Tip dana: Rajo Valjekano – Valensija: Domaćin želi prekid loše serije, “slepim miševima” već u mislima finale Kupa Kralja sa Betisom!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Valjehasu gde će fudbaleri Rajo Valjekana ugostiti Valensiju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Rajo Valjekano: Fantastičan start, a onda katastrofalne partije!

Fudbaleri Rajo Valjekana su na jedan zaista fantastičan način započeli ovaj šampionat, a ono čega se svakako treba podsetiti je da su Falkao i drugari u jednom trenutku bili na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.
Međutim, kako je vreme prolazilo tako je i tim iz Valjehasa pružao sve slabije partije, pa se u ovom trenutku Rajo nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju prvenstva napustiti najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa ne zna za trijumf, a u tom periodu je trinaestoplasirani tim na tabeli dva puta remizirao uz tri poraza.
Inače, u prošlom kolu su Falkao i drugari bili akteri jednog fantastičnog susreta u Andaluziji kod Granade, na kom smo videli četiri gola pošto je taj duel završen rezultatom 2:2.
Nažalost, gosti su dozvolili sebi da na tom duelu propuste prednost od dva gola razlike, a što je najgore, Njegoš Petrović i drugari su izjednačujući pogodak postigli u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Inače, kada su u pitanju dueli na domaćem terenu, Rajo je do sada odigrao petnaest mečeva kao domaćin i ostvario osam trijumfa, tri remija i četiri poraza, a poslednju pobedu na svom terenu ova ekipa je ostvarila još krajem decembra 2021. godine kada je savladan Alaves sa 2:0.
U prvom delu sezone su Rajo Valjekano i Valensija odigrali jedan ne preterano zanimljiv duel koji je na kraju završen rezultatom 1:1, uz podatak da su “slepi miševi” bili daleko bolji rival na tom duelu, koji je na sreću domaćina završen bez pobednika.

Valensija: Nova razočaravajuća sezona za “slepe miševe”!

Tim sa “Mestalje” poslednjih sezona pruža dosta loše partije u španskom prvenstvu u kojima ova ekipa ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što se pre nekoliko godina uopšte nije dovodilo u pitanje, pošto “slepi miševi” već dve godine zaredom ne mogu da dođu do plasmana čak ni u Ligu Evrope.
Zbog svega toga, sigurno da je svima u klubu bio primarni cilj plasman u neko od evropskih takmiečnja, a kako sada stvari stoje deluje da “slepi miševi” više nemaju nikakvih šansi da kroz prvenstvo dođu do željenog cilja, pa će se tim sa “Mestalje” po svemu sudeći fokusirati na finale Kupa Kralja. Naime, fudbaleri Valensije plasirali su se u finale španskog Kupa Kralja gde ih očekuje duel sa Betisom koji igra iznad svih očekivanja u ovogoodišnjem izdanju španske La Lige.
Izabranici Hozea Bordalasa su revanš meču polufinala slavili protiv Atletik Bilbaa 1:0, u prvom meču odigranom u Bilbau bilo je 1:1, pa je utisak da je Valensija na kraju potpuno zasluženo došla do plasmana u veliko finale Kupa Kralja što će svakako predstavljati i meč sezone za ovu ekipu.
Inače, trenutno se Valensija nalazi na devetom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa na “Mestalji” odigrala meč bez golova protiv Kadiza.
Na poslednjih pet susrta u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, “slepi miševi” su bez poraza a u tom periodu je devetoplasirani tim na tabeli ostvario tri trijumfa i dva remija.
Za kraj, što se tiče partija na gostovanjima do sada je nekadašnji finalista Lige šampiona odigrao petnaest mečeva na svom terenu i ostvario pet trijumfa, četiri remija i šest poraza.

Naš predlog

Utisak je da će oba tima želeti na ovom meču da se iskupe svojim navijačima i to Valjekano zbog katastrofalnih partija u poslednje vreme, a Valensija zbog činjenice da ovaj tim makar preko prvenstva, ponovo nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja. Zbog svega toga mišljenja smo da ni jedni ni drugi neće previše kalkulisati na ovom duelu i da će oba tima ići na trijumf, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila dosta dobru kvotu 1.97.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.