dok će ostale u plej-in, a kasnije u plej-of. Prava uzbuđenja su tek pred nama. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Bruklin Netsi – Indijana Pejsersi- Bruklin Netsi prva četvrtina + (granica 32.5 poena) @ 1.95 u MaxBet

U poslednji dan regularnog dela sezone timovi koji se nalaze na plej-in pozicijama u Istočnoj konferenciji i dalje imaju imperativ pobede u svojim poslednjim mečevima. Postoji najmanje 16 scenarija, Klivlend Kavalirsi mogu biti sedmi ali i deseti, isto tako i Šarlot Hornetsi mogu biti na prvoj ili poslednjoj poziciji na plej-in lestvici.

Trenutno stanje je sledeće:

  • Bruklin Netsi (43-38),
  • Klivlend Kavalirsi (43-38),
  • Atlanta Hoksi (42-39),
  • Šarlot Hornetsi (42-39).

Netsi napokon drže sudbinu u svojim rukama, ako pobede Indijanu Kevin Durent i družina su na 7. mestu na Istoku nezavisno od ishoda ostalih utakmica direktnih konkurenata. To sedmo mesto dozvoljava mogućnost jednog poraza na plej-in turniru i oba potencijalna meča bi Netsi igrali pred svojim navijačima u Njujorku. Mora da se ima u vidu da i plej-in turnir sedmoplasiranih i osmoplasiranih ekipa počinje već za dva dana, jedan par iz Zapadne konferencije već ima svoj termin. Naime, Minesota Timbervulfsi – Los Anđeles Klipersi imaju zakazan okršaj u noći utorak na sredu. Prvi termin te noći bi, po svemu sudeći, trebalo da pripadne Bruklin Netsima, za tako nešto je potreban samo još jedan koračić, trijumf nad Indijana Pejsersima.

Mišljenja smo da će Bruklin Netsi želeti brzo da završe stvari u meču protiv Indijane Pejsersa, da bi mogli svu svoju snagu i energiju da usmere na ono pravo, na utakmice u dogravanju.

Naš predlog je da će Bruklin Netsi dati više od 32.5 poena u prvoj četvrtini u utakmici protiv Indijana Pejsersa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.95.

Hjuston Rokitsi – Atlanta Hoksi – Atlanta Hoksi ukupno poena + (122.5 poena) @ 1.88 u MaxBet

Hoksi u poslednji meč regularnog dela sezone ulaze sa željom da pobedom obezbede najmanje 9. mesto u Istočnoj konferenciji i samim time osiguraju prednost domaćeg terena u prvom meču na plej-in turniru. Tim iz Džordžije nije izgledao loše na poslednjoj utakmici protiv lidera Istoka Majami Hita, Hoksi su se držali do samog kraja, ali poraz nisu mogli da izbegnu. Da bi tim Atlante došao do 8. mesta u svojoj konferenciji potrebna je i pomoć sa strane, da Klivlend Kavalirsi izgube svoj meč protiv Milvoki Baksa.

Sa druge strane u slučaju da Hjuston Rokitsi (20-61) izgube i ovaj meč, time bi tim iz Teksasa bio i zvanično usamljen na začelju u NBA ligi. Najslabijim skorom u takmičenju Rokitsi bi dali sebi mogućnost da na predstojećem draftu ne biraju ispod 5. pozicije, a zajedno sa još dva tima sa najslabijim skorom bi imali jednako šansi, po 14 %, da biraju sa prve pozicije.  Hoksi u poslednje vreme liče pomalo, ali ne u potpunosti, na tim iz prošle sezone, imaju dobar finiš na kraju regularnog dela, i to 6 pobeda na poslednjih 8 mečeva, odnosno 11 na poslednjih 16. Tre Jang, vođa Hoksa je na 4. mestu liste najboljih strelaca sa 28.4 poena po meču i na 3. mestu liste najboljih asistenata sa 9.7 asistencija u proseku. Nema sumnje da Hoksi ne ulaze bez šansi u doigravanje, mogli bi da prođu kroz izazovan plej-in turnir, ali za nešto više mnogo toga zavisi od ukrštanja u prvoj rundi plej-ofa. Sa nekim timovima iz gornjeg doma u Istočnoj konferenciji Hoksi bi mogli da okušaju sreću, ali sa nekima bi to ipak bila nemoguća misija. Za sada je bitno da se ostvari pobeda u Teksasu protiv Hjuston i da se vidi kako su se karte promešale za Treja Janga i kompanjone. Bitno je da sve utakmice timova koji se nalaze na plej-in pozicijama u Istočnoj konferenciji počinju u isto vreme i ne postoji mogućnost spuštenog garda i kalkulacija, svi ulaze sa motivom pobede.

Naš predlog je da će Atlanta Hoksi na meču protiv Hjuston Rokitsa dati više od 122.5 poena, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.88.

Klivlend Kavalirsi – Milvoki Baksi – 1, & – poeni (granica 224.5 poena) @ 2.55 u MaxBet

Kavalirsi u poslednji dan regularnog toka ulaze sa pretnjom da malo pokvare dobar utisak iz dosadašnjeg dela sezone. Nije isto završiti na šestom, osmom ili desetom mestu u svojoj konferenciji. U slučaju poraza u meču protiv Milvoki Baksa i svih pobeda direktnih takmaca na plej-in pozicijama, i to Bruklina protiv Indijane, Atlante protiv Hjustona i Šarlota protiv Vašingtona, Kavalirsi padaju na 10. mesto u Istočnoj konferenciji. To bi ipak bio preveliki pad za mladu i poletnu ekupu Klivlenda koja se držala dugo vremena na mestima koja direktno vode u plej-of. Deseto mesto bi značilo da bi tim iz Ohaja morao da pobedi na dve vezane nokaut utakmice, obe na gostujućim terenima, da bi uopšte došao u situaciju da izazove Majami Hit u prvoj rundi plej-ofa. Kavalirsi imaju 8 pobeda i čak 15 poraza od Ol-star pauze, cele sezone imaju probleme sa povredama, doigravanje je obezbeđeno za Klivlend ali nije nevažno sa koje pozicije. Klivlend mora da se vrati onome što su dobro radili u većem delu sezone, to je dobra odbrana, kontrolisanje tempa utakmice, usporiti igru, u slučaju trijumfa obezbeđena je jedna od viših plej-in pozicija i naredni meč u doigravanju bi bio već za dva dana.

Baksi ne mogu da padnu ispod 3. pozicije na Istoku, ovo je za njih treći meč u četiri dana, nemaju previše razloga da forsiraju na ovoj utakmici, možda je 3. mesto i manje težak put. Naime, u tom slučaju Baksi bi išli, na te tako dobre, Čikago Bulse u poslednje vreme, jasno je da bi bili apsolutni favoriti u toj plej-of seriji. Po najavama većina nosioca Milvoki Baksa je krajnje upitna (doubtful) za ovaj meč, jedini izuzetak bi mogao da bude Džru Holidej, ovaj igrač čini se ima nekih ugovornih odredbi verovatno vezane za bonuse zbog kojih bi mogao da uzme učešće u poslednjem meču regularnog dela za tim iz Viskonsina.

Naš predlog je kombinacija igara 1&- (granica 224.5 poena) na meču Klivlend Kavalirsa i Milvoki Baksa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 2.55.

Dalas Maveriksi – San Antonio Sparsi – Dalas Maveriksi 1 @ 1.30 u MaxBet

Luki Dončiću je opozvana 16. tehnička greška i moći će da nastupi u poslednjem meču sezone u derbiju Teksasa, Dalas Maveriksi imaju 3-0 ove sezone protiv San Antonio Sparsa. Maveriksi (51-30) se nalaze na 4. mestu u Zapadnoj konferenciji, Golden Stejt Voriorsi (52-29) su i dalje dostižni za Teksašane. Da bi Maveriksi završili kao treći u svojoj konferenciji, pored trijumfa u njihovom meču biće potreban i poraz Voriorsa.  Maveriksi i Voriorsi idu u prvoj rundi plej-ofa na Jutu Džez i Denver, ali je mnogo važnije da se obezbeđivanjem 3. mesta u potencijalnoj drugoj rundi doigravanja izbegava tim sa najboljim skorom u NBA ligi, radi se naravno o Finiks Sansima (64-17). Čini se da je ipak velika razlika da li će vam protivnik u polufinalu Zapada biti Finiks Sansi ili neko drugi, ulog je veliko finale konferencije.

Naš predlog je da će Dalas Maveriksi pobediti San Antonio Sparse, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.30.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između nedelje i ponedeljka u kladionici MaxBet iznosi 12.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.